• English
 • Finnish
 • Russian

Etno-festivaali Imatralla 12.8.2017

Hyvät ystävät!

Nyt on mahdollisuus lähteä omin autoin Imatralle 12. elokuuta etno-festivaaleille ”Karjalaisuus rajan molemmilla puolilla. Bensiinikulut maksetaan yhteisesti. Karjalaisen lounaan hinta on 5 €. Soittakaa 040 7763 177 ja sovitaan asioista. Ilmoittautumisaikaa on 8. elokuuta asti.

11.–12.8. Venäläinen kulttuuriseura Lyyra ry yhteistyössä Etelä-Karjalan Liiton ja Imatran kaupungin kanssa järjestää Imatralla etno-festivaalin Karjalaisuus rajan molemmilla puolilla.

Festivaali on osa Suomen 100-vuotisjuhlia.

Etno-festivaaliin kuuluvat kansallispukuseminaari lauantaina 11.8. kello 10–16 Imatran taidemuseossa sekä sunnuntaina 12.8. kello 12–17 konsertti, joka koostuu kansanmusiikista ja kansantanssista. Sunnuntain konsertti esitetään Hiljan pihalla.

Tapahtuma on avoin kaikille!

 Ohjelmaa:

 Etnofestivaali 11.8.

9.30 osallistujien rekisteröinti

10.00 Seminaarin avaus

10.15 Leena Jääskeläinen - Perinteen lumo

11.00 Helena Roiha - Suomalais-karjalaisesta kansallispuvusta

11.45 Vera Survo Karjala: eilen ja tänään

12.30 Lounastauko

14.00 Karjalan kansallispuvun osien tekemisen mestarikurssi.

16.00 Karjalan kansallispuku (Kizhin-museolta) -näyttelyn avajaiset

 
URHEILULLINEN KESÄKERHO

Kesä on ihanaa aikaa! Kesäsesongin Rodnik ry:ssä aloitti lasten kesäkerho HiLa. Sitä pidettiin 5. -21.6.2017. Kerhohankkeen päätavoitteina oli järjestää lapsille aktiivista loma-aikaa ja että he löytävät uusia harrastuksia.

Kesäkerhohankkeen vetäjänä toimi kouluavustaja Irina Levikari, pedagogi, (joka on monia vuosia sitten muuttanut Suomeen Venäjältä) joka on tehnyt paljon töitä lasten kanssa ja on siitä edelleen innostunut!

Hyvin laaditun ohjelman ansiosta lapset saivat uutta tietämystä ja ehtivät myös tutustua toisiinsa. Jokaisessa suunnitellussa tapahtumassa luotiin olosuhteet lasten kehittymiseen ja ne maksimoivat itsetuntemusta.

Teimme myös kasvatustyötä: keskustelimme terveellisestä elämäntavasta, hyvistä ruokatavoista, ystävyydestä ja auttamisesta, säännöistä, miten ollaan ulkona julkisissa paikoissa ja retkillä. Pyrimme siihen, että lapset olisivat ulkona mahdollisimman paljon. Yhdessä ohjaajien kanssa he kävivät muutaman kerran uimahallissa, jäähallissa ja liikuntasalilla. Monille jäivät mieleen matkat kotieläinmaatilalle, köysipuistoon Siriukseen ja mukava retki Tervasaarella, jossa saattoi kalastaa, pelata pelejä ja sai syödä grillin ääressä piknikeväitä.

Vapaa-aikana lapsilla oli mahdollisuus kehittää kykyjään mielikuvituspiirtämisellä, askartelulla, tehden origameja ja maalaten pieniin kiviin kuvioita. Luovan työn prosessista on tehty yhteinen teos, joka tullaan laittamaan esille syksyllä kaupungin kirjastoon.

HiLa kesäkerhossa lasten ruoka oli monipuolista ja terveellistä. Suuri kiitos meidän erinomaiselle ruoanlaittajalle!

Kesäkerhossa lapset tutustuivat toisiinsa, löysivät uusia ystäviä, heistä muodostui hyvä tiimi! Toivotimme kaikille hyvää kesää ja toivomme uutta tapaamista.

Kesäkerhovalokuvat ovat valokuvasivuillamme, olkaa hyvä!

 
ELOMARKKINOIDEN AVAJAISPARAATI

Hyvät ystävät!

Kotkan meripäivät on nyt vietetty. Kuten kaikki tiedätte, siellä tapahtuma alkaa avajaisparaatilla kaupungin keskustassa. Ja kohta meillä täällä Haminassa on paraati!

Kutsuimme teitä osallistumaan meidän paikalliseen kulkueeseemme! Haminassa pidetään neljästi vuodessa markkinat. Elomarkkinat avataan aina paraatilla. Tänä vuonna avajaiset ovat 10. elokuuta!

Viime aikoina melko suuri osa Rodnik ry:n toiminnasta on suuntautunut työhön lasten  ja perheiden kanssa, siis lastenkerhoihin, lasten kesäkerhoon ja perhematkoihin. Ja me olemme tuumineet, mitä, jos tänä vuonna kulkueeseemme osallistuisivat perheet tai lapset lasten- jai nuorten kerhoista?

Jos te ette ole mukana kerhotoiminnassamme, mutta haluatte osallistua paraatiin, olemme tosi iloisia!

Mikä tahansa kysymys tuleekin mieleen näistä asioista, voitte soittaa meille 040 7763 177.

Ehdotamme, että kaikki kiinnostuneet tulevat mukaan miettimään kulkueryhmäämme. Miltä näytämme? Millaisissa asuissa olemme? Millaisen musiikin tahtiin marssimme?

Tervetuloa ensimmäiseen tapaamiseemme keskiviikkona 19. heinäkuuta klo 15,

osoitteeseen Vallikatu 4.

 
PERHEMATKA SERENA-VESIPUISTOON

Hyvät yhdistyksen jäsenet!

Tervetuloa perhematkalle Serena-vesipuistoon 19. elokuuta.

Serena on kesän ykköskohde!

Hinnat:

0-3 vuotiaat: 5 €, 4-10 vuotiaat: 45 €, muut: 55 € (ei jäsenet: 60 €)

(sis. meno-paluun Haminasta, pääsylipun Serenaan ja lounaan).

Ilmoittautumiset 4.8.2017 asti ja ennakkomaksut 10.8.2017 asti.

Matka toteutetaan, jos löytyy 30 lähtijää.

Lisätiedot ja varaukset

puh. 040 7763 177 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. .

Soita ja varaa matka nyt!

 
HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!

Meillä on hyviä uutisia!

Tomistomme on avoinna koko kesän, sillä saimme Irina Saraykinan takaisin töihin.Смеющийся

Nyt suunnitelmissa ovat seuraavat:

10.8. Elomarkkinakulkue

19.8. perhematka Serena vesipuistoon

9.9. leiripäivä Vehkarinteessä Haminan seurakunnan kanssa

15.9. osallistuminen Haminan Valojen yö tapahtumaan.

Ottakaa yhteyttä: puh. 040 7763 177, sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

Tai tulkaa käymään, toimisto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-16, Rodnik ry, Vallikatu 4, Hamina.

Lisää tietoja somesivuillamme: https://www.facebook.com/rodnikhamina ja https://vk.com/rodnikhamina.

 
HILa-KESÄKERHO

Yhdistys Rodnik ry järjestää  kaksikielisen (suomi-venäjä) Harrastuksesta iloa Lapsille

HiLa-kesäkerhon 7 - 11 v koululaisille. 

Kerhopäivät ovat 5.6. - 21.6.2017 ma - pe klo 9 – 15.

Haluamme antaa lapsille mahdollisuuksia uuden kokeilemiseen. Ohjelmassa on:

 • tutustumista kaupungin urheilulajitarjontaan
 • käynnit jäähallissa, uimahallissa ja kotieläintilalla
 • askartelua, piirtämistä ja nukketeatteriesitys
 • kivaa voimistelua päivittäin
 • bussiretki

Kerhomaksut ovat: 15 €/päivä, 65 €/viikko ja 165 €/koko kesäkerhon ajalta, (yhdistyksen jäsenille 50 €/viikko ja 130 €/koko kesäkerhon ajalta). Hintaan kuuluu lounas ja iltapäivällä välipala.

Tiedustelut puh. 040 7763 177 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

Tervetuloa!

 

 
JÄÄHYVÄISET TALVELLE 25.2.2017
Kas niin, hyvät ystävät, Rodnik ry jätti jäähyväiset talvelle ja vastaanotti kevään! Vietimme kaikkien rakastaman Maslenitsan, laskiaisen venäläiseen tapaan, tanssien piirissä, leikkien ja kullankeltaisin blinein – aika meni kuin siivillä.

Pihallamme tulla tupsahti haastava tilanne, pelastettiin Kolobok kumppaneineen nuorten ja mieleltään nuorten juhlan osallistujien avulla. Juostiin ja hypittiin, laulettiin ja tanssittiin, syötiin kuumia blinejä – mitä vielä ihminen tarvitsee ollakseen onnellinen? Ja itse aurinko ilahdutti, myös lämmitti vähän, keväisesti.

Kumarrus ja kiitos kaikille juhlan osallistujille ja järjestäjille!

Sydämelliset kiitokset hahmojen esittäjille: Kolobok - humoristi Evgenii Hivuks, Kettu-kaunotar - Nadezda Lukina, Jänis-porkkanoiden ystävä - Vitaly Kleptskiy, julma Susi - Julia Volkova, Mesikämmen - Konstantin Karhu, Kolobokin paistaja-akka ja –ukko - Alla Suoninen ja Aleksandr Pshedromirskiji , Irina Saraykin Petrushka ja kukoistava Kevät - Irina Nieminen.

Kiitämme Rodnik lauluryhmän osallistujia, Olga Fokina-Karvosta, Svetlana Gubarevaa, Natalia , Shulyaria, Ljubov Bakania, Milka Baltsinia, Elena Rasista, Elena Utkinaa, Aleksei Samontsikia ja Galina Mikhaltsenkoa.

Arpajaismyynnin järjesti energisellä, persoonallisella tavallaan Tatiana Kobzeva, Alla Bytchkova ja Elena Nevvonen opettivat kaikille halukkaille korujen tekoa ja muita askartelutöitä, Vladimir Saraykin - kalastustarkastaja vastasi Onginnasta, kilpailun Mitä blinejä järjesti Olga Koroleva. Kasvomaalauksia tekivät Ekaterina Gorbatseva ja Anastasia Karhu. Kiitos teille, te teitte juhlasta monimuotoisen.

Raisa Pospelova ja Marina Vybornova paistoivat maukkaat blinit ja piirakat.

Kiitos teille kahvilan asiakaspalvelun hoitajille: Natalia Parshchikovalle, Elena Suur-Uskille, Nadezda Husulle ja Elena Kalinouchkinelle, ei ollut ihan helppo tehtävä.

Maslenitsa-tapahtumasta 2017 otti valokuvia Viktoria Myamikeeva, ne ovat nähtävissä sivuillamme.

Ilman teitä kaikkia, hyvät järjestäjät ja avustajat, elämä Haminassa olisi paljon köyhempää! Kiitos!

Alla Suoninen

käännös Ritva Villikka

 
Hauska juhla tiedossa,
laskiainen tulosssa!Смеющийся

Ilomielin kutsumme Jäähyväisiin talvelle: laululeikkeihin Kevään voitolle ja kahvilamme maukkaille blineille. Tervetuloa klo 12 lauantaina 25.2.2017, Vallikatu 4, Hamina, Rodnik ry

 

Lastenkerho "Pikkunallet"

 • yhdessäoloa ja keskustelua
 • ulkoleikkejä
 • askartelua
 • tarinointia

Ryhmän maksimikoko on 14 lasta. Materiaalimaksu 9 € / kevätkausi

Tavataan keskiviikkoisin klo 17 – 18,  Vallikatu 4 Hamina

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen +358 40 7763 177

Hyvää alkanutta kevätkautta 2016! Tervetuloa kerhoon!

 
Kaakonkulman Maahanmuuttajat Rodnik ry

Общество переселенцев Юго-Восточной Финляндии «Родник»

 
 
 
Rodnik © 2017