• English
 • Finnish
 • Russian

VENÄLÄINEN ILTA 2017

Hyvät ystävät!

Meidän perinteinen Venäläinen iltamme vietettiin 11. marraskuuta lämminhenkisissä tunnelmissa Vehkalahtitalolla.  Iltaan tuli yli 100 katsojaa ja 40 artistia. Aulassa vieraita ottivat vastaan Elena Suur-Uski ja Ritva Villikka.

Kahvio avasi ovensa klo 14, tarjolla oli tuoksuvia, herkullisia kotileivonnaisia. Kahvittelun tai teen juonnin lomassa saattoi jutella ystävien kanssa, kertoa kuulumisia, rentoutua ja valmistautua esitysten seuraamiseen. Suuret kiitokset sujuvasta asiakaspalvelusta kahvion työntekijöille: Maria Karhu, Mariia Shipniagova, Margarita Anttila, Antonina Antipova ja Lidija Mäkäläinen. Suuret kiitokset teille, jotka leivoitte maistuvat piirakat, huikeat 300 leivonnaista, mm. kaalipiirakoita sekä omena-, rusina- ja rahkatäytteisiä pullia J, te erinomaiset Raisa Pospelova ja Maria Karhu sekä Elena Kalinouchkine ja Kirsi Karvanen.

Aulassa lapset saivat huvitella, kokeilla Onnenpyörää, jota hoiti Vlad Martikainen. Larysa Niemeläisen johdolla saivat kaikki halukkaat osallistua piirroskollaasin Minun Suomeni tekemiseen. Kiitokset Vladille ja Larysalle siitä, että lapsilla oli kivaa ennen konsertin alkamista. Aikuisilla oli myös mahdollisuus kokeilla onnea ja ostaa lippuja Hymyn ihme arpajaisiin. Kiitos Natalia Galdinalle, joka myi liput! Palkinnot arvottiin juhlan lopussa.

Tähän Venäläisen iltaan, Rodnik ry:n 15 vuoden toiminnan kunniaksi pidettyyn konserttiin, tuli esiintymään erinomaisia tanssiryhmiä, Svetljatski eli Tulikärpäset Siestarjoen kaupungista ja Surprise Haminasta. Konsertin heti ensi hetkistä lähtien sali oli täynnä loistavan osaamisen tunnelmaa!

Konsertin avasi Svetljatskien esitys, he ovat todella, kuten nimikin kertoo, tulikärpäsiä, veikeinä valaisevat ja tuovat iloa katsojien sydämiin. Tatiana Gordienko opettaa lapsille klassista nyky- ja kansantanssia. Svetljatski-tanssijat ovat aikaisemminkin esiintyneet hyvällä menestyksellä Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Tänä vuonna ryhmät esittivät kymmenen toinen toistaan parempaa tanssinumeroa. Lapset tulivat rohkeasti näyttämölle ja ilahduttivat meitä suurenmoisilla asuilla ja tansseilla! Nuorten artistien taito hemmotteli meitä katsojia.

Kiitämme Tatiana Gordienkoa ja hänen oppilaitaan esiintymisestä sekä kulttuuri- ja ystävyyssuhteista meidän yhdistyksemme ja maidemme välillä. Toivotamme heille uutta luovaa energiaa ja suunnitelmien toteutumista. Toivomme oikein kovasti, että ystävyytemme ja yhteistyömme jatkuu.

Tanssiryhmä Surprise ilahdutti yleisöä neljällä tanssilla. Koreografi Anna Hamitovan taitoja ei voi lakata ihmettelemästä. Jokainen tanssi on kuin pieni elämän tarina, sillä on oma temperamentti ja oma sävy. Vuosi vuodelta tanssijat tuovat esiin uutta ja uskomatonta taitoa. Annan korkea ammattitaito, lähestymistapa ja ohjaus, tulee esille kaikissa liikkeissä.

Anna Hamitovan johdolla harjoittelee myös pieni lasten sirkusryhmä Rainbow. Nämä sirkuspojat ovat todella taitavia! He eivät ainoastaan aja yksipyöräisellä, vaan tekevät samalla jonglööritemppuja ja leikkivät hulavanteella. Vielä he ehtivät kätellä toisiaan ja vilkuttaa yleisölle.

Tatiana ja Anna, kiitos teidän ponnistelujenne, kärsivällisyytenne ja ahkeruutenne lapsilla on tavoitteita uusiin voittoihin.

Tanssinumerojen välillä oli lauluesityksiä. Pietarista saapuivat vanhemman sukupolven edustajat, Inkerin Liiton Taivas-ryhmä. He esittivät kaksi laulua suomen ja venäjän kielillä. Ja tietenkin kansanlauluryhmä Rodnik Aleksandr Pshedromirskijin johdolla ilahdutti meitä esiintymisellään. Ryhmä on laulanut yhdessä jo yli kymmenen vuotta ja osallistuu kaikkiin yhdistyksen juhliin sekä kaupungin tapahtumiin. Lahjana sata vuotta täyttävälle Suomelle se lauloi suomen kielellä Metsäkukkia. Ryhmä lauloi myös muutamia lauluja venäjän kielellä ja päätti konsertin meille rakkaalla Rodniki laululla. Viime aikoina lauluryhmän kanssa ovat esiintyneet tanssijat Vlad Martikainen jaa Ilona Suoninen. Kiitämme Svetlana Virolaista tanssiharjoituksien ohjaamisesta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Alla Suoninen antoi kunniakirjat pitkäaikaisesta työstä yhdistyksen hyväksi Elena Rasiselle ja Olga Fokina-Karvoselle.

Pitkään odotettu hetki oli, no tietenkin, arpajaisvoittojen arvonta! Arpajaisissa, Hymyn ihme, joiden liput myytiin aulassa ennen konserttia, oli kolme palkintoa, jotka sisälsivät viinipullon, suklaankonvehtirasian ja pieniä sisustuskoristeita. Arvelen, että voittajat olivat vähintäänkin tyytyväisiä!

Rodnik yhdistys kiittää kaikkien puolesta näyttämövalaistuksesta ja musiikista vastanneita Jääskeläinen Tatianaa ja Ivanov Maksimia.

Siestarjoelta ja Pietarista saapuneet vieraamme eivät rajoittaneet Hamina-vierailuaan vain yhteen esiintymiseen. He ehtivät myös tutustua kaupunkiin. Kiitos Daria Molodtcovalle opastuskierroksesta ja Maria Shipniagovalle lämpimän ruoan valmistuksesta esiintyjille.

Valokuvat otti Julia Sadykova, erinomaisella taidolla sekä kameralla, kiitos hänelle! valokuvia

Juhlan ohjelmansisällön, kuten aiempinakin vuosina, olivat laatineet Tatiana Kobzeva ja Irina Saraykina. Illan juonsivat Irina Saraykina ja Kalervo Saharinen ja hauskat piipahdukset toteutti Tatiana Kobzeva. Me toivomme, että yleisö jäi yhtä tyytyväiseksi kuin olimme mekin illan sujumiseen!

Kiitos huomionosoituksista!

Irina Saraykina, vpj.

käännös: Ritva Villikka

 
RODNIK RY:N PERINTEINEN LASTEN JOULUJUHLA

Hyvät ystävät!

Kutsumme teitä lapset ja vanhemmat tulemaan joulujuhlaan Ihmeiden aikaa! 14.12.2017, Vallitalon liikuntasaliin, Vallikatu 4, Hamina. Uskomaton ja ennalta arvaamaton tarina on täynnä yllätyksiä. Satuhahmot ja lapset heidän kanssaan siirtyvät salaisuuksien maailmaan, jossa tapahtuu ihmeitä, vaikeudet voitetaan, ja lopuksi leikitään piirissä Pakkasukon ja Lumitytön kanssa.

Ihmeiden aikaa, ohjelma alle 4 v lapsille alkaa klo 16.00

Ihmeiden aikaa, ohjelma yli 5 v lapsille alkaa klo 18.00

Hinnat:  yksi lapsi ja lahja + yksi aikuinen 15 €,

     yksi lapsi ilman lahjaa + yksi aikuinen 5 €

Ja te kaikki muut, jotka haluatte tulla mukaan, hinta ilman lahjaa on 5 €.

Ilmoittautumiset 30.11.2017 mennessä puhelimitse 040 7763 177.

Tervetuloa!

 
VEHKALAHTITALOLLA TAPAHTUU

Rodnik ry kutsuu viettämään Venäläistä iltaa 11. marraskuuta 2017 Vehkalahtitalolle, Ruissalontie 8 Hamina.  On aihetta juhlaan, Suomi täyttää sata vuotta ja yhdistys 15 vuotta!

Kahvio avautuu klo 14.00, tarjolla on leivonnaisia, kahvia ja teetä. On aikaa jutella ja tutustua. Lapsilla on mahdollisuus tehdä ohjatusti yhteinen kollaasi Minun Suomeni ja kokeilla Onnenpyörää.

Ohjelma, joka sopii kaiken ikäisille, alkaa klo 15.00, sisältäen lasten ja nuorten tanssi-, sirkusesityksiä ja laulua.

Esiintyjät:

Surprise tanssiryhmä Haminasta, Sirkus Rainbow Haminasta, Svetljatski tanssiryhmä Siestarjoelta, ALFA DanceClub Helsingistä ja Rodnik kansanlauluryhmä.

Ohjelmamaksu 5 €, jolla saa myös kahvin/teen ja leivonnaisen. Vanhemman seurassa tuleva alle kouluikäinen pääsee ilmaiseksi.

Tervetuloa virkistymään ja viihtymään!

 
TYTTÖ JOKA ASTUI LEIVÄN PÄÄLLE

Hyvät ystävät!

Haminan kaupungin kirjastossa esitettiin hyvällä menestyksellä uusin nukketeatterikuvaelmamme! Kymenlaakson satuviikon puitteissa draamastudio Rodnik esitti lapsille venäjänkielisen nukketeatterinäytöksen, joka perustui H. C. Andersenin satuun Tyttö joka astui leivän päälle. Kaikkien aikojen kuuluisin sadunkertoja Hans Christian Andersen kirjoitti tämän opettavaisen tarinan kirjoittajauransa alkumetreillä, v. 1859.

Lapset pitävät aina paljon nukketeatterista, ovathan nuket lapsille helposti käsitettäviä, niihin he tutustuvat jo heti varhaislapsuudessa. Tämän vuoden satuviikon teema on Satu ja ruoka. Me halusimme kertoa lapsille, että ruokaan tulee suhtautua arvostaen ja että mikä tahansa työ on tärkeää ja merkittävää.

Sadun juoni: Asui ja eli pieni tyttö Inge äitinsä kanssa. Hän oli melko tyly eikä rakastanut ketään, teki kaikille kiusaa. Kerran äiti pyysi häntä viemään leipää mummille ja Inge kieltäytyi. Loppujen lopuksi hän suostui sellaisella ehdolla, että hänen annetaan laittaa jalkaansa uudet kengät. Matkalla tuli vastaan iso suo. Inge laittoi leivän jalkojen alle ja astui sille, jotta ei olisi liannut hienoja kenkiään. Sen jälkeen hän upposi suonsilmään ja joutui Suonhaltijan valtakuntaan. Suonhaltija suuttui kovasti Ingelle siitä, että tämä oli astunut leivän päälle ja muutti hänet lintuseksi keräämään viljasatoa, mikä oli välttämätöntä siksi, että saadaan leivottua korvaava leipä. Inge keräsi viljasatoa ja muuttui uudelleen tytöksi. Hän tunnusti kaikki tekonsa ja muuttui hyväksi ja avoimeksi.

Sadussa neuvotaan myös kunnioittamaan vanhempia, arvostamaan iäkkäämpiä ja ystävyyttä. Vaikka näytös kesti 20 minuuttia, komedia ehti vaihtua tragediaksi, hymyn jälkeen katsojat näyttivät murheellisilta, ihmetteleviltä ja myös ehkä pelokkailta. Sadulla oli onnellinen loppu ja saimme paljon aplodeja. Esiintyjämme kiittävät nuorta yleisöä, onhan meille kunnia tuottaa iloa lapsille.

Pääroolin Ingenä ja lintusena esitti Galina Minailchenko. Ingen äitiä esitti Elena Kalinouchkine. Heille tämä oli ensimmäinen kerta nukketeatterissa. Onnittelut! Evgenii Hivuks esiintyi kahdessa roolissa, Peter poikana ja Jensen setänä. Suonhaltijan roolissa oli Alla Suoninen. Koiran ja kukon rooleissa Irina Saraykina, musiikista vastasi Vladimir Saraykin.

Lähes kaikki nuket tähän näytökseen oli valmistanut Larysa Niemeläinen.

Valokuvat Tatiana Kobzeva ja Oksana Hivuka.

 
SATUVIIKKO 2017

Hyvät ystävät!

Kymenlaakson satuviikkoa vietetään 16. - 22.10.17.

Rodnik ry esittää perinteisesti uuden nukketeatterikuvaelman venäjänkielisenä, tällä kertaa pohjautuen H.C. Andersenin satuun Tyttö joka astui leivän päälle. Satu esitetään keskiviikkona 18. lokakuuta klo 16.20 - 17.20 Haminan kirjaston Kasper-salissa ja perjantaina 20. lokakuuta klo 10.00 -10.30 Vehkalahtitalossa, Ruissalontie 8. Jos lapsenne ei vielä käy päiväkodissa, niin aika on erinomaisesti sopiva!

Tervetuloa myös tilaisuuteemme Luemme yhdessä venäjäkielisiä satuja ja keskustelemme niistä. Se pidetään torstaina 19. lokakuuta klo 16.45 - 17.45 Rodnik ry:n tiloissa, Vallikatu 4, Hamina. Suositusikä 3 - 8v.

 
MATKA UUTEEN VALAMOON

Esitän suuret kiitokset Rodnik ry:lle matkan järjestämisestä Uuteen Valamoon 5. – 8.10.2017.

Olen käynyt Uudessa Valamossa jo viisi kertaa. Ja joka kerta avaudun jollekin uudelle. Luostarin mystillisyys vetää puoleensa, siellä on rauhaa mietiskelylle, suurenmoista luontoa, hiljaisia, mahtavia metsiä ja ihmisiä, maailman hyörinän jättäneitä, historian asiantuntijoita ja romanttisia matkailijoita.

Kumarran syvään luostariveljistölle ja muulle henkilökunnalle vierailumme vastaanotosta.

Kunnioittaen

Svetlana Gubareva

valokuvia

 

 
KANSANLAULURYHMÄ RODNIK ESIINTYMINEN

Hyvät ystävät!

Eilen aamupäivällä 3.10.2017 meidän erinomainen kansanlauluryhmämme Rodnik yhdessä tanssiryhmämme kanssa esitti tunnin konsertin kanssa Karhuvuoren hoivakodissa Kotkassa. Tunnelma oli oikein lämmin, yleisö vastaanottavaista, Rodnik ryhmä lauloi sekä venäjän että suomen kielellä. Esitämme valtavat kiitokset tilaisuuden järjestäjälle Irina Niemiselle!

Iltapäivällä molemmat ryhmät osallistuivat Vanhusten viikon pääjuhlaan Haminassa. Heti sen jälkeen kansanlauluryhmä tuli harjoittelemaan Rodnik ry:n tiloihin. He ovat niin hyviä! Olemme heistä tosi ylpeitä. Kiitokset siis teille kansanlauluryhmän jäsenet: Alla Suoninen, Ljubov Bakan, Svetlana Gubareva, Natalia Shuliar, Aleksei Samontsik, Elena Rasinen, Milka Baltsin, Galina Minailchenko, Svetlana Virolainen ja johtaja Aleksandr Pshedromirskij! Suuret kiitoksen tanssiryhmän jäsenille: Vlad Martikainen ja Ilona Suoninen.

Ja vielä mielihyvin ilmoitamme, että kansanlauluryhmä osallistuu torstaina 5.10. festivaalin Pietarin Kolpinossa. Esiintyminen alkaa klo 13.00. Toivotamme laulajille menestystä ja turvallista matkaa!

Kuvat Svetlana Gubareva ja Vladimir Saraykin.

 
PERHERETKIPÄIVÄ

Tervehdys kaikille!

Meillä oli 9. syyskuuta yhden päivän perheleiri eli retkipäivä, kuten jo monena vuonna. Se oli järjestetty, Haminan seurakunnan, Kotien puolesta ry:n Kumppanuustalo Hilma hankkeen ja Rodnik ry:n voimin. Päivä vietettiin perinteen mukaisesti ihastuttavassa Vehkarinteen leirikeskuksessa järven rannalla. Valitettavasti koko päivän satoi vettä. Mutta siitä huolimatta meillä oli tosi mukavaa! Retkipäivään osallistui n. 45 henkilöä. Aamupäivällä oli tutustumisleikkejä. Lapsista oli kivaa olla leikkivarjon alla, kaikilla heillä oli hauskaa, he juoksentelivat ja iloitsivat sydämensä pohjasta. Kiitos tästä Minna Mänttärille!

Lounaaksi oli oikein herkullista lohikeitoa, joka sopi sekä lasten että aikuisten makuun. Erinomaiset emännät Sari Westdorp ja Sini Metsämuuronen ilahduttavat meitä joka vuosi taidoillaan.

Tukevan lounaan jälkeen jokainen saattoi viettää aikaa oman halunsa mukaan. Sää ei pelottanut ketään, lapset juoksentelivat sateessa, metsästä kerättiin sieniä ja veneiltiin järvellä. Pian oli järvenrantasauna kuuma. Lapset menivät kuumista löylyistä riemuissaan vettä porskuttaen uimaan, vaikka oli syyskuu. Turvallisuudesta rannalla ja saunassa vastasi Johanna Suikki, kuten jo monena vuonna.

Halukkaat saattoivat kävellä näköalatornille ja nauttia suurenmoisista maisemista. Ja sisätiloissa löytyi tekemistä kaikille: pöytäpelejä, korujen valmistamista, piirtämistä ja väripaperiaskartelua. Lapset pelasivat salissa pallopelejä ja rakensivat korkeita torneja lattiatyynyistä. Vanhemmat, istuen mukavasti sohvilla tai terassin penkeillä, saattoivat keskustella rauhassa toistensa kanssa.

Emme olleet ehtineet tulla nälkäisiksi, kun oli jo grillimakkaroiden aika. Nuotiota ei alettu tehdä sateessa. Makkarat grillattiin meille uunissa. Italialainen salaatti, höyryävät kuumat makkarat ja sitten vastapaistetut pullat hyvän kahvin kera – parempaa ei voi olla!

Ilta tuli aivan odottamatta, tuli aika lähteä ja hyvästellä. Olisi haluttanut jäädä! Monet perheet saivat sinä päivänä uusia ystäviä. Saimme retkipäivästä erittäin hyviä palautteita. Välitämme suuret, suuret kiitokset Haminan seurakunnalle monivuotisesta yhteistyöstä ja erityisesti Eva Andersenille kaikesta hänen työstään. Minnan ja Evan kanssa oli helppoa ja hauskaa tehdä töitä. Toivomme, että tämä retkipäiväperinne jatkuu!

Irina Saraykina

valokuvia

 

 
HARRASTEMESSUT 31.8.2017

Hyvät ystävät!

31.8.2017 osallistuimme Haminan Bastionissa perinteisiin Harrastemessuihin. Rodnik ry esitti siellä oman uuden nukketeatterisadun Salaperäinen lampi. Katsojia oli niin paljon, että suunnitellun kolmen näytöksen sijasta esityksiä oli neljä! Päivän aikana katsojia oli n. 330 henkilöä. Lapset seurasivat kiinnostuneina ja myötäeläen Supikoira-pojan seikkailuja. Kiitokset artisteille: Supikoira-poika - Leonardo Martikainen, Apina - Maria Kaikkonen ja Supikoira-äiti - Iola Heirbekova. Aivan erityisesti kiitämme meidän näyttämövastaavaamme, ohjaajaa ja myös sadun Oravaa esittänyttä Alla Suonista. Etukäteistyötä oli paljon, Supikoira-äidin valmisti Maria Karhu, kiitos hänelle. Kuvaelman käsikirjoituksen suomennoksen teki Ritva Villikka, musiikin valitsi ja hoidin minä, Irina Saraykina. Hyvät katsojat, olemme todella iloisia kaikista teistä, jotka tulitte katsomaan nukketeatteria! Kutsumme kaikkia halukkaita tulemaan mukaan kerhoihimme ja tapahtumiimme. Seuratkaa näitä sivuja!

Irina Saraykina

käännös Ritva Villikka

valokuvia

 

 

Hyvät ystävät!

Torstaina 31. elokuuta klo 9 – 19 pidetään Haminassa Bastionissa Harrastemessut. Yhdistyksemme Rodnik ry:n draamakerho esittää siellä nukketeatterisadun Salaperäinen lampi, näytökset klo 9.30; 12.45 ja 16.45. Tervetuloa tutustumaan meihin muutenkin ja kuulemaan mitä muita harrastuskerhoja meillä on! Tulkaa käymään, siellä on paljon toimintaa, voitte löytää uusia harrastuksia itsellenne tai lapsillenne!

 
VALOJEN YÖ 15.9.2017

Hyvät ystävät!

Yhdistys Rodnik ry esittää valtavat kiitokset teille kaikille, jotka osallistuitte 15.9.2017 Haminan Valojen yön tapahtumamme valmisteluun ja järjestämiseen.

Raatihuoneentorin Rodnik ry:n kahvion asiakkaille oli tarjolla maistuvia, tuoksuvan tuoreita leivonnaisia. Suuret kiitokset Maria Karhulle, Elena Kalinouchkinalle, Margarita Anttilalle ja Kirsi Karvaselle maukkaiden kaalipiirakoiden, vatrushkojen ja mokkapalojen valmistamisesta! Erinomaisesta taikinareseptistä kiitämme Alla Suonista!

Tuomme esiin vilpittömät, suuret kiitokset vapaaehtoisille järjestämiseen osallistuneille: tavaroiden kuljetus ja teltan pystytys: Aleksandr Bolytsev, teltan pystytys Aleksei Samontsik, Onnenpyörä ja ilmapallojen puhaltaminen: Leonardo Martikainen, Anastasia ja Juri Karhu sekä Vitaly Uvarkin ja tietokilpailu: Tatiana Kobzeva. Ilman heitä emme olisi pärjänneet! Sellainen ennen kokematon määrä ilmapalloja piti saada puhallettua niin nopeasti!

Onnenpyörä oli suosittu! Lapset seurasivat silmä kovana jokaista pyörähdystä ja odottivat kärsimättöminä sitä, millainen lahja osuu kohdalle. Vlad Leonardo Martikainen toimi vertaansa vailla olevana vetäjänä.

Kiitämme oikein paljon kahvilamme ystävällisestä ja huomaavaisesta asiakaspalvelusta Margarita Anttilaa, Ljubov Sergejevaa, Natalia Galdinaa, Elena Suur-Uskia ja Ritva Villikkaa sekä tietokilpailutehtävistä ja lasten tehtäväarvonnoista vastanneita Irina Saraykinaa ja Maria Shipniagovaa, jotka jakoivat myös ilmapallot ja karkit.

Tietokilpailuun, 10 kysymystä Suomi 100 vuotta, osallistui 29 henkilöä. Aikuisista vastasi kaikkiin kysymykseen oikein Johanna Ekman, hän sai palkinnoksi kirjan: Vuosisata Itsenäisen Suomen aika. Toisen sijan jakoivat neljä henkilöä: Lidia Saarelainen, Sirkka-Liisa Ikävalko, Helena Kauppila ja Svetlana Nybyggar. He saivat palkinnoiksi teatterilippuja ja shampoota.

Lasten tietokilpailun, kysymyksiä Suomen luonnosta ja eläinmaailmasta, voittoina oli pehmoeläimiä, uimahallin lippuja ja makeisia. Palkintoja saivat: Mila Sutela, Enni Hakulin, Hella Hakkarainen ja Daria Makarova.

Suuret kiitokset palkintojen lahjoittajille: Haminan teatterille, Haminan kaupungin liikuntatoimelle, yritykselle Encanta Oy ja Alla Suoniselle.

Meillä Rodnik ry:ssä löytyy aina tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Tervetuloa mukaan!

valokuvia

 

Hyvät ystävät!

Valojen yön iltana klo 17 - 21, Raatihuoneentorilla on avoinna yhdistyksemme kahvio ja tapahtumapisteУлыбающийся Tarjolla on maistuvia kaalipiirakoita, mokkapaloja, kahvia, teetä ja pillimehua!

Tapahtumapisteessä voit osallistua tietokilpailuun, jonka kysymykset liittyvät Suomen ja Haminan historiaan ja ympäristöön, kokeilla Onnenpyörää ja lapset voivat valita tehtäväarvan.

Palkintoja kilpailuihin ja tehtäviin osallistumisista: ilmapalloja, karkkeja ja pieniä leluja lapsille, Alla Suoniselta kirja nimeltään Vuosisata Itsenäisen Suomen aika, Haminan liikuntatoimelta uimahallin sarjalippuja, Haminan teatterilta lippuja ja Encanta Oy:ltä shampoita.

 Tervetuloa!

 
MATKA UUTEEN VALAMOON 6.-8.10.2017

Viikonloppumatkan teemoina ovat kurssi "Ortodoksisuus tutuksi venäjäksi" sekä tutustuminen luostarin elämään ja sen alueeseen. Paluumatkalla käydään tutustumassa Lintula luostariin.

Hinta Rodnik ry:n jäsenille on 140 €/aikuiset ja 100 €/lapset (4v-14v), muille 150€/hlö. Hintaan sisältyvät meno- ja paluumatkat Haminasta Uuteen Valamoon, ohjelma, majoitus ja ruoat.

 Matka järjestetään, jos vähintään 35 henkilöä haluaa lähteä. Ilmoittautua voi 15.9.2017 asti. 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. tai puh. 040 7763 177

 
Etno-festivaali Imatralla 12.8.2017

Hyvät ystävät!

Nyt on mahdollisuus lähteä omin autoin Imatralle 12. elokuuta etno-festivaaleille ”Karjalaisuus rajan molemmilla puolilla. Bensiinikulut maksetaan yhteisesti. Karjalaisen lounaan hinta on 5 €. Soittakaa 040 7763 177 ja sovitaan asioista. Ilmoittautumisaikaa on 8. elokuuta asti.

11.–12.8. Venäläinen kulttuuriseura Lyyra ry yhteistyössä Etelä-Karjalan Liiton ja Imatran kaupungin kanssa järjestää Imatralla etno-festivaalin Karjalaisuus rajan molemmilla puolilla.

Festivaali on osa Suomen 100-vuotisjuhlia.

Etno-festivaaliin kuuluvat kansallispukuseminaari lauantaina 11.8. kello 10–16 Imatran taidemuseossa sekä sunnuntaina 12.8. kello 12–17 konsertti, joka koostuu kansanmusiikista ja kansantanssista. Sunnuntain konsertti esitetään Hiljan pihalla.

Tapahtuma on avoin kaikille!

 Ohjelmaa:

 Etnofestivaali 11.8.

9.30 osallistujien rekisteröinti

10.00 Seminaarin avaus

10.15 Leena Jääskeläinen - Perinteen lumo

11.00 Helena Roiha - Suomalais-karjalaisesta kansallispuvusta

11.45 Vera Survo Karjala: eilen ja tänään

12.30 Lounastauko

14.00 Karjalan kansallispuvun osien tekemisen mestarikurssi.

16.00 Karjalan kansallispuku (Kizhin-museolta) -näyttelyn avajaiset

 
URHEILULLINEN KESÄKERHO

Kesä on ihanaa aikaa! Kesäsesongin Rodnik ry:ssä aloitti lasten kesäkerho HiLa. Sitä pidettiin 5. -21.6.2017. Kerhohankkeen päätavoitteina oli järjestää lapsille aktiivista loma-aikaa ja että he löytävät uusia harrastuksia.

Kesäkerhohankkeen vetäjänä toimi kouluavustaja Irina Levikari, pedagogi, (joka on monia vuosia sitten muuttanut Suomeen Venäjältä) joka on tehnyt paljon töitä lasten kanssa ja on siitä edelleen innostunut!

Hyvin laaditun ohjelman ansiosta lapset saivat uutta tietämystä ja ehtivät myös tutustua toisiinsa. Jokaisessa suunnitellussa tapahtumassa luotiin olosuhteet lasten kehittymiseen ja ne maksimoivat itsetuntemusta.

Teimme myös kasvatustyötä: keskustelimme terveellisestä elämäntavasta, hyvistä ruokatavoista, ystävyydestä ja auttamisesta, säännöistä, miten ollaan ulkona julkisissa paikoissa ja retkillä. Pyrimme siihen, että lapset olisivat ulkona mahdollisimman paljon. Yhdessä ohjaajien kanssa he kävivät muutaman kerran uimahallissa, jäähallissa ja liikuntasalilla. Monille jäivät mieleen matkat kotieläinmaatilalle, köysipuistoon Siriukseen ja mukava retki Tervasaarella, jossa saattoi kalastaa, pelata pelejä ja sai syödä grillin ääressä piknikeväitä.

Vapaa-aikana lapsilla oli mahdollisuus kehittää kykyjään mielikuvituspiirtämisellä, askartelulla, tehden origameja ja maalaten pieniin kiviin kuvioita. Luovan työn prosessista on tehty yhteinen teos, joka tullaan laittamaan esille syksyllä kaupungin kirjastoon.

HiLa kesäkerhossa lasten ruoka oli monipuolista ja terveellistä. Suuri kiitos meidän erinomaiselle ruoanlaittajalle!

Kesäkerhossa lapset tutustuivat toisiinsa, löysivät uusia ystäviä, heistä muodostui hyvä tiimi! Toivotimme kaikille hyvää kesää ja toivomme uutta tapaamista.

Kesäkerhovalokuvat ovat valokuvasivuillamme, olkaa hyvä!

 
ELOMARKKINOIDEN AVAJAISPARAATI

Hyvät ystävät!

Kotkan meripäivät on nyt vietetty. Kuten kaikki tiedätte, siellä tapahtuma alkaa avajaisparaatilla kaupungin keskustassa. Ja kohta meillä täällä Haminassa on paraati!

Kutsuimme teitä osallistumaan meidän paikalliseen kulkueeseemme! Haminassa pidetään neljästi vuodessa markkinat. Elomarkkinat avataan aina paraatilla. Tänä vuonna avajaiset ovat 10. elokuuta!

Viime aikoina melko suuri osa Rodnik ry:n toiminnasta on suuntautunut työhön lasten  ja perheiden kanssa, siis lastenkerhoihin, lasten kesäkerhoon ja perhematkoihin. Ja me olemme tuumineet, mitä, jos tänä vuonna kulkueeseemme osallistuisivat perheet tai lapset lasten- jai nuorten kerhoista?

Jos te ette ole mukana kerhotoiminnassamme, mutta haluatte osallistua paraatiin, olemme tosi iloisia!

Mikä tahansa kysymys tuleekin mieleen näistä asioista, voitte soittaa meille 040 7763 177.

Ehdotamme, että kaikki kiinnostuneet tulevat mukaan miettimään kulkueryhmäämme. Miltä näytämme? Millaisissa asuissa olemme? Millaisen musiikin tahtiin marssimme?

Tervetuloa ensimmäiseen tapaamiseemme keskiviikkona 19. heinäkuuta klo 15,

osoitteeseen Vallikatu 4.

 
PERHEMATKA SERENA-VESIPUISTOON

Hyvät yhdistyksen jäsenet!

Tervetuloa perhematkalle Serena-vesipuistoon 19. elokuuta.

Serena on kesän ykköskohde!

Hinnat:

0-3 vuotiaat: 5 €, 4-10 vuotiaat: 45 €, muut: 55 € (ei jäsenet: 60 €)

(sis. meno-paluun Haminasta, pääsylipun Serenaan ja lounaan).

Ilmoittautumiset 4.8.2017 asti ja ennakkomaksut 10.8.2017 asti.

Matka toteutetaan, jos löytyy 30 lähtijää.

Lisätiedot ja varaukset

puh. 040 7763 177 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. .

Soita ja varaa matka nyt!

 
HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!

Meillä on hyviä uutisia!

Tomistomme on avoinna koko kesän, sillä saimme Irina Saraykinan takaisin töihin.Смеющийся

Nyt suunnitelmissa ovat seuraavat:

10.8. Elomarkkinakulkue

19.8. perhematka Serena vesipuistoon

9.9. leiripäivä Vehkarinteessä Haminan seurakunnan kanssa

15.9. osallistuminen Haminan Valojen yö tapahtumaan.

Ottakaa yhteyttä: puh. 040 7763 177, sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

Tai tulkaa käymään, toimisto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-16, Rodnik ry, Vallikatu 4, Hamina.

Lisää tietoja somesivuillamme: https://www.facebook.com/rodnikhamina ja https://vk.com/rodnikhamina.

 
HILa-KESÄKERHO

Yhdistys Rodnik ry järjestää  kaksikielisen (suomi-venäjä) Harrastuksesta iloa Lapsille

HiLa-kesäkerhon 7 - 11 v koululaisille. 

Kerhopäivät ovat 5.6. - 21.6.2017 ma - pe klo 9 – 15.

Haluamme antaa lapsille mahdollisuuksia uuden kokeilemiseen. Ohjelmassa on:

 • tutustumista kaupungin urheilulajitarjontaan
 • käynnit jäähallissa, uimahallissa ja kotieläintilalla
 • askartelua, piirtämistä ja nukketeatteriesitys
 • kivaa voimistelua päivittäin
 • bussiretki

Kerhomaksut ovat: 15 €/päivä, 65 €/viikko ja 165 €/koko kesäkerhon ajalta, (yhdistyksen jäsenille 50 €/viikko ja 130 €/koko kesäkerhon ajalta). Hintaan kuuluu lounas ja iltapäivällä välipala.

Tiedustelut puh. 040 7763 177 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

Tervetuloa!

 

 
JÄÄHYVÄISET TALVELLE 25.2.2017
Kas niin, hyvät ystävät, Rodnik ry jätti jäähyväiset talvelle ja vastaanotti kevään! Vietimme kaikkien rakastaman Maslenitsan, laskiaisen venäläiseen tapaan, tanssien piirissä, leikkien ja kullankeltaisin blinein – aika meni kuin siivillä.

Pihallamme tulla tupsahti haastava tilanne, pelastettiin Kolobok kumppaneineen nuorten ja mieleltään nuorten juhlan osallistujien avulla. Juostiin ja hypittiin, laulettiin ja tanssittiin, syötiin kuumia blinejä – mitä vielä ihminen tarvitsee ollakseen onnellinen? Ja itse aurinko ilahdutti, myös lämmitti vähän, keväisesti.

Kumarrus ja kiitos kaikille juhlan osallistujille ja järjestäjille!

Sydämelliset kiitokset hahmojen esittäjille: Kolobok - humoristi Evgenii Hivuks, Kettu-kaunotar - Nadezda Lukina, Jänis-porkkanoiden ystävä - Vitaly Kleptskiy, julma Susi - Julia Volkova, Mesikämmen - Konstantin Karhu, Kolobokin paistaja-akka ja –ukko - Alla Suoninen ja Aleksandr Pshedromirskiji , Irina Saraykin Petrushka ja kukoistava Kevät - Irina Nieminen.

Kiitämme Rodnik lauluryhmän osallistujia, Olga Fokina-Karvosta, Svetlana Gubarevaa, Natalia , Shulyaria, Ljubov Bakania, Milka Baltsinia, Elena Rasista, Elena Utkinaa, Aleksei Samontsikia ja Galina Mikhaltsenkoa.

Arpajaismyynnin järjesti energisellä, persoonallisella tavallaan Tatiana Kobzeva, Alla Bytchkova ja Elena Nevvonen opettivat kaikille halukkaille korujen tekoa ja muita askartelutöitä, Vladimir Saraykin - kalastustarkastaja vastasi Onginnasta, kilpailun Mitä blinejä järjesti Olga Koroleva. Kasvomaalauksia tekivät Ekaterina Gorbatseva ja Anastasia Karhu. Kiitos teille, te teitte juhlasta monimuotoisen.

Raisa Pospelova ja Marina Vybornova paistoivat maukkaat blinit ja piirakat.

Kiitos teille kahvilan asiakaspalvelun hoitajille: Natalia Parshchikovalle, Elena Suur-Uskille, Nadezda Husulle ja Elena Kalinouchkinelle, ei ollut ihan helppo tehtävä.

Maslenitsa-tapahtumasta 2017 otti valokuvia Viktoria Myamikeeva, ne ovat nähtävissä sivuillamme.

Ilman teitä kaikkia, hyvät järjestäjät ja avustajat, elämä Haminassa olisi paljon köyhempää! Kiitos!

Alla Suoninen

käännös Ritva Villikka

 
Hauska juhla tiedossa,
laskiainen tulosssa!Смеющийся

Ilomielin kutsumme Jäähyväisiin talvelle: laululeikkeihin Kevään voitolle ja kahvilamme maukkaille blineille. Tervetuloa klo 12 lauantaina 25.2.2017, Vallikatu 4, Hamina, Rodnik ry

 

Lastenkerho "Pikkunallet"

 • yhdessäoloa ja keskustelua
 • ulkoleikkejä
 • askartelua
 • tarinointia

Ryhmän maksimikoko on 14 lasta. Materiaalimaksu 9 € / kevätkausi

Tavataan keskiviikkoisin klo 17 – 18,  Vallikatu 4 Hamina

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen +358 40 7763 177

Hyvää alkanutta kevätkautta 2016! Tervetuloa kerhoon!

 
Kaakonkulman Maahanmuuttajat Rodnik ry

Общество переселенцев Юго-Восточной Финляндии «Родник»

 
 
 
Rodnik © 2017