• English
  • Finnish
  • Russian

ВЫСТУПЛЕНИЕ АНСАМБЛЯ НАРОДНОЙ ПЕСНИ "РОДНИК" НА ТОРГОВОЙ ПЛОЩАДИ 12.5.2018
Sorry, there is no translation available.
 
9.5.2018 VOITTOPÄIVÄ

Meidän Päivämme

9. toukokuuta 2018 sää loi juhlatunnelman. Kirkas ja lämmin aurinkoinen päivä, loistava taivas, ensimmäiset vihreät lehdet.  Ystävä lähetti varhaisaamulla kuvan Habarovskista ”Kuolematon rykmentti”-marssista: se näytti  valtavalla joella kaupungin kaduilla. Me todella muistamme sodassa kaatuneitamme ja osallistuneitamme...

Vuodesta 2015 lähtien Rodnikilla on myös paikka, jossa voimme tuntea sodan tapahtumia sydämellä, muistella niitä, jotka antoivat meille elämän. Tämä on vaatimaton hauta metsässä, Tykän Tuulimyllyn alueella.Lentäjä Alexandr Sochenkov ja sähköttäjä-ampuja  Vasily Kolesnikov kaatuivat sodan ensimmäisinä päivinä. He eivät kuulleet Yuri Levitanin juhlallista ilmoitusta Saksan antautumisesta. He eivät nähneetkään lapsiaan tai lapsenlapsiaan. Elämme myös heidän puolestaan ...

Sanomalehti "Kymen Sanomat" kirjoitti tämän vuoden rodnikilaisten käynnistä hautapaikalla. Artikkeli julkaistiin 10.5.2018.

Illalla kokoontuimme nuorisotaloon, juhla ja muistopöydän ääressä.. Kerroimme tarinoita  Toisen maailmansodan sankareista,  lauloimme sota-ajan lauluja. Ilmapiiri oli vilpitön ja koskettava, erityisen hienoa, että myös lapset osallistuvat muistojuhlaan. Haluamme sydämmelisesti kiittää Olga Dubokia kertomuksesta karjalaisesta nuoresta  naisesta -Neuvostoliiton sankarista ja monipuolisesta tarjoilusta.

Kiitos kaikille, jotka osallistuivat suuren päivän juhlaan! Tämä on meidän Päivämme.

Alla Suoninen

 
АНСАМБЛЬ НАРОДНОЙ ПЕСНИ "РОДНИК"
Sorry, there is no translation available.
 
ПСИХОЛОГ В "РОДНИКЕ"
Sorry, there is no translation available.
 
UUTUKSIA RODNIKISSA

Hyvät "rodnikilaiset" ja Rodnik ry:n ystävät!

Työllisyyspoliittinen  "Suuntana työelämä" - hanke on päättynyt. Projektin monivuotinen vetäjä Elena Suur-Uski ja sihteeri Ritva Villikka viimeistelevät hanketoimintaa koskevat loppuraportit. Tämä päättää kokonaista aikakautta Rodnikin elämässä: yli kymmenen vuoden kestäneen hanketoimintaan ansiosta suuri määrä ihmisiä löysi työpaikan tai koulutuksen, moni oli saaneet työkokeilu- tai kuntoutuvantyöpaikan Rodnikissa tai  yhdistyksen yhteistyökumppaneiden palveluksessa.  Rodnikilla  oli mahdollisuus avata infopisteen Virojoella ja sen toiminta on erittäin tärkeä paikallisasukkaille. Haminan infopiste auttaa tukea tarvitsevat joka arkipäivä.  Harjoittelijat, jotka työskentelivät Rodnikissa, antoivat korvaamatonta apua suosittujen, perinteisiksi tulleiden  juhlien, konserttien, esitysten ja matkojen järjestämisessä.

Sydämelliset kiitokset ja syvä kumarrus Elenalle ja Ritvalle!  Heidän työ on meille kaikille korvaamaton.

Projektin päätyttyä tilanne on muuttunut. Päätehtävänä on nyt säilyttää kaiken, mitä olemme saavuttaneet vuosien varrella ja löytämään mahdollisuuden jatkaa työskentelyä ainakin samalla tasolla ja vielä paremmin. Elämässä pitää mennä eteenpäin. Suoraan sanottuna - Rodnik tarvitsee ideoita ja rahoitusta. Tämä on yhteinen tehtävä, se on kaikkien yhdistyksen jäsenten edun mukaista.

15.01. Haminan toimistossa ovat aloittaneet Alla Suoninen ja Irina Saraykina, Virojoella toimistotyöt ovat Natalia Galdinan vastuulla.

Haminan infopiste on auki arkipäivisin klo 9.00-14.00, Virojoen  klo 9.30- 13.30.

Voitte tulla Rodnik ry: n  työkokeilijaksi tai palkkatuella tuettuun työtoimintaan.

Aina, aina ja aina kaipaamme vapaaehtoisapua!

Soita meille, ota yhteyttä sosiaalisessa mediassa, tule käymään - me, Alla ja Irina, odotamme Teitä!

 
ЧЛЕНСКИЕ ВЗНОСЫ 2018
Sorry, there is no translation available.
 
 
 
Rodnik © 2018