• Finnish
  • Russian

20.-21.3.2019 KIERTUEEMME KOTKASSA JA KARHULASSA Tulosta
22.03.2019

Maaliskuun 20. ja 21. päivänä yhdistyksemme teatteristudio esitteli Kotkan ja Karhulan kirjastoissa sekä  Haukkavuoren koulussa H.C.Andersenin satuun pohjautuvan kuvaelman "Tyttö, joka astui leivän päälle" suomen kielellä. Ennen  esityksien alkua järjestettiin tietokilpailu ja keskustelu Andersenin satujen hahmoista ja kirjailijasta.

Esityksiin osallistui yhteensä 280  katsojia: päiväkotilaisryhmät, eskarit ja alakoulun luokat  kanssa opettajiensa kanssa. He ovat erittäin kiitollinen yleisö, joka eläytyi hahmojen seikkailuihin, jännitti ja nauroi oikeissa hetkissä. Esiintyjät  ja avustajat saivat hyvin myönteisen vaikutelman tästä minikiertueestamme. Kotkan kirjasto ilmaisi haluavansa kutsua pienen teatterimme uudelleen, nyt esittämään venäjänkielisen näytelmän.

Kiitämme nuoria näyttelijöitämme Ilona ja ​​Severi  Suonista, Alla Suonista, Vladimir Saraykinia musiikista ja tekniisesta avusta, Irina Saraykinaa avusta  kulissien takana, Olga Zakharovaa valokuvauksesta ja lavasteiden pystyttämisestä.

Katso kuvat tästä

 


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
9.3.2019. ALA LAPUTTAA, TALVI! Tulosta
10.03.2019

9. maaliskuuta kaikilla kunnioituksella sanoimme talvelle hyvästit ja tervehdimme kevään. Varhain aamulla alkoi lumimyrsky, joka teki selväksi, että  talvi ei aio sanoa hyvästit kenellekään. Onnettomien Maslenitsa-juhlan järjestäjien oli kiireesti keksittävä suunnitelma B ilman ulkoleikkejä ja lauluja taivaan alla. Kuitenkin  juuri kun juhla oli alkamassa kaikki rauhoittui ja aurinko rupesi paistamaan ! Luonto on puolelamme!

Järjestäjät lyhyen hetken huokaisevat helpotuksesta  ja  juoksivat järjestämään kilpailuja, esityksiä, piirileikkejä ja tietokilpailuja. Lettuja ja piirakoita meni hyvin kauppaan, lapset ”kalastivat” itselle pikku-yllätyksiä, toiset voittivat arpajaisissa ja toiset saivat palkintoja osallistumisesta eri kilpailuihin. Maslenitsa oli perinteisesti hauskaa ja aktiivista, uutta oli esteratsastus keppihevosilla, tanssiryhmien "Pikku-Omena" ja "Yllätys" esitykset loistavasti koristivat juhlan.

Kiitämme kaikkia juhlaan osallistuneita!

Kiitos ja kumarrus järjestäjille  Alla Suoniselle, Irina Saraykinalle, Anna Butille ja Olga Zakharovalle. Olga Zakharovalle ja hänen hämmästyttävälle äidille olemme vilpittömästi kiitollisia työstä kahviosa ja siivousavusta.  9. maaliskuuta aamusta lähtien nämä ihanat naiset valmistivat  lettuja kaikille! Lyubov Sergeeva ja Galina Stoulnikova myös työskentelivät kahviossa. Piirakoiden leipomisesta ja juomien keittämisestä kiitämme Alla Suonista, Olga Zakharovaa, Olga Haapalehtoa.

Kiitos teille, kansanlauluryhmä  ”Rodnik” ja sen johtaja Alexander Przhedromirsky, Svetlana Virolainen ja tanssistudio ”Pikku-Omena”, Anna Khamitova ja tanssiryhmä “Yllätys”. Maria Kaikkonen oli vastuussa kasvomaalauksesta, Vladimir Saraikin  "Kalastuksesta", Olga Haapalehto askarteli lasten kanssa keväisiä tauluja, Tatiana Kobzeva myi arpajaiset. Kuvat ja videot  otti Maria Shipniagova.

Kiitämme käsityöharrastajia Alexander Bolychevia, Natalia Rouhivuorta ja Elena Karhua, jotka osallistuivat tuotteidensa myyntinäyttelyyn.

Onnittelut kilpailujen voittajille: "Huopakengän heittäminen" voittivat Volodya ja tyttö raidallisessa pipossa,  Nastya Vehviläinen ja Aleksi Kaupponen voittivat esteratsastuksessa. Dmitry Nikitin voitti miesten kisassa, kaksi voittajaa tuli tietokilpailussa, toinen niistä oli laulujamme  Lilia Rippinen.

Olemme erittäin iloisia siitä, että meillä on niin paljon älykkäitä, vahvoja, aktiivisia, iloisia rodnikilaisia ja heidän ystäviään!

Keksikää ja ehdottakaa, mitä muuta voisi olla yhtä hauskaa ja mielenkiintoista tai jopa parempaa!

Alla Suoninen

Katso kuvat tästä

 


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
13.2.2019 SATU TODELLISESTA YSTÄVYYDESTÄ Tulosta
14.02.2019

Kymenlaakson Lasten Kulttuuriviikkojen kunniaksi Rodnik:in teatteristudio joka vuosi esittelee uuden kuvaelman.

13. helmikuuta Haminan pääkirjaston Kasper-salissa vallitsi satumainen tunnelma.

V. Suteevin teokseen perustuvan esitys muistutti  ystävyydestä. Ystävyyden tärkeydestä muistuttaa myös Ystävänpäivä, jota vietetään Suomessa 14. helmikuuta.

Nuoret katsojamme vastasivat mielellään Satu-Tontun alias Oksana Hivuka esittämiin kysymyksiin ja samalla syöksyivät satuseikkailuun.

Poika Petja, jota esitti Fedja Bulavin, pääsi yllättäen sadun tapahtumien keskelle. Aluksi poika vain tarkkailee tilanteen kehittymistä. Kuitenkin nähdessään, miten Iso Vihainen Susi, joka tunnetaan myös nimellä Vladimir Saraykin, huijasi Punahilkka Dasha Makarovan, Petja rohkeasti kiirehtii pelastamaan isoäitiä (Alla Suoninen) ja tyttöä väistämättömästä kuolemasta.

Lapset salissa tykkäsivät hauskasta ja opettavaisesta tarinasta. He erittäin kiinnostuneena  seurasivat nuorten sankarin seikkailuja, nauravat Vihaisen Suden epäonnistumisille ja tunsivat myötätuntoa isoäidin ja Punahilkan koettelemuksia kohtaan. Lapsuudesta tunnetun sadun odottamaton tulkinta ei jättänyt  välinpitämättömiksi myös lasten vanhempia.

 Kiitämme sydämellisesti kaikkia esitykseen osallistuneita: Fedja Bulavinia, Dasha Makarovaa, Julia Volkovaa, Oksana Hivukaa, Alla Suonista ja Vladimir Saraykinaa. Musiikista vastasi Oleg Karabeshkin.

Näytelmän ja tanssihetken jälkeen  kaikki vieraat pääsivät nauttimaan tuoreista leivonnaisista, jotka valmisti Olga Zakharova.

Ilta oli menestys! Sekä katsojat että esiintyjät lähtivät kotiin hyvätuulisina ja hymyillen. Rodnik ry toivoo kaikille koululaisille hyvää lomaa! Nähdään taas!

Katso Irina Saraykinan kuvia tästä

 


 
Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
13.12.2018 LASTENJOULUJUHLAN VALMISTELUA Tulosta
23.12.2018

Hyvän juhlan valmistaminen on rankka homma, mutta hauska!

Pitää keksiä leikkejä, etsiä sopivia vaatteita, opetella ulkoa oman hahmon sanoja ja olla iloinen.

Severi Suonisen kuvia voit nähdä tästä. Hymyile meidän kanssa СмеющийсяСмеющийсяСмеющийся  Hauskaa joulua!

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
13.12.2018 LASTENJOULUJUHLA Tulosta
15.12.2018

Pakkasukko ja kaikki muut

13.12. Rodnik:issa pidettiin kaksi perinteistä Uuden vuoden juhlaa, ensiksi pienimmille ja sitten vanhemmille lapsille. Järjestäjät Irina Saraykina, Tatiana Kobzeva ja Alla Suoninen päättivät olla pelottelematta lapsia ja kutsuivat vain kilttejä ja ystävällisiä hahmoja juhlaan: Talvi (Ganna But), Postimies Pechkin (Dmitry Redkin), Pikku-Orava (Dasha Erfurt), Pupu (Karina Kekkonen). Kaikista vakavin oli Juhlatiedemies Christian Preto, hauskin oli Peppi Pitkätossu - Dasha Makarova ja hänen Apinansa Mila Raudanen, kaikista hämmästynein oli Neznayka - Alex Kauponen ja kaikista tyylikäin oli Noita-Akka alias Svetlana Virolainen. Ja suurena yllätyksenä juhlaan saapui ”kaikessa maailman paras” Katto Kassinen - Irina Saraykina.

Juhla kuusen alla on lapsuuden suuri tapahtuma.   Sen viehättävyys on perinteisyydessä, ”Metsään syntyi kuusipuu” – laulussa ja "Yksi-kaksi-kolme, joulukuusi, loistaa!"-leikissä. Tämä kaikki oli juhlassamme: tansseja, arvoituksia, kadonneiden lahjojen tarinaa, nukketeatterisatu Karhunpojasta ja Taika-Kukasta. Suuret kiitokset Alla Suoniselle ja ensimmäistä kertaa mukana nukketeatteriesityksessä oleville Elena Kandulle, Volodya Tonkinille, Oleg Karabeshkinille sekä monipuolinen osaaja Vladimir Saraykinille tämän esityksen valmistamisesta.

Koristelivat juhlan ja lisäsivät tapahtuman tunnelmaan romanttisia nuotteja Svetlana Virolaisen ohjaaman tanssistudio Pikku-Omenan esitykset. Hyvin onnistui nuorimman ryhmän ”Koivu”-piiritanssi ja "Lumihiutaleiden tanssi".  Katsojat saivat nähdä myös joulutonttujen Leo Martikaisen Ja Sasha Saraykinan riemukkaan tanssin. Sasha ja Yaroslava Dubok esittivät myös toisen numeron "Tanssi nauhan kanssa".  Tanssistudion nuoriso Severi Suoninen ja Anastasia Fedorova, Leo Martikainen ja Ilona Suoninen pyörivät hienostuneessa ”Talvi-valssissa”. Kiitämme  sydämellisesti ”Pikku-Omenan” ja Svetlana Virolaisen loistavasta työstään!

Suuren tapahtuman kruunasi Pakkasukko Dmitry Nikitinin ja  Lumityttö Matia Kaikkosen saapuminen. Ja lahjojen kanssa!  Pakkasukko oli iloinen, reipas, valmis leikkimään, vitsailemaan ja lahjoja jakamaan!  Dmitry ja Maria ensimmäistä kertaa esiintyvät noissa rooleissa ja selviytyivät tehtävästä kiitettävästi. Aplodit heille!

Kiitos teille kaikille, rakkaat ystävät: Kuusijuhlan järjestäjät, nuoret ja aikuiset näyttelijät, tanssijat, lapset ja vanhemmat, jotka tulivat juhlaan!

Kiitos kuvista Myamikeeva Viktorialle, Leneva Annalle, Suoninen Severille, Saraykina Irinalle, Raudanen Viktorialle ja Dmitrieva Natalialle. Katso kuvat albumista

Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta!

                                                    Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
28.11.2018 RUOKAKURSSI "PELMENIT" Tulosta
09.12.2018

28. marraskuuta pidettiin Rodnik:issa Pelmeni-ruokakurssi. Sen toteutti Vladimir Saraykin ja Ganna But.

Vladimir paljasti kurssin osallistujille salaisuutensa monien lempiruoan valmistamista, jonka äiti opetti hänelle.

Reseptinsä on peräisin pohjoisen napapiirin pohjoispuolelta, josta Vladimir on kotoisin.

Ganna taas  opetti pelmenien laittoa ukrainalaiseen tapaan.

Kulinaaristen neuvojen lisäksi Ganna ja Vladimir kertoivat läsnäolijoille pelmenien historiasta.

Kurssiin osallistuivat sekä suomalaiset että venäläiset. Kaikilla oli mahdollisuus kokeilla pelmenien muovailemista ja täyttämistä omilla käsillään. Ja  niin ison työn kruunasi yhteinen pelmeni-ateria.

Syöttiin kuumia, juuri keitettyjä "karhun korvia" voin ja smetanan kera.

Ruokakurssiin  osallistui 11 henkilöä. Vladimir ja Ganna opastivat, miten valmistaa herkullisen näköisiä ja maistuvia pelmenejä.

Toivottavasti kurssin jälkeen osallistujat osaavat valmista pelmenit käden käänteessä!

 Julia Sadykovan kuvia löytyivät albumista

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
28.11.2018 ISO PERHETAPAHTUMA Tulosta
09.12.2018

Hei kaikki!

Syksy ja talven alku Rodnik ry:ssä ovat täynnä tapahtumia. Meillä ei edes riittää aikaa käsitellä kuvia ja kirjoittaa kertomuksia tapahtuneesta. Sanoisin jopa, että koko vuosi 2018 sisälsi runsaasti tapahtumia, teatteristudion ja kansanlauluryhmän esityksiä. Myös meidän tuore kerho, tanssistudio "Pikku-Omena" on ottanut hyvää vauhtia ja saanut paljon kehumisia.

Tämä kaikki on loistava!

Haluaisin kiittää kaikkia Isoon perhetapahtumaan  28.11.osallistuneita. Juhlaan  tuli esiintymään noin 25 nuorta taitelijaa.

Paljon kiitoksia lasten teatteristudiolle Kotkasta ja sen ohjaaja Elena Nechaevalle.

Kukaan ei jäänyt välinpitämättömäksi tanssiryhmän "Yllätys" vauhdikkaalle esityksille! Kiitos tytöt ja koreografi Anna Khamitova! Anna ohjaa myös sirkuskoulu "Rainbow":in toimintaa. Pojat, olette verattomia!

Ja tietysti suuri kiitos teille, tapahtuman yleisö, aktiivisesta osallistumisesta Rodnik:in toimintaan ja monipuolisista herkuista, jotka tarjoisitte yhteiseen pöytään! Teitä oli 80 henkilöä, hieno iso porukka!

Kiitämme sydämellisesti Yulia Sadykovia valokuvauksesta. Kuvat löytyvät albumista .

Nähdään taas!

Irina Saraykina, Rodnik:ry:n  varapuheenjohtaja.


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
8.12.2018 "SMESHARIKIEN ISÄ” IGOR SHEVCHUK:IN VIERAILU RODNI Tulosta
09.12.2018

8.12. tunnettu lasten kirjailija Igor  Shevchuk  Pietarista saapui Haminaan.

Mitä me yleensä kuvittelemme, kun kuulemme "tapaaminen kirjailijan kanssa"? Jotain  vakavaa ja vähän tylsää. Ennen tapaamisen alkua Igor Shevchuk näytti vakavalta, keskittyneeltä, hiljaiselta. Ja vaikka olisimme jo katselleet videota ja lukeneet mielipiteitä hänen esityksistään, järjestäjillä oli hieman levoton olo ...

Kuitenkin heti kun kirjailija rupesi  puhumaan nuorille lukijoille ja heidän vanhemmillensa  niin kaikki epäilyt unohtuivat! Yleisö ja  kirjailija lauloivat ja piirsivät yhdessä, soittivat ja arvasivat arvoituksia, katselivat ”Smeshariki” ja ” Fixiki”- piirettyjä, hyppäsivät ja nauroivat.

Igor Shevchuk esitteli jo julkaistut kirjat ja yhden tuoreen kirjan nimeltään ”Kurkun poljin”. Tunti  lensi kuin siivillä jättäen ilon tunteen.  Järjestäjinä olimme myös ylpeitä kaksikielisistä lapsistamme, jotka ymmärsivät kaiken ja puhuivat sujuvasti venäjän kielellä.

Ohjelman lopussa oli mahdollisuus ostaa Igor Shevchuk:in kirjoja ja saada tekijän nimenkirjotuksen  tai ottaa yhteistä kuvaa.  Kirjat menivät nopeammin kuin Rodnik:in suosittut kaalipiirakat!

Igor, olette tervetulleita meille uudestaan!

Valokuvauksesta kiitos Severi Suoniselle  ja Irina Saraykinalle

Alla Suoninen

 

Katso kuvat tästä

 


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
20.11.2018 PIKKUJOULU SVS:n KANSSA Tulosta
25.11.2018

Hyvät ystävät!

20.11. vietimme perinteistä pikku-Joulua  Suomi-Venäjä seuran Haminan osaston kanssa. Tapahtuma pidettiin ystävällisessä ilmapiirissä, joululaulut soivat ja halukkaat  osallistuivat hauskoihin kilpailuihin. Arpajaisissa päävoittona oli joulukinkku ja  Suomi-Venäjä seura haki myös muita hienoja yllätyksiä arvontaan osallistuneille. Onnittelut kaikille arpajaisten voittajille!

Kiitos kaikille vieraille, jotka toivat yhteispöytään kauniita ja maukkaita herkkuja!

Kiitämme sydämellisesti kansanlauluryhmä ”Rodnik” ja Svetlana Virolaisen ohjaama tanssistudio "Pikku-Omena " sekä tyylikkäistä ja hienostuneista että huumoririkkaista tanssinumeroista. Paljon kiitoksia Matti ja Riitta Hytösille osallistumisesta ohjelman laatimiseen ja illan juontamiseen  ja Suomi-Venäjä seuran Haminan osastolle arpajaisten järjestämisestä.

KUVAT NÄET TÄSTÄ.

 


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
10.11.2018 VENÄLÄINEN ILTA VIIPURISSA Tulosta
24.11.2018

Venäläinen – kirjaimellisesti- ilta!

Synkkä pilvinen taivas painoi kylmää maata ja sadepisarat kuin kyyneleet valuivat  ikkunalasia pitkin  sinä päivänä, kun upeat leidit ja komeat herrat  istuen mukavasti Skippy Transin bussin mukavissa istuimissa lähestyivät  Suomen ja Venäjän rajanylityspaikkaa. Miksihän he ovat lähteneet omista kodikkaista asunnoista lauantaina 10. marraskuuta ja päättävät suorittaa tämän odottamattoman matkan? Se oli Kohtalon tahto... ei, ei Kohtalon, mutta Rodnik:in idea. Yhdistyksemme hallitus otti tänä vuonna epätavallisen askeleen ja ehdotti perinteisen Venäläinen ilta-tapahtuman pitämistä Venäjällä. Valmistelu vaati tietenkin järjestäjiltä paljon aikaa, vaivaa ja pari tapahtumaa edellyttävää matkaa Viipuriin, mutta tulos oli sen arvoinen!

Rodnikilaiset ja meidän ystäviämme Haminasta, Kotkasta, Karhulasta ja Virojoelta saapuivat  Viipuriin hyvissä ajoin, turvallisesti ja iloisesti. Kävelimme vähän kaupungissa, ehdimme käydä pikaisesti kaupoissa ja kahviloissa. Sitten lähdimme Pyhä Linna-teatteriin, jonka kaunis pieni sali oli täynnä katsojia. Matkan järjestäjien huoli matkan nopeasta maksamisesta ja lippujen ostamisesta ei ollut turhaa. Teatteri on suosittu myös nykyaikana, kun mitä tahansa voi löytää ja katsoa internetistä...

 Näytelmä "Kahdeksan rakastavaa naista" osoittautui erinomaiseksi valinnaksi lauantai-iltana katseltavaksi.  Vähän vanhanaikaisessa näytelmässä oli jotain naurettavaa ja jotain surullista,  ja paljon ajatuksia herättävää. Perheongelmat ja kaapissa piilotetut luurangot, jotka jossain vaiheessa niistä kaapeista putoavat ja  toivat auringonvaloon  salaisuuksia ja syntejä, ovat aina ajankohtaisia teemoja.

Domino-kahvilassa esityksen jälkeen nostimme maljat  Rodnik:in kehityksille ja kukoistuksille, kuulimme ja sanoimme monia hyviä ja epäilemättä vilpittömiä sanoja siitä, kuinka "hienoa, että me kaikki kokoontuimme tänne tänään ...". Ei tarvitse olla turhaan vaatimaton, muistakaa että Rodnikimme on  ainutlaatuinen ilmiö. Luovuus, monipuolinen työ lasten ja aikuisten parissa, valmius auttaa erilaisissa ja odottamattomissa tilanteissa, yhteistyö monien tahojen kanssa on vahvuutemme ja aktiivisia ihmisiä ovat voimavaramme.

Ja kaikkien lisäksi meille rakkaat laulut! Lauloimme pöydän ääressä, ja muut kahvilan asiakkaat lauloivat kanssamme, lauloimme paluumatkalla  ja lauloimme jopa passintarkastuksessa. Rajavartijat eivät kieltäneet, kun vain leimat passeissa oli kunnossa. Olipa ystävällistä!

Vaikea oli jättää hyvästit. Osallistujat halusivat heti  bussin kyydissä aloittaa seuraavan matkan suunnittelun. Hallituksen kokeilu oli menestys ja Venäläisestä illasta 2018 tuli todella venäläinen sanan kaikissa merkityksessä!

 Alla Suoninen

                              Julia Sadykovan kuvia katso tästä

 Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
3.11.2018 VENÄLÄINEN KULTTUURIPÄIVÄ MYLLYSSÄ KOTKASSA Tulosta
15.11.2018

Harmaasta ja märästä marraskuun päivästä voi tulla hauska, iloinen ja ikimuistoinen, kun kansanlauluryhmä Rodnik ja tanssistudio Pikku-Omena saapuvat kylään. Jälleen kerran se oli todettu konsertissa, joka oli osana Venäjän päivä-tapahtuma Kotkan monikulttuurinen keskus Myllyssä. Myllyyn toimme kaikkea, mitä tarvitaan hyvän juhlan onnistumiseksi: rakkaita kansanlauluja eri kielillä, tanssiesityksiä, jotka lisäsivät värikkyyttä ja tunnelmaa, yhteislauluja ja perinteisiä piirileikkejä yleisön kanssa. Puolitoista tuntia lensi kuin siivillä!

Kansanlauluryhmälle tällaiset esitykset ovat kullan arvoisia; ne antavat voimia ja halua kehittää esiintymistaitojamme, etsiä ja harjoitella uusia lauluja. Nuoret tanssijamme Anastasia Fedorova, Ilona Suoninen, Severi Suoninen ja Leo Martikainen saivat mahdollisuuden laajentaa esittämisen kokemustaan ​​ suurelle yleisölle. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat konserttiin! Erityiset kiitollisuuden sanat Dmitriy Shevchenkolle, joka tuli sopivalla hetkellä apuun ja hoiti bussikuljettajan ja valokuvaajan työn.

Kutsukaa kansanlauluryhmämme, tulkaa katsomaan, laulamaan ja tanssimaan kanssamme - koskaan ei tule tylsää!

                                              Alla Suoninen, valokuvaaja Dmitriy Shevchenko
Katso kuvat tästä

Viimeksi päivitetty ( 23.12.2018 )
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 16 - 30 / 37
 
 
Rodnik © 2019