• Finnish
  • Russian

12.5.2018 KANSANLAULURYHMÄ ”RODNIK” ESIITYY LAUANTAITORILLA Tulosta
16.05.2018
 Jalo ja kiitollinen toiminta

    Uusi esiintymislava Haminan torilla aurinkoisena ja kauniina  toukokuun aamuna toi kansanlauluryhmälle yllätyksen. Oikein Ison Yllätyksen. Lava oli syrjässä yleisöltä, varjossa, aidattu mikrofoneilla ja vahvistimilla. ”Missä tanssitaan? Missä järjestämme piirileikkejä"?  Kuitenkin meille kertyi vuosien varrella paljon kokemusta erilaisissa tiloissa ja olosuhteissa esiintymisistä, että päätimme hoitaa myös tämän tilanteen kunnialla.

    Ohjelmaan valittiin iloisia, rytmikkäitä, hauskoja lauluja. Lauloimme useilla kielillä. Ryhmämme ei koskaan pysähdy siihen, mitä olemme saavuttaneet,  me laajennamme  ohjelmistomme jatkuvasti. Koska joillakin laulajillamme oli uusia pukuja, päätimme esittää konsertissa myös pukujamme: venäläinen, karjalainen, valkovenäläinen, mustalainen. Eri kansat mahtuvat hienosti samaan konserttiin ja samaan ”kylään”!

    Laulumme onnistuivat tavoittaa ja herättää yleisön, saimme tanssimaan kahvin ja munkin ystäviä. Svetlana Virolainen ei mitenkään jaksanut pysyä lavalla ja tulinen mustalaistanssi siirtyi torille.

    Haluaisin kutsua ryhmään uusia soittajia.  Työn alla on  uusia tanssinumeroita. Esiintyjät kuten tavallista  eivät riitä. Missä olette, ihania luovia ihmisiä, joita me mielellämme otamme ystävälliseen porukkaamme? Uskokaa minua, vapaan lennon tunne, innostus onnistuneen esityksen jälkeen ei ole verrattavissa mihinkään. Ilon tuominen ihmisille on jalo ja kiitollinen asia, liity  kansanlauluryhmä Rodnik:iin!

    Alla Suoninen

 

    PS: Jos sinulla on halu liittyä kansanlauluryhmän jäseneksi, soita arkisin klo 9-14 040 7763 177!

IRINA SARAYKINAN KUVIA KATSO TÄSTÄ

Viimeksi päivitetty ( 25.03.2019 )
 
9.5.2018 VOITTOPÄIVÄ Tulosta
15.05.2018

Meidän Päivämme

9. toukokuuta 2018 sää loi juhlatunnelman. Kirkas ja lämmin aurinkoinen päivä, loistava taivas, ensimmäiset vihreät lehdet.  Ystävä lähetti varhaisaamulla kuvan Habarovskista ”Kuolematon rykmentti”-marssista: se näytti  valtavalla joella kaupungin kaduilla. Me todella muistamme sodassa kaatuneitamme ja osallistuneitamme...

Vuodesta 2015 lähtien Rodnikilla on myös paikka, jossa voimme tuntea sodan tapahtumia sydämellä, muistella niitä, jotka antoivat meille elämän. Tämä on vaatimaton hauta metsässä, Tykän Tuulimyllyn alueella. Lentäjä Alexandr Sochenkov ja sähköttäjä-ampuja  Vasily Kolesnikov kaatuivat sodan ensimmäisinä päivinä. He eivät kuulleet Yuri Levitanin juhlallista ilmoitusta Saksan antautumisesta. He eivät nähneetkään lapsiaan tai lapsenlapsiaan. Elämme myös heidän puolestaan ...

Sanomalehti "Kymen Sanomat" kirjoitti tämän vuoden rodnikilaisten käynnistä hautapaikalla. Artikkeli julkaistiin 10.5.2018.

Illalla kokoontuimme nuorisotaloon, juhla ja muistopöydän ääressä. Kerroimme tarinoita  Toisen maailmansodan sankareista,  lauloimme sota-ajan lauluja. Ilmapiiri oli vilpitön ja koskettava, erityisen hienoa, että myös lapset osallistuvat muistojuhlaan. Haluamme sydämmelisesti kiittää Olga Dubokia kertomuksesta karjalaisesta nuoresta  naisesta -Neuvostoliiton sankarista ja monipuolisesta tarjoilusta.

Kiitos kaikille, jotka osallistuivat suuren päivän juhlaan! Tämä on meidän Päivämme.

Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 26.05.2018 )
 
19.3.2018 KUORON ESITYS KOTKASSA Tulosta
21.03.2018

Se oli hauskaa!
19.03. kansanlauluryhmä Rodnik esiintyi Kotkan kaupunginkirjastossa Rasisminvastaisen viikon avajaisissa. En ole varma, kuinka paljon esityksemme auttoi rasismin kitkemisessä, mutta se, että meillä ja yleisöllämme oli hauskaa on kiistaton tosiasia. Esityksen aikana tapahtui voimakas positiivisen energian purkaus, yleisö avasi sydämensä musiikille . Kaikki, jotka olivat kirjastossa, filippiiniläiset ja puolalaiset, irakilaiset ja suomalaiset, venäläiset ja vietnamilaiset taputtivat ja polkivat jalkaa, nauraen ja ikävöiden kanssamme ja venäläisten, serbialaisten, valko-venäläisten, ukrainalaisten ja romani laulujamme. Me vuorostaan kuuntelimme lukunäytteitä eri kielillä, mikä oli erittäin kiinnostava.
Konsertin jälkeen eri ihmiset tulivat kiittämään esityksestä, jälleen kerran eri kielillä. Joku halusi liittyä joukkoomme. Järjestäjät ilmaisivat halunsa kutsua meidät uudelleen. Tämä yksinkertainen ja mutkaton eri kulttuurien ja kielien kanssakäyminen on varmasti koko tämän Rasisminvastaisen viikon paras saavutus ja olisi hienoa, että se ei rajoittuisi yhteen viralliseen viikkoon.
Kiitoksia kansanlauluryhmän Rodnik:in johtajalle Aleksandr Pshedromirskijlle, Alla Suoniselle, Olga Fokina-Karvoselle, Svetlana Gubarevalle, Lyubov Bakanille, Svetlana Virolaiselle, Elena Rasiselle, Natalia Shulyarille, Milka Balchinille, Aleksei Samonchikille, Galina Minailchenkolle; koreografia - Svetlana Virolainen, tanssi- Ilona Suoninen. Valokuvaus Vladislav Filipenko, videokuvaus Vladimir Saraykin. Oli hienoa, olette ihania!
Alla Suoninen

Katso kuvat linkistä
http://haminarodnik.com/photos/main.php?g2_itemId=4116

 

 

Viimeksi päivitetty ( 23.12.2018 )
 
17.2.2018 LASKIAINEN Tulosta
26.02.2018

Laskiainen, laskiainen, laaja Maslenitsa!

Tänä vuonna oli helmikuussa kolme isoa tapahtumaa: nukketeatteriesitys "Bom-tonttu ja taikakirja"kaupungin pääkirjaston Kasper-salissa, Ystävänpäivä Hyvinvoivan hevosen tilalla Sivatissa ja perinteinen Laskiainen venäläiseen tapaan. Ja jokaiseen niistä kokoontui runsaasti yleisöä. No, olemme aika lailla kokeneita järjestäijä, tulemme vain onnelliseksi, kun näemme paljon tapahtumaosallistuija. Toiselta pitää todeta, että tapahtumien järjestäminen on todella rankkaa  työtä.

Talvipäivien jälkeen odotetaan kevättä. Kaikki pienestä pitäen tietävät, mikä on Laskiaisen merkitys, niin vanhoja perinteitä juhlaviikolla on. Laskiainen on monelle iloinen venäläinen juhla, joka yhdistää vanhoja uskomuksia, kansanhuvija ja nykyaikaisia ​​tapoja.

Lauantaina varhaisaamusta lähtien  Rodnikissa paistetiin valtava määrä ohuen ohuita kullanvärisiä lettuja. Kaalipiirakat tuoksuivat koko talossa. Tunnelma vanhassa puurakennuksessa oli oikein kodikas ja lämmin.

Pakkasasteista huolimatta noin 80 ihmistä kokoontui Rodnik:in pihalle, jossa heitä toivttivat tervetulleeksi narrit (Elena Nechaeva ja Irina Saraykina) .  Ja juhla alkoi! Yhdessä kansanlauluryhmän ja Aleksandr Pshedromirskin kanssa juhlaväki pyörivät piirileikissä ja lauloivat perinteisiä Laskiaisista kertovia lauluja. Hauskat ulkoleikit ja kilpailut eivät jättäneet ketään välinpitämättömäksi. Erityisen suosittu oli huopasaappaan heitto –kilpailu, jonka järjesti koominen satuhahmo Marfushenka-kultapienimurunen (Alla Suoninen). Kilpailun voittaja Sergei teki Marfushenka-kultapienimuruseen niin vahvan vaikutuksen, että hän rupesi harkitsemaan vihille menoa tämän sankarin kanssa!

"Letut" ja "Rieskat"- joukkueet puolustivat  kunniaansa kelkkakilpailussa, hyppäsivät yhdellä jalalla toisessa kilpailussa ja  huusivat kutsuloruja Keväälle. Lyhyt hauska ”kuvaelma” huvitti sekä katsoija että esiintyijä. Emme unohtaneet muuttolintujakaanin: niille rakenettiin ”Linnunpönttöjä” ja valmistetiin juomia. Niin, juomat, jotka nautittiin seuraavassa kilpailussa ”Juovat kurjeet”. Tässä kilpailussa voiton vei joukkue, joka kaikista  paremmin osasi juoda mehupillin avulla.

Vaikea oli tietokilpailu tehtävä: piti tutkia vanhan ajan työkaluja ja esineitä ja kertoa niiden nimet ja miten niitä käytettiin. Severi Suoninen, kilpailupisteen vastaava, valvoi tarkkaan, että vastauksia arvauksiin keksittiin ilman ulkopuolista apua.

Piirileikkien ja tanssien jälkeen  tapahtumanosallistuijat siirtyivät sisälle.  Vahvemman sukupuolen edustajat näyttivät voimansa ja nostivat kahdeksan kilon painoa. Mestaruuskilpailussa miesten keskuudessa voitti  Yuri Karhu. Nuoret pojat päättivät myös testata voimiansa. Ja kuinka olimme kaikki yllättyneitä, kun tyttö Yaroslava Dubok tuli mukaan eikä antanut periksi! Hän sai erikoislahjan rohkeudesta.

"Perinteisten käsityön tietokirja"  tämän niminen kilpailu ei ollut kovin helppo, se vaatii keskittymistä ja hyvää perinteiden tuntemusta. Huoneessa oli hiljaista kuin koulussa kokeiden aikana. Hienot Gzel-astiat, Orenburgin villahuivit, Palekh-maalaukset ja Vologdan pitsit taisivat mennä monella sekaisin. Ylivoimaisesti parhaaksi kansantaiteen asiantuntijaksi osoittautui  Ljubov Bakan Kotkasta.

Tiesittekö, että vanhan ajan silitysraudat painavat noin kymmenen kiloa? Ja oli olemassa myös 300 gramman painoisia pikkusilitysrautoja? Osaisittekö arvata, kuinka painava vanha silitysrauta on? Jotkut itsevarmat yrittivät edes  silitysrautoja koskettamatta. ”Arvaa painoa!” kilpailussa osallistuija oli kaikista muista kilpailuista eniten.

”Onginassa” onnekkaat kalastajat saivat makeisia, leluja, purukumeja. Ongintaa ohjasi karismaattinen Leo Martikainen ja Ahdin roolissa sermin takana toimii Vladimir Saraykin, tosielämässä itse innokas kalastaja.

Maria Kaikkonen maalasi ahkerasti lasten iloisille kasvoille aurinkoja, sydämiä ja pikku-kissoja.

Ilona Suoninen auttoi kauniiden monivärisien perhosien valmistamisessa. Lapset melkein aina ovat hyvin innostuneita tekemään jotain omin käsin ja luova työ tuo iloa ja onnistumisen tunnetta.

Mikä Laskiainen ilman lettuja! Uunituoreet kullanväriset letut olivat ihania! Ystävällisiä hymyileviä kahvion työntekijöitä Natalia Dmitrieva, Natalia Galdina, Maria Shipnyagova ja Elena Kalinoushkine olivat kuin luotujia asiakaspalvelutyöhön. Lettuja syöttiin hunajan, smetanan, kondensoidun maidon tai hillon kera, oman makuun mukaan. Lettuja paistettiin 300 kappaletta, paljon kiitoksia Vladimir Saraykinille, Aleksei Samonchikille ja Lyubov Sergejevalle. Tietysti kahvion valikoimassa oli Alla Suonisen ja Olga Fokina-Karvosen leivottuja  perinteisiä kaalipiirakoita.

Kuten tavallista, arpajaispalkintojien arvonta kruunasi juhlan. Melkein kaikki palkinnot oli valmisteltu Rodnik:issa ja toivottavasti ilahduttivat voittajia.

Kiittämme kaikkia tapahtumaan osallistuneita, järjestäjiä ja kansanlauluryhmän jäseniä! Erityinen kiitos vapaaehtoisillemme - Ilman vapaaehtoisten apua juhla ei onnistuisi niin loistavasti!

Ja järjestäijillemme  paras palkinto on lasten nauru ja tapahtumaan osallistuneiden tyytyväisyys. Nähdään pian! Katso kuvat albumista

Teksti: Irina Saraykina

Käännös: Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 23.12.2018 )
 
10.2.2018 YSTÄVÄNPÄIVÄN RIEHA SIVATISSA Tulosta
14.02.2018

Lapset, hevoset ja vuohet -  Ystävien päivä Sivatissa

Helmikuun 10:nä päivänä vietimme Haminan kaupungin liikuntatoimen ja Hyvinvoiva Hevosen tilan omistajan ehdotuksesta rikkaan elämys ulkoilutapahtuman. Päivän teemana oli aikuisten ja lasten, suomalaisten ja ei-suomalaisten, ihmisten ja eläinten ystävyys. Oli oikea talvinen sää, paljon lunta, mäet ja kelkat, piirileikit ja "Hyvien toivomuksien puu ". Tilalla lapset ja aikuiset tapasivat erittäin älykkäitä kesyjä vuohia ja kävivät niiden kanssa esteradan esteet läpi, ratsastavat, silittävät  kaneja. Nuotion ääressä osallistujat söivät omin käsin paistettua makkaraa ja monille ennestään tuntemattomia tikkupullia. Makkaran kysyntä  oli niin suuri, että järjestäjät kesken kaiken joutuivat lähtemään ostoksille! Edellisenä päivänä ”Rodnikissa” keitetty marjamehu ja paikallisen Aitolahti-leipomon laskiaispullia kermavaahdolla ja hillolla olivat suuri menestys.

Lapset eivät tarvitse paljonkaan ollakseen onnellisia: lumessa kieriskelyn, hevosen tai pupun silittämisen…  ja lapset haaveilevat jo että saisivat elää metsässä! Ja aikuisetkin tuntuvat itsensä vähän lapsilta.

Tilalla oli sekä isoja ja oikeita hevosia että pieniä ja sympaattisia keppihevosia. Nuoret ratsastajat ratsastivat keppihevosien päällä esteiden yli aivan kuten todellisissa ratsastuskilpailuissa. Ennen vanhaan Venäjällä lapset myös ratsastivat keppihevosilla, ehkä joskus perinne taas herää eloon.

Arvontaan osallistuneita onnekkaita saivat erilaisia hyödyllisiä ja syötäviä voittoja: neulotut sukat, vastaleivottuja kakkuja ja kotitekoista mehua. Päävoittona oli optimistinen keväänvihreänvärinen kelkka.

Siitä, että kaikki, jotka ovat osallistuneet tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan lähtivät kotiin täynnä iloa ja kivoja muistoja kiitämme sydämellisesti Haminan liikuntatoimen, HaLiiLii-hanke ja henkilökohtaisesti Kirsi Forsell, maatilan Hyvinvoiva Hevosen tila ja henkilökohtaisesti Sanna  Puonti ja hänen perheensä ja kaikki nelijalkaiset tilan asukkaat, Minna Mänttari Kumppanuustalo Hilmasta ja tietenkin  Rodnik ry:n järjestäjät  Alla Suoninen, Vladimir ja Irina Saraykin, Natalia Galdina ja Nadezhda Husu, Aleksei Samontsik.

Muuten tämän  päivän jälkeen ystävyyssuhteemme tilaan jatkuu! Tulevina kuukausina tilalla toimii lasten eläinkerho. Liity, paikkojen määrä kerhossa on rajallinen!

Katso kuvia täältä

 


Viimeksi päivitetty ( 23.12.2018 )
 
7.2.2018 BOM-TONTTU-nukketeatterinäytelmä Tulosta
12.02.2018

Taikaa ja seikkailua Kasper-salissa

7 helmikuuta Haminan pääkirjaston Kasper- salissa ”Rodnik”:in teatteristudio esitti nukketeatterinäytelmän pietarilaisen N. Shuvalovin sadun ”Bom-tonttu ja taikakirja” pohjalta. Hauska tarina, jossa oli paljon hahmojen muuntautumisia toisiksi hahmoiksi: tontusta tuli kärpässieni, jäniksestä susi, orava kasvoi pelottavaksi jättiläiseksi ja ajoi vihaista sutta pois metsästä, toivottavasti se opetti lapsille, että aina on hyvä olla oma itsensä.

Lasten Kulttuuriviikot on todella hieno keksintö ja olemme joka vuosi iloisia kun olemme osana ohjelmaa. Nukke teatteri pitää pintansa myös teknisessä nykymaailmassa.  Kasper-saliin saapui 60 henkilöä näytelmää seuraamaan ja eläytymään päähenkilöiden seikkailuihin.

Kiitämme  esiintyjiä: Galina Minailchenko, Severi Suoninen, Maria Kaikkonen, Aleksei Samontsik, Alla Suoninen, Anastasia Fedorova.  Musiikista vastasi Vladimir Saraykin, avustustehtävät hoiti Irina Saraykina.

Nukketeatteri tuo lapsille elämyksiä ja uusia ajatuksia. Teatteristudion tukemiseksi tarvitaan esiintyijä, ompelijoita, puuseppä, muita avustaja. Tulkaa rohkeasti, tästä tulee hauskaa!

Kuvia näet tästä

Viimeksi päivitetty ( 23.12.2018 )
 
20.1.2018 KÄYNTI UUPERINRINTEILLÄ Tulosta
26.01.2018

 Laskettelu ja hiihto ovat hienoja!

    Kylminä talvipäivinä  on mukava saada rentoutua ja unohtaa hetkeksi  arki-elämän huolet.

    Lauantaina 20. tammikuuta Haminan liikuntatoimi tarjosi rodnikilaisille ja heidän ystäville  matkan  Uuperin laskettelurinteille. Haluaisimme kiitää HaLiiLii - hanketta ja erityisesti Kirsi Forsellia mahdollisuudesta tutustua lasketteluun! Noin 60 ihmistä tuli lauantaina paikalle. Niille, jotka haluavat saada uusia kokemuksia ja jotka eivät voi elää ilman adrenaliinia, tästä voi tulla lempiharrastus.

    Ilmeisestä yksinkertaisuudesta huolimatta hiihto ja lumilautailu vaativat osaamista, taitoja, aktiivista harjoittelua sekä laadukkaita ja kalliita varusteita. On hyvä kaikki halukkaat saivat tilaisuuden kokeilla uutta urheilulajia  ilman suuria taloudellisia investointeja. Kaikki kulut kustansi HaLiiLii-hanke.

    Raitis ilma ja liikunta heräsivät ruokahalua. Onneksi rinteillä on kahvila ja grillipaikka.

    Saimme tapahtuman osallistujilta paljon hyvää palautetta. Tässä muutamia:

    Olga Dubok: Kiitos  Rodnik ry:lle  mahdollisuudesta kokeilla laskettelua. Kiitos, että Rodnik on olemassa ja tekee paljon hyvää työtä.

    Irina Kipriyanova: Kiitos paljon Rodnik:ille !!! Tänään on ensimmäinen kerta, kun pääsimme laskettelemaan. Itse ehkä emme jaksaneet lähteä rinteille, mutta nyt pidin siitä todella paljon! Kiitos Irina Saraykinaille opastuksesta ja  meidän uudesta kokemuksesta.

    Elena Maximova: Kiitos paljon  Rodnik:ille  erinomaisesta lauantaista.

   Irina Saraykina

 

KATSO KUVAT TÄSTÄ.

VALOKUVAAJA IRINA SARAYKINA

Viimeksi päivitetty ( 23.12.2018 )
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 31 - 37 / 37
 
 
Rodnik © 2019