• Finnish
  • Russian

28.11.2018 RUOKAKURSSI "PELMENIT" Tulosta
10.12.2018

28. marraskuuta pidettiin Rodnik:issa Pelmeni-ruokakurssi. Sen toteutti Vladimir Saraykin ja Ganna But.

Vladimir paljasti kurssin osallistujille salaisuutensa monien lempiruoan valmistamista, jonka äiti opetti hänelle.

Reseptinsä on peräisin pohjoisen napapiirin pohjoispuolelta, josta Vladimir on kotoisin.

Ganna taas  opetti pelmenien laittoa ukrainalaiseen tapaan.

Kulinaaristen neuvojen lisäksi Ganna ja Vladimir kertoivat läsnäolijoille pelmenien historiasta.

Kurssiin osallistuivat sekä suomalaiset että venäläiset. Kaikilla oli mahdollisuus kokeilla pelmenien muovailemista ja täyttämistä omilla käsillään. Ja  niin ison työn kruunasi yhteinen pelmeni-ateria.

Syöttiin kuumia, juuri keitettyjä "karhun korvia" voin ja smetanan kera.

Ruokakurssiin  osallistui 11 henkilöä. Vladimir ja Ganna opastivat, miten valmistaa herkullisen näköisiä ja maistuvia pelmenejä.

Toivottavasti kurssin jälkeen osallistujat osaavat valmista pelmenit käden käänteessä!

 Julia Sadykovan kuvia löytyivät albumista

Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
 
28.11.2018 ISO PERHETAPAHTUMA Tulosta
10.12.2018

Hei kaikki!

Syksy ja talven alku Rodnik ry:ssä ovat täynnä tapahtumia. Meillä ei edes riittää aikaa käsitellä kuvia ja kirjoittaa kertomuksia tapahtuneesta. Sanoisin jopa, että koko vuosi 2018 sisälsi runsaasti tapahtumia, teatteristudion ja kansanlauluryhmän esityksiä. Myös meidän tuore kerho, tanssistudio "Pikku-Omena" on ottanut hyvää vauhtia ja saanut paljon kehumisia. Tämä kaikki on loistava!


Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
8.12.2018 "SMESHARIKIEN ISÄ” IGOR SHEVCHUK:IN VIERAILU RODNI Tulosta
09.12.2018

8.12. tunnettu lasten kirjailija Igor  Shevchuk  Pietarista saapui Haminaan.

Mitä me yleensä kuvittelemme, kun kuulemme "tapaaminen kirjailijan kanssa"? Jotain  vakavaa ja vähän tylsää. Ennen tapaamisen alkua Igor Shevchuk näytti vakavalta, keskittyneeltä, hiljaiselta. Ja vaikka olisimme jo katselleet videota ja lukeneet mielipiteitä hänen esityksistään, järjestäjillä oli hieman levoton olo ...


Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
20.11.2018 PIKKUJOULU SVS:n KANSSA Tulosta
25.11.2018

Hyvät ystävät!

20.11. vietimme perinteistä pikku-Joulua  Suomi-Venäjä seuran Haminan osaston kanssa. Tapahtuma pidettiin ystävällisessä ilmapiirissä, joululaulut soivat ja halukkaat  osallistuivat hauskoihin kilpailuihin. Arpajaisissa päävoittona oli joulukinkku ja  Suomi-Venäjä seura haki myös muita hienoja yllätyksiä arvontaan osallistuneille. Onnittelut kaikille arpajaisten voittajille!

Kiitos kaikille vieraille, jotka toivat yhteispöytään kauniita ja maukkaita herkkuja!

Kiitämme sydämellisesti kansanlauluryhmä ”Rodnik” ja Svetlana Virolaisen ohjaama tanssistudio "Pikku-Omena " sekä tyylikkäistä ja hienostuneista että huumoririkkaista tanssinumeroista. Paljon kiitoksia Matti ja Riitta Hytösille osallistumisesta ohjelman laatimiseen ja illan juontamiseen  ja Suomi-Venäjä seuran Haminan osastolle arpajaisten järjestämisestä.

KUVAT NÄET TÄSTÄ.


Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
 
10.11.2018 VENÄLÄINEN ILTA VIIPURISSA Tulosta
25.11.2018

Venäläinen – kirjaimellisesti- ilta!

Synkkä pilvinen taivas painoi kylmää maata ja sadepisarat kuin kyyneleet valuivat  ikkunalasia pitkin  sinä päivänä, kun upeat leidit ja komeat herrat  istuen mukavasti Skippy Transin bussin mukavissa istuimissa lähestyivät  Suomen ja Venäjän rajanylityspaikkaa. Miksihän he ovat lähteneet omista kodikkaista asunnoista lauantaina 10. marraskuuta ja päättävät suorittaa tämän odottamattoman matkan? Se oli Kohtalon tahto... ei, ei Kohtalon, mutta Rodnik:in idea. Yhdistyksemme hallitus otti tänä vuonna epätavallisen askeleen ja ehdotti perinteisen Venäläinen ilta-tapahtuman pitämistä Venäjällä. Valmistelu vaati tietenkin järjestäjiltä paljon aikaa, vaivaa ja pari tapahtumaa edellyttävää matkaa Viipuriin, mutta tulos oli sen arvoinen!

Rodnikilaiset ja meidän ystäviämme Haminasta, Kotkasta, Karhulasta ja Virojoelta saapuivat  Viipuriin hyvissä ajoin, turvallisesti ja iloisesti. Kävelimme vähän kaupungissa, ehdimme käydä pikaisesti kaupoissa ja kahviloissa. Sitten lähdimme Pyhä Linna-teatteriin, jonka kaunis pieni sali oli täynnä katsojia. Matkan järjestäjien huoli matkan nopeasta maksamisesta ja lippujen ostamisesta ei ollut turhaa. Teatteri on suosittu myös nykyaikana, kun mitä tahansa voi löytää ja katsoa internetistä...

 Näytelmä "Kahdeksan rakastavaa naista" osoittautui erinomaiseksi valinnaksi lauantai-iltana katseltavaksi.  Vähän vanhanaikaisessa näytelmässä oli jotain naurettavaa ja jotain surullista,  ja paljon ajatuksia herättävää. Perheongelmat ja kaapissa piilotetut luurangot, jotka jossain vaiheessa niistä kaapeista putoavat ja  toivat auringonvaloon  salaisuuksia ja syntejä, ovat aina ajankohtaisia teemoja.

Domino-kahvilassa esityksen jälkeen nostimme maljat  Rodnik:in kehityksille ja kukoistuksille, kuulimme ja sanoimme monia hyviä ja epäilemättä vilpittömiä sanoja siitä, kuinka "hienoa, että me kaikki kokoontuimme tänne tänään ...". Ei tarvitse olla turhaan vaatimaton, muistakaa että Rodnikimme on  ainutlaatuinen ilmiö. Luovuus, monipuolinen työ lasten ja aikuisten parissa, valmius auttaa erilaisissa ja odottamattomissa tilanteissa, yhteistyö monien tahojen kanssa on vahvuutemme ja aktiivisia ihmisiä ovat voimavaramme.

Ja kaikkien lisäksi meille rakkaat laulut! Lauloimme pöydän ääressä, ja muut kahvilan asiakkaat lauloivat kanssamme, lauloimme paluumatkalla  ja lauloimme jopa passintarkastuksessa. Rajavartijat eivät kieltäneet, kun vain leimat passeissa oli kunnossa. Olipa ystävällistä!

Vaikea oli jättää hyvästit. Osallistujat halusivat heti  bussin kyydissä aloittaa seuraavan matkan suunnittelun. Hallituksen kokeilu oli menestys ja Venäläisestä illasta 2018 tuli todella venäläinen sanan kaikissa merkityksessä!

 Alla Suoninen

                              Julia Sadykovan kuvia katso tästä

 Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
3.11.2018 VENÄLÄINEN KULTTUURIPÄIVÄ MYLLYSSÄ KOTKASSA Tulosta
15.11.2018

Harmaasta ja märästä marraskuun päivästä voi tulla hauska, iloinen ja ikimuistoinen, kun kansanlauluryhmä Rodnik ja tanssistudio Pikku-Omena saapuvat kylään. Jälleen kerran se oli todettu konsertissa, joka oli osana Venäjän päivä-tapahtuma Kotkan monikulttuurinen keskus Myllyssä. Myllyyn toimme kaikkea, mitä tarvitaan hyvän juhlan onnistumiseksi: rakkaita kansanlauluja eri kielillä, tanssiesityksiä, jotka lisäsivät värikkyyttä ja tunnelmaa, yhteislauluja ja perinteisiä piirileikkejä yleisön kanssa. Puolitoista tuntia lensi kuin siivillä!

Kansanlauluryhmälle tällaiset esitykset ovat kullan arvoisia; ne antavat voimia ja halua kehittää esiintymistaitojamme, etsiä ja harjoitella uusia lauluja. Nuoret tanssijamme Anastasia Fedorova, Ilona Suoninen, Severi Suoninen ja Leo Martikainen saivat mahdollisuuden laajentaa esittämisen kokemustaan ​​ suurelle yleisölle. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat konserttiin! Erityiset kiitollisuuden sanat Dmitriy Shevchenkolle, joka tuli sopivalla hetkellä apuun ja hoiti bussikuljettajan ja valokuvaajan työn.

Kutsukaa kansanlauluryhmämme, tulkaa katsomaan, laulamaan ja tanssimaan kanssamme - koskaan ei tule tylsää!

                                              Alla Suoninen, valokuvaaja Dmitriy Shevchenko
Katso kuvat tästä

Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
 
25. - 29.10.2018 SYYSLOMAKERHO Tulosta
28.10.2018

KATSO KERHON KUVAT TÄSTÄ

 

Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
 
HYVÄNTEKEVÄISYYDEN SYKSY Tulosta
24.10.2018

Syksy on tullut ja tuonut meille paljon taiteellista satoa. Upea nuorisomme esitti V. Suteevin tarinan ”Omenalaukku” perustetun nukketeatterinäytelmän viisi kertaa. Esitykset pidettiin Kumppanuustalo Hilman avajaisissa, Kauppiaantalo-museossa, Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastoissa.

Eläinhahmojen seikkailua seurasi yhteensä noin 200 lasta ja aikuista. Erityisen hyvä vastaanotto odotti meitä Ruissalon kirjastossa, päiväkotilaiset olivat täysin sadun pauloissa.. Tällaisen lämpimän vastaanoton innoittamana päänäyttelijämme Kristian Preto alkoi suunnitella uuden, Joulujuhlaan sopivan näytelmän!

Kiitämme Kristian Pretoa, Severi ja Ilona Suonista, Daniel Kohoa, sekä  aikuisia osallistujia Alla Suonista, Irina Levikaria ja  Vladimir Saraykinia.

Kansanlauluryhmä   "Rodnik"  lähti kiertueelle. Kahden päivän ajan vierailimme Haminan ja kaupungin ympäristön palvelutaloissa. Niitä oli viisi. Ajatus näistä konserteista syntyi  jo keväällä, jolloin kävi ilmi, että Vanhusten viikon tapahtumia on suunniteltu lähinnä niille, jotka kykenevät aktiivisesti liikkumaan ja pääsemään tapahtumapaikkoihin. Linnea Ihalainen, vapaaehtoistyön vastaava  ja viriketoiminnanohjaaja valitti, että hoitokodeilla ei ole varaa maksullisiin esityksiin. Meidän kansanlauluryhmän jäsenet  päättivät, että haluamme ilahduttaa ikä-ihmisiä. Raha on hyvä asia tietenkin, mutta kaikkea tässä elämässä ei saa mitata vain rahoissa. Nämä esitykset olivat myös erinomainen tilaisuus uudelle tanssistudiollemme ”Pikku-omena”, jonka ohjaa  Svetlana Virolainen. Lapsiryhmä tuli lavalle ensimmäistä kertaa erittäin ystävällisen ja ystävällisen yleisön eteen. Lapset ja nuoret eivät myöskään pettäneet - he tanssivat loistavasti! Ja vaikka paikalliset sanomalehdet tai kaupungin virkamiehet eivät huomanneet tempaustamme, saimme arvokkaasta palautetta vanhuksilta: "Kiitos, että ette unohtaneet meitä".

Suur-kiitos kansanryhmä ”Rodnik”:in  laulajille ja ryhmän taiteellisille johtajalle Aleksandr Pshedromirskijlle, ja tanssistudion ”Pikku-omena” lapsille ja nuorille.  Muistakaa, meitä odottavat jo uusia esityspaikkoja ja tapahtumia!  Tavataan 3.11. Kotkassa, Myllyn monikulttuurisessa keskuksessa, kun siellä järjestetään Venäläinen Päivä.

                                                    Alla Suoninen

Kuvia näistä tapahtumista katsokaa albumeista:

Vanhusten viikko 8. - 12.10.2018 ja

Kymenlaakson satuviikko 15. - 19.10.2018

 


Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
ISOT KIITOKSET VAPAAEHTOISILLE! Tulosta
29.08.2018

Perjantaina 24.8. olimme kokoontuneet Rodnikissa tee- ja herkkupöydän ympärille – meidän kansanlauluryhmän laulajat ja Tattoo-kahvilan vapaaehtoiset. Rodnik –yhdistyksen puolesta kiitämme sydämellisesti kaikkia, jotka vastasivat avunpyyntöömme ja antoivat yhteiselle asialle voimansa, aikansa ja osaamisensa! Tattoon aikana oli todella tukala helle, mutta pärjäsimme loistavasti!
Perjantaina onnittelimme myös syntymäpäivän johdosta Galina Minailtsenkoa, meidän kansanlauluryhmän ja teatteristudion aktiivista jäsentä. Toivomme Galinalle luovuutta ja vireyttä vielä moneksi-moneksi vuodeksi.
Kiitos ja kummarrus teille kaikille, rakkaat ystävät ja avunantajat Aleksandr Bolychev, Elena Kandu, Nina Vaguina, Aina Dadaeva, Marina Vybornova, Svetlana Gubareva, Ritva Villikka, Tatiana Kobzeva, Elena Ermoshkina, Alpo Levikari.
Kiitämme myös kansanlaulu- ja tanssiryhmän osallistujia: Aleksandr Pshedromirskiy, Alla Suoninen, Galina Minailtsenko, Olga Fokina-Karvonen, Elena Utkina, Aleksei Samontsik, Svetlana Gubareva, Svetlana Virolainen, Leonardo Martikainen, Ilona Suoninen.
Suur-kiitos meidän kaikille työntekijöillimme, olette ihmeellinen ja osaava porukka! TATTOO kuvia
Rakkaudella, Alla Suoninen

 Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
4. - 21.6.2018 KANSAINVÄLINEN KESÄKERHO Tulosta
02.07.2018

 Hyvät ystävät!

 

Kesäkuun 4. -21. kesäkuuta välisenä aikana Rodnik:issa järjestettiin kansainvälinen kesäleiri  koululaisille. Tänä vuonna leiriin osallistui 21 Haminasta, Pietarista ja Moskovan alueelta.

Näiden kolmen viikon aikana meillä oli paljon tekemistä: leikimme ja ulkoilimme,  lauloimme ja tanssimme, katselimme elokuvia ja kävimme kahvilassa, haastattelimme toisiaan ja julkaisimme viikoittaisen seinälehden.

Tietenkin kaikkien lasten rakastama uima-allas oli  kesän ohjelman suosikki! Kiitämme Haminan liikuntatoimia ja liikuntakoordinaattori Kirsi Forsellia mahdollisuudesta käydä Linnoituksen uimahallissa.

Paljon kiitoksia myös Haminan kaupungille ja Ulla Enamo-Postille mahdollisuudesta käyttää entisen Vallikadun päiväkodin tiloja.

Lasten mielipiteistä saimme tietää, että yöpyminen leirissä oli hauskaa!  Kävely iltaisessa  kaupungissa,  jalkapallo-ottelu Maailman mestaruuskilpailuiden avajaispäivän kunniaksi, jäätelö-ostokset juuri ennen kaupan sulkeutumista, konsertti "Olet super!", Tyynysota, Keskiyön disco – koululoman onnistumisen takuu-tekijät!

Kaikista enemmän lapset nauttivat matkustamisesta. Menimme Virolahdessa sijaitsevaan bunkkerimuseoon, Porvoon Ilolassa sijaitsevalle kotieläinpihalle ja Kouvolan Tykkimäen huvipuistoon.

Leirin ajaksi Rodnik tarjosi  kesätyön kesätyösetelillä neljälle nuorelle. Joillekin niistä tämä oli ensimmäinen kokemus työsuhteesta. Toivomme, että työstä he  saivat  hyödyllistä ja myönteistä kokemusta. Paljon kiitoksia aktiivisuudesta, rakkaudesta lapsiin ja vastuullisesta asenteesta meidän loistaville apulaisille Vlad Martikaiselle, Ilona Suoniselle, Maria Kaikkoselle ja Severi Suoniselle.

Me kaikki teimme parhaamme että leiriaika olisi lapsille  miellyttävää ja mukavaa.  Järkevä päivän järjestys, ulkoileminen, monipuolinen ja terveellinen ruoka ovat erittäin tärkeitä asioita lasten ja nuorten kehitykselle. Suur-kiitos Alla Suoniselle ja Ganna Butille herkullisesta ruoasta, jotka valmistettiin rakkaudella. Kiitos myös Rodnik ry:n muille työntekijöille: Elena Kalinouchkine, Svetlana Muratova, Kirsi Karvanen, Vlad Filipenko ja Svetlana Virolainen heidän korvaamattomasta  panoksestaan ​​leirin työhön ja lasten tarpeiden huomioon ottamisesta!

Kiitämme sydämellisesti leiriläisten vanhempia heidän joustavuudesta, ymmärtämisestä ja yhteistyöstä. Toivomme, että lapsenne nauttivat leiristä!

Erittäin ammattitaitoisia valokuvia otti  Vlad Filipenko.  Kun Vlad joskus ei ollut mukana, niin otimme kuvia puhelimella. Katso kuvat albumista

Leirinohjaajat Irina Levikari ja Irina Saraykina.

 

KATSO KESÄKERHON KUVAT TÄSTÄ

Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
12.5.2018 KANSANLAULURYHMÄ ”RODNIK” ESIITYY LAUANTAITORILLA Tulosta
16.05.2018
 Jalo ja kiitollinen toiminta

    Uusi esiintymislava Haminan torilla aurinkoisena ja kauniina  toukokuun aamuna toi kansanlauluryhmälle yllätyksen. Oikein Ison Yllätyksen. Lava oli syrjässä yleisöltä, varjossa, aidattu mikrofoneilla ja vahvistimilla. ”Missä tanssitaan? Missä järjestämme piirileikkejä"?  Kuitenkin meille kertyi vuosien varrella paljon kokemusta erilaisissa tiloissa ja olosuhteissa esiintymisistä, että päätimme hoitaa myös tämän tilanteen kunnialla.

    Ohjelmaan valittiin iloisia, rytmikkäitä, hauskoja lauluja. Lauloimme useilla kielillä. Ryhmämme ei koskaan pysähdy siihen, mitä olemme saavuttaneet,  me laajennamme  ohjelmistomme jatkuvasti. Koska joillakin laulajillamme oli uusia pukuja, päätimme esittää konsertissa myös pukujamme: venäläinen, karjalainen, valkovenäläinen, mustalainen. Eri kansat mahtuvat hienosti samaan konserttiin ja samaan ”kylään”!

    Laulumme onnistuivat tavoittaa ja herättää yleisön, saimme tanssimaan kahvin ja munkin ystäviä. Svetlana Virolainen ei mitenkään jaksanut pysyä lavalla ja tulinen mustalaistanssi siirtyi torille.

    Haluaisin kutsua ryhmään uusia soittajia.  Työn alla on  uusia tanssinumeroita. Esiintyjät kuten tavallista  eivät riitä. Missä olette, ihania luovia ihmisiä, joita me mielellämme otamme ystävälliseen porukkaamme? Uskokaa minua, vapaan lennon tunne, innostus onnistuneen esityksen jälkeen ei ole verrattavissa mihinkään. Ilon tuominen ihmisille on jalo ja kiitollinen asia, liity  kansanlauluryhmä Rodnik:iin!

    Alla Suoninen

 

    PS: Jos sinulla on halu liittyä kansanlauluryhmän jäseneksi, soita arkisin klo 9-14 040 7763 177!

IRINA SARAYKINAN KUVIA KATSO TÄSTÄ

Viimeksi päivitetty ( 22.03.2020 )
Lue lisää...
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 31 - 45 / 47
 
 
Rodnik © 2020