• Finnish
  • Russian

18.12.2019 LASTEN JOULUJUHLA Tulosta
25.12.2019

Ja taas tapahtumarikas vuosi on päättymässä. täynnä tapahtumia, aktiviteetteja ja juhlia. 18. joulukuuta Rodnik:issa vietettiin lasten joulujuhlaa. Lapset saivat nauttia “Kosmillion ystäviä”-esityksen katsomisesta ja leikkiä yhdessä tarinan hahmojen kanssa. Pakkasukko saapui ajoissa ja jakoi lahjoja kaikille lapsille, kukaan ei jäänyt ilman!

Kiitos kaikille teatteristudion osallistujille! Rooleissa esiintyivät: vaatimaton lempeä tähtönen Masha Romanova, kaiken tietävä Tähtitietelija Kristian Preto, Koira Ajokoirien tähdistöstä Niki Podolyan, Pelottava vihreä humanoidi - Alex Kauponen, Kettu- Daria Makarova, pieni ujo hiiripoikanen Mila Raudanen, Metsänhaltija Irina Saraykina, Asteroidi ja iloinen dalmatin Marsalkka Andrei Makarov, Karhuemo Ganna But, avaruusolennot Alfa Centaurin tähtijärjestelmästä Sasha Saraykina, Yaroslava Dubok, Miska Lehtonen ja Anton Karhu. Pakkasukon tehtävät hoiti Georgij Erunkov, ja ukkoa avusti Lumityttö Alina Kauponen.

Käsikirjoittajana, ideologisena inspiroijina, pukusuunnittelijana ja lavastajana tänä vuonna toimi Tatjana Kobzeva.

Paljon kiitoksia Maria Karhulle esiintymispukujen ompelimisesta ja hänen aviomiehelleen Konstantin Karhulle osallistumisesta videon kuvaamiseen.

Olemme erittäin kiitollisia esiintyijen vanhemmille avusta pukujen valmistelussa: Olga Romanova, Alina Kauponen, Maria Jääskeläinen, Viktoria Raudanen ja Olga Dubok.

Esitys ei onnistuisi ilman Vladimir Saraykinia, joka vastaa musiikista ja lahjojen toimittamisesta Haminaan, kiitos hänelle.

Kiitämme Svetlana Prigodinaa avusta salin koristelemisessa.

Syvä kumarrus ihanalle yleisölle. Me kaikki suuresti nautimme siitä, että pystymme antamaan lapsille joulujuhlan, uuden vuoden taianomaisen juhlan ihmeen!

Haluamme sydämellisesti kiittää Vlad Filipenkoa valokuvauksesta.

Valokuvat katsokaa albumista

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

 


 

 
25.11.2019 PIKKUJOULU Tulosta
04.12.2019

Perinteisen Rodnik ry ja Suomi-Venäjä seuran yhteisen Pikku – Joulun viettoon yhdessä Suomi - Venäjä seuran kanssa saapuivat viihtyisään teatterikahvilaan noin 40 henkilöä.

Suomi-Venäjä seuran Haminan osaston puolesta illan vieraita toivotti tervetulleeksi puheenjohtaja Matti Hytönen ja Rodnikin puolesta - hallituksen puheenjohtaja Irina Saraykina.

Puheenvuorot olivat sopivasti lyhyitä ja ytimekkäitä ja siirryimme niiden jälkeen omin voimin valmistettujen herkkujen ääreen. Pöydällä komeilivat perinteiset jouluruoat: rossoli, kinkku, piparkakkuja ja joulutorttuja,viini, mandariinit, kakku. Ja tietysti, kuten kaikissa muissakin juhlissamme, paljon venäläisiä ja suomalaisia makeisia ja kotimehua.

Nautittuaan pöydän antimia siirryimme ohjelmaan. Svetlana Virolainen lauloi venäjäksi ja suomeksi ja luki hänen kirjottamia runoja. Yleisö otti ilolla vastaan Svetlanan uusia teoksia ja antoi hänelle kannustavaa palautetta. Ehkä meille syntyy uusi tähti? Saamme tulevaisuudessa ylpeillä että olimme ensimmäiset

näiden kappaleiden kuuntelijat! Svetlana myös julkaisi runokirjan ja Viipurissa on ollut kirjan sittelytilaisuus.

Joululauluja laulettiin kaikki yhdessä, Pentti Hannula ohjasi yhteislaulutuokion Ilpo Ristolan säestyksellä. Lapset tanssivat mielihyvin ja venäjänkieliset aikuiset harjoittelivat suomen kieltä laulamisen kauttaСмеющийся.

Riitta Kuusinen piti jouluvisan kaikille. Voi miten vaikeita kysymyksiä hän keksi! Mutta kuten jokaisessa tietokilpailussa, voittajia tuli: niitä, jotka onnistuivat vastaamaan oikein seitsemään kysymykseen ymmenestä. Ja kaikki oikein vastanneista istuivat samassa pöydässä samaan aikaan ! Oliko tämä viisaiden salaliitto, joka voitti makeisrasian?Показывающий язык

Illan päätteeksi järjestettiin arpajaiset upeilla palkinnoilla: tyylikkäät kynttilät, lautasliinat, kahvipaketit, makeiset, samppanja. Pääpalkinto - joulukinkku meni Elena Utkinalle. Onneksi olkoon, voittajat!

Toivotamme teille kaikille kaunista lumista talvea! Missä se lumisade viipyy?

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Katso kuvat albumista

 


 

Viimeksi päivitetty ( 04.12.2019 )
 
10.11.2019 YSTÄVIEN PIIRISSÄ-FESTIVAALI Tulosta
21.11.2019

10. marraskuuta Haminassa pidettiin  lll. kansainvälisen festivaalin "Ystävien piirissä" -konsertti, joka omistettiin Isän päivälle.
Festivaalin järjestivät Suomi-Venäjä seuran Haminan osasto, Fiana Oy, Kumppanuustalo Hilma ja Kaakonkulman Maahanmuuttajat Rodnik ry.
Konsertti pidettiin lämpimässä ystävällisessä ilmapiirissä, yleisö otti lämpimästi vastaan tanssi-, laulu- ja soittoyhtyeet Pietarista, Johannekselta, Viipurista, Kotkasta ja Haminasta.
Festivaaliin osallistui myös kansanlauluryhmä "Rodnik".
Katso valokuvat festivaalista albumissa

 


 

Viimeksi päivitetty ( 21.11.2019 )
 
9.11.2019 VENÄLÄINEN ILTA Tulosta
10.11.2019
Tänä vuonna Venäläinen ilta - tapahtumasta tuli Ihana, vilpitön ja mukava yhdessäolon-aika. Paljon kiitoksia kaikille Onnen lintu- musiikkiohjelman tekijöille unohtumattomasta kokemuksesta ja sydämellisestä lämpimästä tunnelmasta. Ohjelma oli luotu kuuluisan säveltäjä Aleksandra Pahmutovan 90-vuotisjuhlan kunniaksi. Kiitos loistavasta konsertista! Anna Mantere, Vera Kruglik, Alla Suoninen - laulamanne Pahmutovan kappaleet vahvasti koskettivat yleisöä ja toivat kyyneleet silmiin! Erityiset kiitokset karismaattiselle Valeri Salpagaroville upeasta äänestään ja tyylikkäästä esiintymisestä. Hän toi yleisölle positiivisuutta, tulkitsi rakkaan legendaarisen säveltäjän kappaleet hellästi ja hienovaraisesti. Kiitämme ohjelman juontajaa Olga Pussista. Toivotamme teille kaikille menestystä ja luovuutta!

Illan päätteeksi tuli yhteislaulu-osio Aleksandr Pshedromirskij:n ohjaamana. Venäläinen sielu kaipaa rakkaita lauluja, sydämestä sydämeen. Laulun tahdissa on hyvä rakentaa, laulun tahdissa on hyvä elää.

Haluamme myös ilmaista kiitollisuutemme kaikille kotirintamantyöntekijöille: Valentina Kempille valokuvauksesta, Kirsi Karvaselle, Irina Saraykinalle, Natalia Galdinalle, Tatyana Kobzevalle upeista leivonnaisista, vahvasta kahvista ja mahtavista herkullisista kakuista. Kiitos avustanne kahvion järjestämisessä.

Syvä kumarrus teille, talkoolaiset Olga Dubok, Elena Suur-Uski ja Galina Kougappi.

Meillä on myös ilo kutsua rodnikilaiset ja ystävät vuoden 2019 tuleviin tapahtumiimme: Pikku joulu 25.11., Ruokatyöpaja 2.12. ja Lasten joulu 18. joulukuuta.

Nähdään pian!

Katso valokuvia albumista

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

 


 

Viimeksi päivitetty ( 15.11.2019 )
 
17.10.2019 SATUILTA HAMINAN PÄÄKIRJASTOSSA Tulosta
18.10.2019

Hyvät ystävät!

Kutsumme aina kaikkia halukkaita yhteistyöhön ja osallistumme mielellämme yhteisiin tapahtumiin. 17. lokakuuta vietimme loistavan satu-illan Haminan pääkirjaston Kasper-salissa.

Kymenlaakson satuviikon teemana oli ”Noituus ja taikuus”. Tänä iltana taikurina ja velhona esiintyi Oksana Hivuka. Lapset ja heidän vanhempansa seurasivat taikatemppuja suu auki ja yrittivät saada selville niiden salaisuudet.Kuinka taikuri onnistui lävistämään ilmapallon neulalla niin, ettei pallo räjähtäisi? Kuinka vettä kaadetaan paperipussiin, jotta se ei vuoda? Pienten katsojien eteen tuli paljon arvoituksia, joita he yrittivät pohtia ja ratkaista vielä kotona ja nukahtivat makeasti toivoen, että vastaus tulisi unessa.

Näytimme myös kahden lastenteatterin Haminasta ja Kotkasta esityksiä. Lapsi-näyttelijät ovat aina erittäin söpöjä ja liikuttavia. Haminan teatteristudion porukka esitteli ENSIMMÄISEN näytelmänsä “Kuka sanoi miau?” Tämä nuori ryhmä aloitti harjoittelun äskettäin, noin kuukausi sitten. Alle kuukaudessa pojat ja tytöt onnistuivat tottumaan rooliin, oppimaan vuorosanoja, taidon työskentelemään yhtenä ryhmänä. Kiitos vanhemmille pukujen valmistamisesta ja monipuolisesta tuesta! Kiitämme studion ohjaajaa Tatyana Kobzevaa ja ”musiikkityöntekijää” Vladimir Saraykinia kärsivällisyydestä ja halusta välittää erilaisia taitoja nuoremmalle sukupolvelle.

Kotkan Kolibri-lastenteatteri studion esiintyjät esittelivät Krylovin faabeleita “Varis ja kettu” ja “Susi ja lammas”. On niin hienoa, kun lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita venäläisestä kulttuurista, ymmärtävät, muistavat ulkoa ja osaavat lausua pitkät ja syvälliset tekstit samanaikaisesti näytellen. Kiitos vieraillemme ja studion ohjaaja Elena Nechaevalle luovuudesta ja onnistuneesta yhteistyöstä!

Teatteri-illan päätteeksi esittelivät itsensä bloggaajat Venäjältä: Irina Komissarova Tveristä ja Vera Trefilova Izhevskistä Udmurtiasta. He ovat osallistuneet Suomen-Venäjän seuran järjestämän kilpailun, joka oli osana Sugrifest-festivaalia ja voittaneet sen. Neljäntoista bloggaajan seurue on tullut vierailemaan Suomeen, Sippolaan, jossa sijatsee suomalais-ugrilainen koulutus- ja kulttuurikeskus "Ugrin paikka". He ovat tutustuneet toisiinsa, viettivät sisältörikkaan illan ja seuraavana päivänä lähtivät Suomen eri kaupunkeihin Haminasta Ouluun! Vieraat esiintyivät suomalaisissa kouluissa ja osallistuivat erilaisissa tapahtumissa. Kasper-salissa Irina ja Vera kertoivat itsestään, järjestivät hauskoja leikkejä, opettivat kansantanssien askeleita. Irina puhui yleisölle myös omaa äidinkieltä karjalaa. Kiitos suomalais-ugrilaisen koulutus- ja kulttuurikeskuksen omistajalle Eduard Hakimoville ystävyydestä ja kumppanuudesta!

Kirsikaksi kakun päälle tuli kutsu yhteiseksi tee- ja kahvipöydälle. Kiitämme Irina Saraykinaa, Natalia Galdinaa sekä Victoria Galkinaa kahvilan järjestämisestä ja asiakaspalvelusta. Hyvä yleisö, olette erittäin tärkeitä, kiitos teille! Saliin ei jäänyt vapaita paikkoja, se oli täynnä. Hymyjänne ja suosionosoituksianne pienille ja myös isoille näyttelijöille ovat paras palkinto!

Kuvat näet tästä. Nähdään pian taas!

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 21.11.2019 )
 
13.9.2019 VALOJEN YÖ Tulosta
14.09.2019

Hei hyvät lukijat!


Perjantaina syyskuun  13. päivänä pidettiin Haminassa Valojen yö-tapahtumaa. Rodnik ry on ollut jo vuosia aktiivisesti mukana tässä upeassa kaupunkifestivaalissa.Tänä vuonna järjestimme kahvilan, jossa arjosimme perinteisiä venäläisiä leivonnaisia, Onnenpyörä-arpajaisia lapsille ja käsintehtyjä leluja myytäväksi. Rehevät kaali- ja omenapiirakat, herkulliset rusinamuffinssit, kuten suoraan lapsuudestamme ja Sokerihalko-nimiset keksit hyvin tekivät kauppaa. Kylmällä sateisella illalla kuuma tee ja kahvi olivat kuin pelastus!


Paljon kiitoksia ihanalle leipurillemme Larysa Niemeläiselle ja avustajalle Tatiana Kobzevalle sekä kojumyyjille Lubov Sergeevalle, Natalia Galdinalle ja Elina Pumalaiselle! Kovasta tuulesta ja voimakkaasta sateesta huolimatta he pysyivät erittäin vieraanvaraisina ja hymyilevinä. Olemme erittäin kiitollisia Irina Levikarille kahvila-tarvikkeiden lainaamista Rodnik ry:lle.Viehättävät puput, söpöt pennut, pellavapyyhkeet ja kangaspussit ovat suunnittelija Julia Domoratskayan työn tulosta. Mielikuvituksen lento, rakkaus ammattiin, tuotteiden itsenäinen kehittäminen luonnoksesta  valmiin ihanaan tulokseen ovat Juliamme  vahvuuksia. Paljon iloa pienille vieraille toi Onnen pyörä - peli. Pehmoleluja, koulutarvikkeita, konstruktoreita, ilmapalloja ja makeisia, lasten pieniä aarteita! Tyytyväisiksi jäivät myös ne onnekkaat jotka voittivat kupongit meidän kahvilaan. Valtavat valaistut ilmapallot loppuivat jo ensimmäisen tunnin aikana - paras tavara juhlassa, jonka nimi on Valojen yö!


Kiitämme Irina Saraykinaa ja vapaaehtoisia Tatiana Kobzevaa ja Kirill Shipniagovia erinomaisesta työstä ja ystävällisestä asenteesta pieniin ja asiakkaisiin.
Kiitämme suuresti monivuotista avustajaa Vladimir Saraykinia! Hän kävi ostoksilla, täytti ilmapalloja, toimitti kaikki tarvikkeet Bastionin myyntipisteeseen ja sitten auttoi kärsivällisesti melkein keskiyöhön asti  siivota, kerätä tavaroita ja vei Rodnik ry:n taloon pöytiä, termospulloja, maljakoita, kynttilöitä, seppeleitä ...

Toivotamme kaikille lämmintä syksyä! Tapaamisiin!Kuvia näet tästä

 

Viimeksi päivitetty ( 12.11.2019 )
 
17.-21.7.2019 VENÄLÄINEN LOUNASTUPA MUSEOSSA Tulosta
23.07.2019

Venäläinen lounastupa ja teehuone Kauppiaantalomuseossa

Oman hyvän perinteen mukaan Rodnik ry järjesti kesken kesää lounastuvan ja teehuoneen Kauppiaan talo- museon autenttisella pihalla. Pyyntö tuli museosta, koska heinäkuussa Haminassa ensimmäistä kertaa järjestettiin “Miekat, muurit ja musketit” historiallinen festivaali.Neljän päivän ajan noin 340 ihmistä söi meillä. Tänä vuonna päätimme laajentaa ruokalista hieman ja tarjosimme sekä vanhoja tuttuja borsch ja soljanka-keittoja että suolakurkkukeitto, vihannespihvejä kastikkeessa, lettuja ja erilaisia piirakoita. Kaikki keitot menivät kaupaksi muutamassa tunnissa, kattiloiden pohjat loistivat lounas-ajan päätteeksi.

Tällaisen lounas- ja kahvilapaikan pitäminen on todella iso työ pienelle porukalle. Työ sisältää tarvikkeiden ostaminen, valtavan määrän tavaroita siirtäminen museoon ja sitten takaisin Rodnik ry:n tilaan tai lainaajille, ruoanlaitto, myynti ja siivous. Oli kuin taivaan lahja että EKAMI:n kielikurssien opiskelijat tulivat kesäharjoitteluun Rodnik:iin tällä kertaa! Kiitos EKAMI:lle, apu oli kullan arvoinen.

Hyvin varhain aamusta lähtien työ on museon keittiössä täydessä vauhdissa, ainekset pestään, raastetaan, leikataan, keitetään. Keiton valmistaminen sadalle ruokailijoille museon vanhanaikaisella heikolla liedellä, minne isot kattilat eivät edes mahdu kunnolla ei ole helppoa. Keittiön työntekijöille meidän kunnioitus ja kumarrus! Vitsit pois, kun on kuuma keittiö ja kuumeinen kiireellinen työ kyseessä. Paljon kiitoksia pääkokillemme Alla Suoniselle upeista, makurikkaisista keittoista ja pihveista! Keittiössä ei ollut ylimääräisiä työntekijöitä, kenelläkään ei ollut aikaa olla joutilaana. Kiitämme kaikkia avustajia: Vladimir Pavlov, Nadezhda Medvedev ja Elena Pellia. Kahvilan vierailijat kehuivat aterioita runsain sanoin, olivat kiinnostuneita venäläisen keittiön salaisuuksista ja resepteistä.

Asiakaspalvelu myös ei ole helppoa työtä. Jokainen tarvitsee yksilöllisen lähestymistavan, toinen kysyy tietoja festivaalista, toinen Rodnik ry: n toiminnasta, kolmas Haminasta ja museosta ja joku vain hymyilee. Irina Levikari ja Elena Savchishkina selviytyivät myyjien tehtävistä täydellisesti. Toivoivat vieraita tervetulleeksi, nopeasti ja tarkasti jakoivat annoksia. Iäkkäillä ihmisillä oli vaikeaa päästä pöydälle museopihan mukulakivipäällyksen takia mutta Anna Räminen oli aina valmis auttamaan. Kiitos Annalle hänen aktiivisuudesta, positiivisuudesta ja taidosta nopeasti huomata ja korjata puutteet.

Rodnik ry kutsui Viipurista festivaalin tyyliin sopivan musiikkiryhmän “DarkRiver” soittamaan lounastuvan vieraille. Joka päivä he soittivat aitoa keskiaikaisia musiikkikappaleita sekä tyyliteltyjä versioita nykyaikaisista sävellyksistä. Dark River ovat ehdottoman ihania tyyppejä! Heillä oli yksitoista erilaista soitinta. Musiikoiden puvut oli tehty luonnollisista materiaaleista ja noudattivat keskiajan tyyliä. Heidän musikkiinsa ja persoonansa löysivät tien kuuntelijoiden sydämeen. Museon piha päivisin ja kaupungin katuja iltaisin Dark River otti haltuunsa ja täytti kappaleilla saksaksi, ranskaksi, englanniksi, ruotsiksi, suomeksi, italiaksi, bretoniaksi ja latinaksi. Olemme erittäin iloisia voidessamme ottaa vastaan loistavia taiteilijoita ja toivomme, että yhteistyömme jatkuu.

Samanaikaisesti Rodnik ry:n tiloissa molemmat liedet ja uunit hehkuivat kuumana ja punaisina. Tässä Olga Haapalehto ja Inna Gray loihtivat piirakoita teehuoneen tarjoilua varten. Pehmeät, tuoksuvat kaali- ja omenapiirakat, lettujen vuori joka aamu...Kiitos, tytöt, herkullisista leivonnaisista! Toivottavasti tulette apuun myös Laskiaisena. Asiakkaat eivät löytäisi palveluita ilman mainontaa. Tämä tuli nuorten harteille. Ilona ja Severi Suoninen ja Sasha Saraykina kiersivät useita kilometrejä ympäri kaupunkia jakaen esitteitä ja toimittaen lettuja ja piirakoita Rodnik:ista museoon. Kiitos, nuoret näppärät ja osaavat avustajat!

Kiitämme Vladimir Saraykinia tuotteiden ostamisesta, kuljetuksesta ja kirjanpidosta.

Illalla, kun keitot ovat syöty loppuun, saa herkutella piirakoilla. Hienon yrttiteen tuoksu houkuttelee museon pihalla! Tänä vuonna teetä ja kahvia keittivät, kotikaljaa valmistivat ja leivonnaisia tarjoilivat Irina Saraykina, Lyubov Sergeeva, Galina Stoulnikova, Olga Haapalehto ja Tatiana Kobzeva. Teehuoneen aikana oli hiljaista ja rauhallista, aurinko ei enää porrottanut kivipihaa, festivaalin tapahtumat siirtyivät Bastioniin ja kaupungin kaduilla liikkui vähemmän väkeä, asiakkaita ei ole niin paljon kuin päivällä. Tunnelma oli unelias, kärpäset lensivät laiskasti ja eivät jaksaneet maista hilloaУлыбающийся...

Kuitenkin oli liian aikaista rentoutua: keittiö on siivottava, tiskattava, valmistettava se seuraavaa aamua varten,vietävä roskat,otettava talteen mainostelineet.

Teimme hienoa työtä. Kuvia voi katsoa tästä. Väsyneenä mutta onnellisina odotamme TATTOO-2020 -festivaalia!

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

 


 

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
4.-21.6.2019 PERINTEINEN KÄNSÄINVÄLINEN KESÄLEIRI Tulosta
23.06.2019

Hyvät ystävät!

Tästä on jo tullut Rodnik ry:n uusi hyvä perinne: kesän ensimmäisenä kuukautena järjestetään yhdistyksen kansainvälinen lasten kesäleiri.

Tänä vuonna 17 lasta viettivät laatuaikaa- niin me toivomme ja uskomme!-leirillämme. Niistä kahdeksan osallistujia  tuli meille Venäjältä. Kuusi nuorta ohjaajaa saivat kesätyötä. Moni lapsista ja nuorista ovat meille hyvin tuttuja, osallistuivat leirin toimintaan kaksi tai kolme vuotta peräkkäin, mistä olemme iloisia!

Ohjaajat kehittivät  monipuolisen ohjelman. Tänä vuonna ajoimme polkuautoilla, kävimme Kouvolan Actionparkissa, vierailimme kokonaisen päivän toisessa lasten leirissä Pyhtäällä, pyöräilimme paljon,  pelasimme jalkapalloa ja lenkkeilimme. Leirin kolmen viikon pääteemana oli kuitenkin henkilökohtaiset videoblogimme. Lapset itse suunnittelivat niitä, valmistelivat tarvittava rekvisiittaa, musiikillisen säestyksen, näyttelivät ja kuvasivat  näytöksiä myös itse. Videoblogista opimme paljon toisistamme, toisten harrastuksista, perheistä ja lemmikkeistämme. Ja tietysti unohtumattomat kauan odotetut pyjamabileet ja lounas ravintolassa kruunasivat tämän vuoden leirin!

Kiitos paljon kaikille työntekijöillemme:Elena Savchishkinalle ja Nadezhda Zlobinalle, Olga Zakharovalle ja Larisa Savkovalle  herkullisesta ruoasta, huolehtimisesta lasten terveydestä ja hyvinvoinnista, puhtaudesta ja hyvästä järjestyksestä! Tunsimme rakkauttanne  jokaisessa lounasannoksessa, saumattomiin riveihin järjestettyissä saappaissamme ja hymyissänne, joilla tervehditte meitä aamuisin ja hyvästelitte iltaisin.  Paljon kiitoksia nuorille lastenohjaajillemme Tony Tervolle, Anna Tuomiselle, Ilona ja Severi Suonisille, Ksenia Pelgoselle ja Sasha Saraykinalle. Apunne on korvaamaton! Työskentely lasten kanssa ei ole helppoa, vastuullista ja joissain paikoissa jopa vaarallista, mutta samalla tuo paljon iloa ja unohtumattomia hetkejä. Kiitos kaikille vanhemmille huomiosta pyyntöihimme! Lasten hyvinvointi on todellakin meidän yhteinen asia.

Ira Levikari ja Irina Saraikina ovat kuvanneet teille valokuvia ja videoita kesäleirin elämästä .

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
3.6.2019 PÄÄTTÄJÄISKONSERTTI Tulosta
11.06.2019

3. kesäkuuta pidettiin Rodnik ry:n luovien ryhmien yhteinen päättäjäiskonsertti "Musiikin ja tanssin loistoa ". Tällä kertaa taiteilijat ja katsojat otettiin vastaan ​​kaupunginteatterin upeassa viihtyisässä salissa. Puolitoista tuntia lensi kuin siivillä!

Katsojat lämpimästi tervehtivät aplodeilla kansanlauluryhmä Rodnik:in  ja tanssistudio Pikku-Omenan esittämät numerot. Tanssivat eri-ikäiset pojat ja tytöt yllättivät yleisöä tanssien monipuolisuudella ja värikkyydellä.  Salissa olleet vanhemmat nauttivat nuoremman ryhmän esityksestä. Vanhimman ryhmän nuoriso esitti sekä tuttuja että uusia tanssinumeroita. Konsertin päätteeksi kaikille tanssijoille myönnettiin diplomit korkeista luovista saavutuksistaan ​​ja aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen elämään sekä makeisrasioita.

Kiitämme sydämellisesti tanssistudion ohjaajaa Svetlana Virolaista! Hän antoi kaikki voimansa ja kaiken sielunsa lapsillemme! Kiitos omistautumisesta työlle lasten ja nuorten parissa! Svetlana löysi oikean lähestymistavan jokaiseen lapseen ja kehitti heidän kykyjä ja osaamista!

Erityiset kiitokset kaikille nuorille taiteilijoille! Olette saavuttaneet erinomaisia tuloksia uupumuksesta ja väsymyksestä huolimatta. Olemme ylpeitä teistä!

Tanssien väliin mahtuivat kansanlauluryhmän laulut sekä Alla Suonisen ja Svetlana Virolaisen sooloesitykset. Kiitos lahjakkuudestanne! Kansanlaulu ryhmämme on ylpeytemme! Vuoden aikana he ovat osallistuneet kaupunginkulttuuritapahtumiin, antoivat hyväntekeväisyyskonsertteja hoitokodeissa ja osallistuivat festivaaleihin! Ja tietysti ryhmän esityksiä koristavat  melkein kaikki Rodnik ry:n juhlat! Kiitos monivuotiselle ohjaajallemme Alexandr Pshedromirskiy:lle, olet paras, meidän lahjakas ja uskollinen ystävämme!

Runoilijat Robert Rozhdestvenskyn ja Jelena Nikolaevan runot esitti Galina Minailchenko. Ja hänen tyttärentytär, Dasha Rudenko, esitti suomalaisen koskettavan kappaleen pupusta.

Haluamme kiittää myös konsertin kotkalaisia pieniä vieraita. Lasten lauluryhmän "Kolme toivomusta" tytöt esiintyivät ensimmäistä kertaa niin suuressa salissa! He suorittivat esityksensä  loistavasti ja viihdyttivät yleisöä pirteillä ilkikurisilla lauluilla!

Konsertin lopussa Ilona ja Severi Suoninen saivat Rodnik ry:n myöntämän  stipendin erinomaisista tuloksista venäjän kielessä ja voitosta Pietarin valtionyliopiston järjestämässä kielikilpailussa.

Kiitos Olga Zakharovalle, Nadezhda Zlobinalle, Elena Savchishkinalle, Larisa Savkovalle ja Tatyana Kobzevalle herkullisista kakuista ja kahvilan vieraiden kestitsemisesta.  Alla Suonisen  leipoma kakku sai tittelin ”Maailman herkullisin”, kakun ohjeita suorastaan janottiin.

Kiitämme Vladimir Saraykinia työstä valo- ja äänitoistolaitteiden parissa! Hänen työnsä oli tärkeä osa menestyvää ja kaunista esitystä!

Juontajana toimii Irina Saraykina.

Kiittäämme kaikkia, jotka osallistuivat konsertin valmisteluun ja teille, rakas yleisömme! Nähdään pian!

Valokuvia löytyy albumista

 

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
9.5.2019 VOITON PÄIVÄ Tulosta
09.05.2019

Vuodesta 2015 lähtien Rodnikilla käymme paikalla, jossa voimme tuntea sodan tapahtumia sydämellä, muistella niitä, jotka antoivat meille elämän. Tämä on vaatimaton hauta Tykän Tuulimyllyn alueella. Tänä vuonna kävimme siellä taas siivoamassa hautaa. Sen jälkeen kokoontuimme Rodnikissa juhla ja muistopöydän ääreen. Kerroimme tarinoita, lauloimme sota-ajanlauluja ja kuuntelemme meidän jäsen Svetlana Virolaisen runoja.

Katso kuvat tästä

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 1 - 15 / 38
 
 
Rodnik © 2020