• Finnish
  • Russian

17.10.2019 SATUILTA HAMINAN PÄÄKIRJASTOSSA Tulosta
18.10.2019

Hyvät ystävät!

Kutsumme aina kaikkia halukkaita yhteistyöhön ja osallistumme mielellämme yhteisiin tapahtumiin. 17. lokakuuta vietimme loistavan satu-illan Haminan pääkirjaston Kasper-salissa.

Kymenlaakson satuviikon teemana oli ”Noituus ja taikuus”. Tänä iltana taikurina ja velhona esiintyi Oksana Hivuka. Lapset ja heidän vanhempansa seurasivat taikatemppuja suu auki ja yrittivät saada selville niiden salaisuudet.Kuinka taikuri onnistui lävistämään ilmapallon neulalla niin, ettei pallo räjähtäisi? Kuinka vettä kaadetaan paperipussiin, jotta se ei vuoda? Pienten katsojien eteen tuli paljon arvoituksia, joita he yrittivät pohtia ja ratkaista vielä kotona ja nukahtivat makeasti toivoen, että vastaus tulisi unessa.

Näytimme myös kahden lastenteatterin Haminasta ja Kotkasta esityksiä. Lapsi-näyttelijät ovat aina erittäin söpöjä ja liikuttavia. Haminan teatteristudion porukka esitteli ENSIMMÄISEN näytelmänsä “Kuka sanoi miau?” Tämä nuori ryhmä aloitti harjoittelun äskettäin, noin kuukausi sitten. Alle kuukaudessa pojat ja tytöt onnistuivat tottumaan rooliin, oppimaan vuorosanoja, taidon työskentelemään yhtenä ryhmänä. Kiitos vanhemmille pukujen valmistamisesta ja monipuolisesta tuesta! Kiitämme studion ohjaajaa Tatyana Kobzevaa ja ”musiikkityöntekijää” Vladimir Saraykinia kärsivällisyydestä ja halusta välittää erilaisia taitoja nuoremmalle sukupolvelle.

Kotkan Kolibri-lastenteatteri studion esiintyjät esittelivät Krylovin faabeleita “Varis ja kettu” ja “Susi ja lammas”. On niin hienoa, kun lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita venäläisestä kulttuurista, ymmärtävät, muistavat ulkoa ja osaavat lausua pitkät ja syvälliset tekstit samanaikaisesti näytellen. Kiitos vieraillemme ja studion ohjaaja Elena Nechaevalle luovuudesta ja onnistuneesta yhteistyöstä!

Teatteri-illan päätteeksi esittelivät itsensä bloggaajat Venäjältä: Irina Komissarova Tveristä ja Vera Trefilova Izhevskistä Udmurtiasta. He ovat osallistuneet Suomen-Venäjän seuran järjestämän kilpailun, joka oli osana Sugrifest-festivaalia ja voittaneet sen. Neljäntoista bloggaajan seurue on tullut vierailemaan Suomeen, Sippolaan, jossa sijatsee suomalais-ugrilainen koulutus- ja kulttuurikeskus "Ugrin paikka". He ovat tutustuneet toisiinsa, viettivät sisältörikkaan illan ja seuraavana päivänä lähtivät Suomen eri kaupunkeihin Haminasta Ouluun! Vieraat esiintyivät suomalaisissa kouluissa ja osallistuivat erilaisissa tapahtumissa. Kasper-salissa Irina ja Vera kertoivat itsestään, järjestivät hauskoja leikkejä, opettivat kansantanssien askeleita. Irina puhui yleisölle myös omaa äidinkieltä karjalaa. Kiitos suomalais-ugrilaisen koulutus- ja kulttuurikeskuksen omistajalle Eduard Hakimoville ystävyydestä ja kumppanuudesta!

Kirsikaksi kakun päälle tuli kutsu yhteiseksi tee- ja kahvipöydälle. Kiitämme Irina Saraykinaa, Natalia Galdinaa sekä Victoria Galkinaa kahvilan järjestämisestä ja asiakaspalvelusta. Hyvä yleisö, olette erittäin tärkeitä, kiitos teille! Saliin ei jäänyt vapaita paikkoja, se oli täynnä. Hymyjänne ja suosionosoituksianne pienille ja myös isoille näyttelijöille ovat paras palkinto!

Kuvat näet tästä. Nähdään pian taas!

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
13.9.2019 VALOJEN YÖ Tulosta
14.09.2019

Hei hyvät lukijat!


Perjantaina syyskuun  13. päivänä pidettiin Haminassa Valojen yö-tapahtumaa. Rodnik ry on ollut jo vuosia aktiivisesti mukana tässä upeassa kaupunkifestivaalissa.Tänä vuonna järjestimme kahvilan, jossa arjosimme perinteisiä venäläisiä leivonnaisia, Onnenpyörä-arpajaisia lapsille ja käsintehtyjä leluja myytäväksi. Rehevät kaali- ja omenapiirakat, herkulliset rusinamuffinssit, kuten suoraan lapsuudestamme ja Sokerihalko-nimiset keksit hyvin tekivät kauppaa. Kylmällä sateisella illalla kuuma tee ja kahvi olivat kuin pelastus!


Paljon kiitoksia ihanalle leipurillemme Larysa Niemeläiselle ja avustajalle Tatiana Kobzevalle sekä kojumyyjille Lubov Sergeevalle, Natalia Galdinalle ja Elina Pumalaiselle! Kovasta tuulesta ja voimakkaasta sateesta huolimatta he pysyivät erittäin vieraanvaraisina ja hymyilevinä. Olemme erittäin kiitollisia Irina Levikarille kahvila-tarvikkeiden lainaamista Rodnik ry:lle.Viehättävät puput, söpöt pennut, pellavapyyhkeet ja kangaspussit ovat suunnittelija Julia Domoratskayan työn tulosta. Mielikuvituksen lento, rakkaus ammattiin, tuotteiden itsenäinen kehittäminen luonnoksesta  valmiin ihanaan tulokseen ovat Juliamme  vahvuuksia. Paljon iloa pienille vieraille toi Onnen pyörä - peli. Pehmoleluja, koulutarvikkeita, konstruktoreita, ilmapalloja ja makeisia, lasten pieniä aarteita! Tyytyväisiksi jäivät myös ne onnekkaat jotka voittivat kupongit meidän kahvilaan. Valtavat valaistut ilmapallot loppuivat jo ensimmäisen tunnin aikana - paras tavara juhlassa, jonka nimi on Valojen yö!


Kiitämme Irina Saraykinaa ja vapaaehtoisia Tatiana Kobzevaa ja Kirill Shipniagovia erinomaisesta työstä ja ystävällisestä asenteesta pieniin ja asiakkaisiin.
Kiitämme suuresti monivuotista avustajaa Vladimir Saraykinia! Hän kävi ostoksilla, täytti ilmapalloja, toimitti kaikki tarvikkeet Bastionin myyntipisteeseen ja sitten auttoi kärsivällisesti melkein keskiyöhön asti  siivota, kerätä tavaroita ja vei Rodnik ry:n taloon pöytiä, termospulloja, maljakoita, kynttilöitä, seppeleitä ...

Toivotamme kaikille lämmintä syksyä! Tapaamisiin!Kuvia näet tästä

 

Viimeksi päivitetty ( 12.11.2019 )
 
17.-21.7.2019 VENÄLÄINEN LOUNASTUPA MUSEOSSA Tulosta
23.07.2019

Venäläinen lounastupa ja teehuone Kauppiaantalomuseossa

Oman hyvän perinteen mukaan Rodnik ry järjesti kesken kesää lounastuvan ja teehuoneen Kauppiaan talo- museon autenttisella pihalla. Pyyntö tuli museosta, koska heinäkuussa Haminassa ensimmäistä kertaa järjestettiin “Miekat, muurit ja musketit” historiallinen festivaali.Neljän päivän ajan noin 340 ihmistä söi meillä. Tänä vuonna päätimme laajentaa ruokalista hieman ja tarjosimme sekä vanhoja tuttuja borsch ja soljanka-keittoja että suolakurkkukeitto, vihannespihvejä kastikkeessa, lettuja ja erilaisia piirakoita. Kaikki keitot menivät kaupaksi muutamassa tunnissa, kattiloiden pohjat loistivat lounas-ajan päätteeksi.

Tällaisen lounas- ja kahvilapaikan pitäminen on todella iso työ pienelle porukalle. Työ sisältää tarvikkeiden ostaminen, valtavan määrän tavaroita siirtäminen museoon ja sitten takaisin Rodnik ry:n tilaan tai lainaajille, ruoanlaitto, myynti ja siivous. Oli kuin taivaan lahja että EKAMI:n kielikurssien opiskelijat tulivat kesäharjoitteluun Rodnik:iin tällä kertaa! Kiitos EKAMI:lle, apu oli kullan arvoinen.

Hyvin varhain aamusta lähtien työ on museon keittiössä täydessä vauhdissa, ainekset pestään, raastetaan, leikataan, keitetään. Keiton valmistaminen sadalle ruokailijoille museon vanhanaikaisella heikolla liedellä, minne isot kattilat eivät edes mahdu kunnolla ei ole helppoa. Keittiön työntekijöille meidän kunnioitus ja kumarrus! Vitsit pois, kun on kuuma keittiö ja kuumeinen kiireellinen työ kyseessä. Paljon kiitoksia pääkokillemme Alla Suoniselle upeista, makurikkaisista keittoista ja pihveista! Keittiössä ei ollut ylimääräisiä työntekijöitä, kenelläkään ei ollut aikaa olla joutilaana. Kiitämme kaikkia avustajia: Vladimir Pavlov, Nadezhda Medvedev ja Elena Pellia. Kahvilan vierailijat kehuivat aterioita runsain sanoin, olivat kiinnostuneita venäläisen keittiön salaisuuksista ja resepteistä.

Asiakaspalvelu myös ei ole helppoa työtä. Jokainen tarvitsee yksilöllisen lähestymistavan, toinen kysyy tietoja festivaalista, toinen Rodnik ry: n toiminnasta, kolmas Haminasta ja museosta ja joku vain hymyilee. Irina Levikari ja Elena Savchishkina selviytyivät myyjien tehtävistä täydellisesti. Toivoivat vieraita tervetulleeksi, nopeasti ja tarkasti jakoivat annoksia. Iäkkäillä ihmisillä oli vaikeaa päästä pöydälle museopihan mukulakivipäällyksen takia mutta Anna Räminen oli aina valmis auttamaan. Kiitos Annalle hänen aktiivisuudesta, positiivisuudesta ja taidosta nopeasti huomata ja korjata puutteet.

Rodnik ry kutsui Viipurista festivaalin tyyliin sopivan musiikkiryhmän “DarkRiver” soittamaan lounastuvan vieraille. Joka päivä he soittivat aitoa keskiaikaisia musiikkikappaleita sekä tyyliteltyjä versioita nykyaikaisista sävellyksistä. Dark River ovat ehdottoman ihania tyyppejä! Heillä oli yksitoista erilaista soitinta. Musiikoiden puvut oli tehty luonnollisista materiaaleista ja noudattivat keskiajan tyyliä. Heidän musikkiinsa ja persoonansa löysivät tien kuuntelijoiden sydämeen. Museon piha päivisin ja kaupungin katuja iltaisin Dark River otti haltuunsa ja täytti kappaleilla saksaksi, ranskaksi, englanniksi, ruotsiksi, suomeksi, italiaksi, bretoniaksi ja latinaksi. Olemme erittäin iloisia voidessamme ottaa vastaan loistavia taiteilijoita ja toivomme, että yhteistyömme jatkuu.

Samanaikaisesti Rodnik ry:n tiloissa molemmat liedet ja uunit hehkuivat kuumana ja punaisina. Tässä Olga Haapalehto ja Inna Gray loihtivat piirakoita teehuoneen tarjoilua varten. Pehmeät, tuoksuvat kaali- ja omenapiirakat, lettujen vuori joka aamu...Kiitos, tytöt, herkullisista leivonnaisista! Toivottavasti tulette apuun myös Laskiaisena. Asiakkaat eivät löytäisi palveluita ilman mainontaa. Tämä tuli nuorten harteille. Ilona ja Severi Suoninen ja Sasha Saraykina kiersivät useita kilometrejä ympäri kaupunkia jakaen esitteitä ja toimittaen lettuja ja piirakoita Rodnik:ista museoon. Kiitos, nuoret näppärät ja osaavat avustajat!

Kiitämme Vladimir Saraykinia tuotteiden ostamisesta, kuljetuksesta ja kirjanpidosta.

Illalla, kun keitot ovat syöty loppuun, saa herkutella piirakoilla. Hienon yrttiteen tuoksu houkuttelee museon pihalla! Tänä vuonna teetä ja kahvia keittivät, kotikaljaa valmistivat ja leivonnaisia tarjoilivat Irina Saraykina, Lyubov Sergeeva, Galina Stoulnikova, Olga Haapalehto ja Tatiana Kobzeva. Teehuoneen aikana oli hiljaista ja rauhallista, aurinko ei enää porrottanut kivipihaa, festivaalin tapahtumat siirtyivät Bastioniin ja kaupungin kaduilla liikkui vähemmän väkeä, asiakkaita ei ole niin paljon kuin päivällä. Tunnelma oli unelias, kärpäset lensivät laiskasti ja eivät jaksaneet maista hilloaУлыбающийся...

Kuitenkin oli liian aikaista rentoutua: keittiö on siivottava, tiskattava, valmistettava se seuraavaa aamua varten,vietävä roskat,otettava talteen mainostelineet.

Teimme hienoa työtä. Kuvia voi katsoa tästä. Väsyneenä mutta onnellisina odotamme TATTOO-2020 -festivaalia!

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

 


 

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
4.-21.6.2019 PERINTEINEN KÄNSÄINVÄLINEN KESÄLEIRI Tulosta
23.06.2019

Hyvät ystävät!

Tästä on jo tullut Rodnik ry:n uusi hyvä perinne: kesän ensimmäisenä kuukautena järjestetään yhdistyksen kansainvälinen lasten kesäleiri.

Tänä vuonna 17 lasta viettivät laatuaikaa- niin me toivomme ja uskomme!-leirillämme. Niistä kahdeksan osallistujia  tuli meille Venäjältä. Kuusi nuorta ohjaajaa saivat kesätyötä. Moni lapsista ja nuorista ovat meille hyvin tuttuja, osallistuivat leirin toimintaan kaksi tai kolme vuotta peräkkäin, mistä olemme iloisia!

Ohjaajat kehittivät  monipuolisen ohjelman. Tänä vuonna ajoimme polkuautoilla, kävimme Kouvolan Actionparkissa, vierailimme kokonaisen päivän toisessa lasten leirissä Pyhtäällä, pyöräilimme paljon,  pelasimme jalkapalloa ja lenkkeilimme. Leirin kolmen viikon pääteemana oli kuitenkin henkilökohtaiset videoblogimme. Lapset itse suunnittelivat niitä, valmistelivat tarvittava rekvisiittaa, musiikillisen säestyksen, näyttelivät ja kuvasivat  näytöksiä myös itse. Videoblogista opimme paljon toisistamme, toisten harrastuksista, perheistä ja lemmikkeistämme. Ja tietysti unohtumattomat kauan odotetut pyjamabileet ja lounas ravintolassa kruunasivat tämän vuoden leirin!

Kiitos paljon kaikille työntekijöillemme:Elena Savchishkinalle ja Nadezhda Zlobinalle, Olga Zakharovalle ja Larisa Savkovalle  herkullisesta ruoasta, huolehtimisesta lasten terveydestä ja hyvinvoinnista, puhtaudesta ja hyvästä järjestyksestä! Tunsimme rakkauttanne  jokaisessa lounasannoksessa, saumattomiin riveihin järjestettyissä saappaissamme ja hymyissänne, joilla tervehditte meitä aamuisin ja hyvästelitte iltaisin.  Paljon kiitoksia nuorille lastenohjaajillemme Tony Tervolle, Anna Tuomiselle, Ilona ja Severi Suonisille, Ksenia Pelgoselle ja Sasha Saraykinalle. Apunne on korvaamaton! Työskentely lasten kanssa ei ole helppoa, vastuullista ja joissain paikoissa jopa vaarallista, mutta samalla tuo paljon iloa ja unohtumattomia hetkejä. Kiitos kaikille vanhemmille huomiosta pyyntöihimme! Lasten hyvinvointi on todellakin meidän yhteinen asia.

Ira Levikari ja Irina Saraikina ovat kuvanneet teille valokuvia ja videoita kesäleirin elämästä .

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
3.6.2019 PÄÄTTÄJÄISKONSERTTI Tulosta
11.06.2019

3. kesäkuuta pidettiin Rodnik ry:n luovien ryhmien yhteinen päättäjäiskonsertti "Musiikin ja tanssin loistoa ". Tällä kertaa taiteilijat ja katsojat otettiin vastaan ​​kaupunginteatterin upeassa viihtyisässä salissa. Puolitoista tuntia lensi kuin siivillä!

Katsojat lämpimästi tervehtivät aplodeilla kansanlauluryhmä Rodnik:in  ja tanssistudio Pikku-Omenan esittämät numerot. Tanssivat eri-ikäiset pojat ja tytöt yllättivät yleisöä tanssien monipuolisuudella ja värikkyydellä.  Salissa olleet vanhemmat nauttivat nuoremman ryhmän esityksestä. Vanhimman ryhmän nuoriso esitti sekä tuttuja että uusia tanssinumeroita. Konsertin päätteeksi kaikille tanssijoille myönnettiin diplomit korkeista luovista saavutuksistaan ​​ja aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen elämään sekä makeisrasioita.

Kiitämme sydämellisesti tanssistudion ohjaajaa Svetlana Virolaista! Hän antoi kaikki voimansa ja kaiken sielunsa lapsillemme! Kiitos omistautumisesta työlle lasten ja nuorten parissa! Svetlana löysi oikean lähestymistavan jokaiseen lapseen ja kehitti heidän kykyjä ja osaamista!

Erityiset kiitokset kaikille nuorille taiteilijoille! Olette saavuttaneet erinomaisia tuloksia uupumuksesta ja väsymyksestä huolimatta. Olemme ylpeitä teistä!

Tanssien väliin mahtuivat kansanlauluryhmän laulut sekä Alla Suonisen ja Svetlana Virolaisen sooloesitykset. Kiitos lahjakkuudestanne! Kansanlaulu ryhmämme on ylpeytemme! Vuoden aikana he ovat osallistuneet kaupunginkulttuuritapahtumiin, antoivat hyväntekeväisyyskonsertteja hoitokodeissa ja osallistuivat festivaaleihin! Ja tietysti ryhmän esityksiä koristavat  melkein kaikki Rodnik ry:n juhlat! Kiitos monivuotiselle ohjaajallemme Alexandr Pshedromirskiy:lle, olet paras, meidän lahjakas ja uskollinen ystävämme!

Runoilijat Robert Rozhdestvenskyn ja Jelena Nikolaevan runot esitti Galina Minailchenko. Ja hänen tyttärentytär, Dasha Rudenko, esitti suomalaisen koskettavan kappaleen pupusta.

Haluamme kiittää myös konsertin kotkalaisia pieniä vieraita. Lasten lauluryhmän "Kolme toivomusta" tytöt esiintyivät ensimmäistä kertaa niin suuressa salissa! He suorittivat esityksensä  loistavasti ja viihdyttivät yleisöä pirteillä ilkikurisilla lauluilla!

Konsertin lopussa Ilona ja Severi Suoninen saivat Rodnik ry:n myöntämän  stipendin erinomaisista tuloksista venäjän kielessä ja voitosta Pietarin valtionyliopiston järjestämässä kielikilpailussa.

Kiitos Olga Zakharovalle, Nadezhda Zlobinalle, Elena Savchishkinalle, Larisa Savkovalle ja Tatyana Kobzevalle herkullisista kakuista ja kahvilan vieraiden kestitsemisesta.  Alla Suonisen  leipoma kakku sai tittelin ”Maailman herkullisin”, kakun ohjeita suorastaan janottiin.

Kiitämme Vladimir Saraykinia työstä valo- ja äänitoistolaitteiden parissa! Hänen työnsä oli tärkeä osa menestyvää ja kaunista esitystä!

Juontajana toimii Irina Saraykina.

Kiittäämme kaikkia, jotka osallistuivat konsertin valmisteluun ja teille, rakas yleisömme! Nähdään pian!

Valokuvia löytyy albumista

 

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
9.5.2019 VOITON PÄIVÄ Tulosta
09.05.2019

Vuodesta 2015 lähtien Rodnikilla käymme paikalla, jossa voimme tuntea sodan tapahtumia sydämellä, muistella niitä, jotka antoivat meille elämän. Tämä on vaatimaton hauta Tykän Tuulimyllyn alueella. Tänä vuonna kävimme siellä taas siivoamassa hautaa. Sen jälkeen kokoontuimme Rodnikissa juhla ja muistopöydän ääreen. Kerroimme tarinoita, lauloimme sota-ajanlauluja ja kuuntelemme meidän jäsen Svetlana Virolaisen runoja.

Katso kuvat tästä

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
5.5.2019 NORDIC DISCOVERIES FESTIVAALI Tulosta
06.05.2019

Hyvät ystävät! Kansanlauluryhmämme  "Rodnik" on jo 13-vuotias. He osallistuvat  aktiivisesti yhdistyksen erilaisiin tapahtumiin, esiintyvät Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa eri tahojen kutsusta. Monivuotisen uskollisen johtajan Alexandr Pshedromirskyn ohjaama lauluporukka osallistui 5. toukokuuta Kauniaisissa pidettyyn kansainväliseen festivaaliin "Nordic Discoveries". Tämän kilpailun järjesti festivaali- ja kilpailuohjelmien keskus "AT HIGH". Siihen osallistui valtava määrä soitto- tai lauluryhmiä ja sooloartisteja sekä Suomesta että Venäjältä. Suomen jälkeen festivaali jatkui Ruotsissa. Kuumia, värikylläisiä, maagisia valokuvia NORDIC DISCOVERIES- ja HERITAGE -kilpailuista, jotka tapahtuivat Suomessa, katsokaa albumista

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
23.4.2019 RODNIKIN VIRKISTYSPÄIVÄ Tulosta
23.04.2019
Maailman terveyspäivää vietetään joka vuosi huhtikuussa.

Yritämme olla samalla aaltopituudella maailman kanssa ja perinteisesti vietämme huhtikuussa virkistyspäivän  työntekijöiden ja harjoittelijoiden kanssa.  Lähdemme toimistoista ulos, keksimme aktiviteetteja. Lähes kaikki Haminan ja Virojoen infopisteiden työntekijät osallistuivat siihen.

Tämäntyyppiset tapahtumat yhdistävät työntekijöitämme, antavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa paremmin, näyttää uusia kykyjä. Mikä tahansa ryhmän jäsenten hyvä terveys ja mielenrauha takaavat menestystä.

Virkistyspäivä järjestettiin Rentolassa, JHL-mökillä  kauniilla Itämeren rannalla  Vilniemellä. Virkistyspäivän avaus oli juhlava, onnittelimme työntekijämme syntymäpäivän johdosta.  Tämä onnittelutilaisuus teki kaikki hyväntuuliseksi koko päiväksi. 

Loistava  aurinkoinen sää, saunominen, hauskoja toiminnallisia leikkejä, kilpailuja ja ystävällinen seurustelu saivat ajan lentämään kuin siivillä. Kiitos Ganna Butille ohjelman suunnittelusta ja  toteuttamisesta,  Olga Zakharovalle paistetuista tuoreista kaloista, Vladimir Saraykinille  grillimakkaroista ja Alla Suoniselle upeasta kakusta! Tapahtuman tunnelma on monien tekijöiden tulos.

Palasimme töihin virkistyneenä ja uusia voimia saaneena!

Irina Saraykina                            Käännös: Alla Suoninen

Katso kuvat tästä

 

 

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
18.-20.4.2019 PERHELEIRI PYHÄLLÖSSÄ Tulosta
21.04.2019

Lintukoto-leirikeskuksessa ihanan metsäjärven rannalla pääsiäisloman aikana Rodnik ry ja Kolibri ry pitivät kolmen päivän perheleirin.  Leiriin osallistui seitsemän perhettä, yhteensä 22 henkilöä. Meillä, osallistuneilla oli loistava loma luonnon helmassa, ystävien piirissä vietimme yhteistä laatu-aikaa lastemme kanssa.

Ensimmäinen päivä alkoi tutustumisella.  Lämmin, aurinkoinen sää oli suotuisa,  kävelimme  pitkin järvenrantaa ja keskustelimme ilman minkälaista kiirettä. Lapset ja vanhemmat ulkoilivat, pelasivat palloa, leikkivät ja tutustuivat toisiinsa ja leirialueeseen. Herkullinen illallinen, disko, hauskat kilpailut, ilta-sauna ja avantouinti kruunasivat päivän.

Toinen päivä alkoi perinteisesti ulkojumpalla. Liikunta herätti meitä, menimme iloisesti ruokasaliin. Aamiaisen jälkeen Kolibri ry:n  ja Rodnik ry:n  edustajat esittelivät leiriläisille toimintaansa, kertoivat yhdistyksien kerhoista ja studioista.

Pelissä "Maailman ympäri yhdessä päivässä" hyppäsimme kuin kenguru, kannoimme "munia" jalkojemme välissä, kuten pingviinit, "pesimme kannen", kuten aitoja matruuseja ja arvasimme arvoituksia maanosista, maista, vuorista ja meristä.

Aamupäivällä harrastimme pääsiäisaskartelua. Lapset ja aikuiset aidosti nauttivat  pääsiäispupujen  ja tipujen tekemisestä.

Teini-ikäiset yhdessä vanhempiensa kanssa osallistuivat mielellään peliin ”Julistus oikeuksista ”. Psykologi Irina Levikari alusti hoitavan keskustelun perhe-ongelmista ja lasten kasvattamisesta. Myrskyisä keskustelu oikeuksista ja velvoitteista  paljasti kipeät paikat eikä jättänyt ketään välinpitämättömäksi. Jokaisella oli mahdollisuus ilmaista mielipiteensä ja tulla kuulluksi.

Keskustelu pienten lasten äitien kanssa  veti melkein kaksi tuntia, vanhemmat esittivät Irinalle monia kysymyksiä ja keskustelivat kiistanalaisista kohdista kasvatuksessa. Lapset keskustelun aikana  leikkivät pelihuoneessa ja ulkoilevat ohjaajien ja isien valvonnassa.

Suurta innostusta herätti  Pelmeni - työpaja kokin Elena Zhukovan johdolla. Opimme kulinaarisia taitoja ja samalla saimme tietää paljon mielenkiintoisia asioita pelmenien historiasta ja niiden monista muodoista.

Kokkauspajan  jälkeen lapset ja heidän vanhempansa menivät saunaan, ja  isommat lapset jäivät kuuntelemaan historiallisen luennon. Historian tutkija Galina Vangonen, kertoi mielenkiintoisesti Suomen ja Pohjoismaiden alkuvaiheista, viikinkien, normannien, ristiretkeläisten seikkailuista, laivastoista, sotavalloituksista ja jääkauden vaikutuksesta.

 Illallinen järjestettiin nuotion ympärillä. Ruokalistassa oli grillattuja makkaroita ja  paistettuja perunoita.  Lapset paistoivat  mielellään vaahtokarkkeja ja tikkupullia.  Anton Karhun isä vei pieniä lapsia hauskalle ajelulle rattailla.

Vapaa-aikana  ennen nukkumaanmenoa lapset tanssivat, teini-ikäiset katsoivat elokuvaa, jotkut lähtivät saunaan ja avanto-uintiin. Sitten joimme teetä Lena- kokin paistettujen pannukakkujen kera.

Kolmannen päivän aamu alkoi hauskalla liikunnallinen rasti-leikki. Ryhmien tehtävänä oli tutkia koko leirikeskuksen aluetta ja kerätä kaikkien pupujen nimet. Pupuja lapset ovat tehneen ja maalanneet itse edellisenä päivänä. Palkinnoksi osallistujat  saivat suklaamunia.

Viikonloppu oli  iloinen ja täynnä tapahtumia. Kaunis ilma, ihana luonto, rentoutuminen ...  toivoimme, että tälläiset päivät eivät päättyisi. Kiitokset kaikille järjestäjille leirin valmistelusta ja johtamisesta: Elena Nechaevalle, Vera Dmitrievalle, Galina Vangoselle, Elena Zhukovalle, Irina Saraykinalle, Irina Levikarille, Maria Shipyagovalle, Olga Haapalehdolle ja Vladimir Saraykinille. Odotamme uutta tapaamista!

Irina Saraykina

Käännös: Alla Suonien

Katso kuvat albumista

 


Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
28.-29.3.2019 TANSSIRYHMÄ SVETLJATSKI HAMINASSA Tulosta
30.03.2019

28. maaliskuuta järjestettiin Iso perhejuhla-hankeen puitteissa konsertti  lapsille ja aikuisille. Tällä kertaa esiintyvät vieraat Siestarjoen kaupungilta  ja Udmurtiasta.

    Ihana lasten tanssiryhmä "Svetljatski" Siestarjoen kaupungilta esiintyi Suomessa myös aikaisemmin. He ovat osallistuneet "Venäläiseen iltaan" ja moniin muihin tapahtumiin. Lapset ovat kasvaneet, ohjelmisto on muuttunut, mutta muuttumattomana on ahkeruus ja kiinnostus venäläiseen kulttuuriin ja omaan työhön.

    Torstai-iltana ”Svetljatski” esiintyivät Rodnik:issa. Hauskoja tansseja ja  eri- ikäisten lasten tyylikkäitä värikkäitä pukuja ilahduttivat yleisöä ja saivat aplodit.

    Opettaja Natalia Dmitrieva Udmurtiasta positiivisesti yllätti järjestäjät ja paikallaan olevat suomalaiset. Hän kertoi kahdella kielellä itsestään, omasta lapsuudesta ja kansasta, jonka kulttuuria hän edustaa. Lapset ja aikuiset, yleisö ja esiintyjät osallistuivat mielellään perinteisiin kansanleikkeihin. Natalia Dmitrieva puhui myös udmurtin kielellä. Perjantai-aamuna "Svetljatski" piti kaksi konserttia Vehkalahden koulun oppilaille ja opettajille yhdessä haminalaisen Surprise-ryhmän kanssa. Konsertit onnistuivat loistokkaasti, pieniä kommahduksia huolimatta. Kun pieni tanssija unohti vuoronsa tulla lavalle Surprisen tytöt kiiruhtivat välittömästi apuun ja paikkasivat paussin. Konsertin tanssit olivat eri-tyylisiä ja monipuolisia. Keskusteluista koulun ruokalassa esityksen jälkeen päätimme, että yleisö todella nautti esityksestä.

    Esityksen aikana yhdeltä tanssijalta hajosi puinen soitin. Tämä soitin ja  pari puisia lusikoita olivat tämän tanssin ainoa säestys. Mutta nuori näyttelijä ei menettänyt malttiansa, tanssi, hymyili ja taputti tarvittavaa rytmiä käsillään. Yleisö oli hurmioissa!

    Kahden esityksen ja lounaan jälkeen lähdimme tutustumiskierrokselle toiseen kouluun. Kiitos koulun rehtorille, Suvi Takkiselle mielenkiintoisesta tutustumistilaisuudesta. Vieraita yllätti moni asia, joka meille on arkea. Esimerkiksi se, että monet lukiolaiset ajavat mopoilla; hämmästystä aiheutti myös se, että koululaiset ovat sisätiloissa sukasillaan ja liikunta-tunneilla monet olivat paljain jaloin. Epätavallista oli myös se, että lapset joutuivat poistumaan rakennuksesta joka tauolla ja ulkoilla missä tahansa säässä. Vieraat tykkäävät suomalaisesta koulusta, erityisesti hyvin varustetuista kotitalousluokista, läksyjen pienistä määrästä, pehmeistä mukavista sohvista käytävillä, kouluruoan laadusta.

    Haminan vierailu ei päättynyt tähän, vuorossa oli käynti RUK-museossa. Museo esittelee kadettikoulun elämää ja perinteitä. Lyhyt kertomus kadettikoulun historiasta ja museon toiminnasta herätti vieraiden kiinnostusta. Heillä oli paljon kysyttävää:    miehet olivat kiinnostuneita eri vuosien aseista ja sotilasunivormuista, tytöt ja naiset kiinnittivät enemmän huomiota sotilaiden jokapäiväiseen elämään ja naisten madollisuuteen palvella Suomen armeijassa.

    Näin päättyi ”Svetljatski”:n vierailu Haminassa. Ryhmän ohjaaja Tatiana Gordienko ilmaisi kiitoksensa  Suomi-Venäjä seuran Haminan osastolle, Rodnik ry:lle, Vehkalahden ja Pappilansalmen kouluille vieraanvaraisuudesta.

   Pienin tanssija on vain neljä vuotta vanha, mutta kesti kärsivällisesti koko ohjelman, ei itkenyt, ja vain kerran kaipasi äitinsä syliin. Elämässä pitää päättäväisesti ja kärsivällisesti toimia tavoitteiden saavuttamiseksi . ”Svetljatski”: n nuoret tanssijat ovat hieno todiste tästä!

   Irina Saraykina

Katso valokuvat tästä

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 1 - 15 / 34
 
 
Rodnik © 2019