• Finnish
  • Russian

16.9.2019 HALLITUKSEN KOKOUS 4/2019 Tulosta
03.11.2019

Hallituksen kokouksen pöytäkirja nro 4/2019

 

Päivämäärä ja aika: 16.9.2019 klo 10.                                  Paikka : Vallikatu 4, 49400 Hamina.

 

Läsnäolijat : Irina Saraykina, Elena Suur-Uski, Alla Suoninen, Tatiana Kobzeva, Olga Dubok, Ganna But, Vitaliy Klepatsky, Evgenia Byurne, Elena Nechaeva.

 

1. Kokouksen avaaminen ja sen valtuuksien vahvistaminen.

Hallituksen puheenjohtaja Irina Saraykina avasi kokous klo 10.06.

 

2.Kokouksen sihteerin valinta.

Kokouksen sihteerinä valittu Tatiana Kobzeva. Yksimielisesti.

 

3. Esityslistan hyväksyminen.

Kokouksen esityslista hyväksyttiin yksimielisesti.

 

4. Lyhyt kuvaus menneistä tapahtumista toukokuun lopusta

syyskuun loppuun 2019:

29.5.2019 Seminaari “Elämässä eksynyt on diagnoosi”. Valmentaja Ljudmila Karvinen, osallistujia oli vähäinen määrä.

 

3.6.2019 Päättäjäiskonsertti “Musiikin ja tanssin loistossa” ja kahvila kaupunginteatterin tiloissa. Konsertti järjestettiin päättäjäiskonserttina, tavoitteita saada tuloja ei ollut. Yleisöä tuli melko paljon. Konsertin sisältö, tunnelma ja illan jatko teatterin kahviossa kahvipöydän ympäri sai kaikkien kehut ja kiitokset. Tulot kahviosta ovat 139,80€. Kustannukset: kahvion tarvikkeet, kaksi stipendiä, matkakustannukset kansanlauluryhmän ohjaajalle, onnittelu kukkakimput ohjaajille ja muistolahjat tanssistudion lapsille - 288,82€. Katsojat ja järjestäjät olivat tyytyväisiä.

 

4.-20.6.2019 Kansainvälinen lasten kesäleiri. Se järjestettiin kolmannen kerran, siihen osallistui 18 lasta Suomesta ja Venäjältä. Järjestettiin retket ja monipuoliset tapahtumat. Organisaatio ja arvostelut ovat hyviä. Leirikulut: päivittäistavarat, tilojen vuokraus, puistovierailut (kuljetus + sisäänpääsyliput), ohjaajien ja avustajien palkat, tulot - vanhempien maksamat osallistujamaksut. Leirin nettotulot olivat 763€.

 

17.-20.7.2019 Venäläinen lounastupa ja teehuone Kauppiaan talomuseossa historiallisen festivaalin ”Miekkat, muurit ja musketit” aikana. Viipurin musiikkiryhmä DarkRiver on erittäin hyvä, korkeatasoinen, 11 soitinta, 5 henkilöä. Kahvilavieraita oli noin 336 henkilöä. Tulot - 1 400€. Kahvilan nettotulos on 420€. Alla Suoninen kiinnitti jälleen kerran kokouksen huomion siihen, että Kauppiaantalomuseon sijainti ei ollut edullinen kahvilan pitämiselle, turistit eivät löydä paikkaa, on paljon kilpailijoita keskustassa. Festivaali järjestettiin työpäivinä, turisteja ja lomailijoita muuten oli vähän.

 

13.09.2019 Osallistuminen kaupungin perinteiseen tapahtumaan “Valojen yö” ja kahvio Bastionissa. Tulot – 336€. Voitto – 212€. Ganna But ehdotti paistettujen nyytien perunatäytteellä ottamista kahvion valikoimaan. Tatjana Kobzeva huomasi, että paikka oli epämukava, sijainti ei palvellut myyntiä.

 

5. Tulevat tapahtumat:

17.10.2019 osallistuminen Kymenlaakson satuviikkoon, nukketeatteri kirjastossa.

Kirjasto kutsui Rodnik:in pitämään nukketeatteriesitystä torstaina 17.10. Elena Nechaeva ehdotti Krylovin faabeleita sisältävän Kolibri - lastenteatteristudion esitystä.

 

10.11.2019 Osallistuminen festivaaliin yhdessä Suomi-Venäjä seuran kanssa. Suomi-Venäjä seuran paikallinen osasto järjestää yhdessä Pietarin Fiana Oy: n kanssa laulu- ja tanssifestivaalin 10.11.2019. Kansanlauluryhmä “Rodnik” kutsutaan esiintymään ja järjestämään kahvion. Ganna But suositteli lasten lauluryhmän “Kolme toivomusta” Kotkasta, Kymen Helmi-keskuksesta.

“Venäläinen ilta”, päivämäärä on avoinna, ehdotuksena on marraskuun alkupuoli.

Vaihtoehto 1: Matka teatteriin tai konserttiin.

Alla Suonisen mielestä Viipurin matkaa on mahdollista toistaa, mutta ei saa valita venäläisiä juhla- tai lomapäiviä, koska silloin kaikki ravintolat ja kahvilat ovat kiireisiä ja varattuja. Tässä tapauksessa matkan päivämäärä riippuu teatterin ohjelmistosta.

Vaihtoehto 2: viettää ilta Haminassa, perinteisessä “konsertti ja kahvitus”- muodossa.

Lasten Joulujuhla: päivämäärä, paikka ja aika, skenaario.

Joulujuhlan pitämisen päivämäärät: 12/12 tai 18-19 / 12. Päätettiin järjestää taas kaksi esitystä: klo 17.00 alle 3-vuotiaille lapsille ja klo 18.00 vanhemmille lapsille. Seuraavat paikat soveltuvat hyvin

tapahtumaan: Puistotalo, Kulmakivi, Simeon-sali. Olisi hyvä järjestää myös kahvion yleisöille. Teema ja käsikirjoitus ovat työn alla.

Rodnik ry:n edustajien osallistuminen erilaisiin kokouksiin.

Rodnik ry:n edustajat osallistuvat erilaisiin kokouksiin ja palaveriin eri tahojen kanssa pysyäkseen ajan tasalla tapahtumista.

 

6. Muutokset Haminan Rodnik ry toimiston aikataulussa.

Tällä hetkellä Rodnik ry:n toimipiste Haminassa on auki seuraavasti:

Ma, ti, to, pe 10.00–14.00;

ke, la, su - suljettu

Toimistossa työskentelee ja saa palkka osa-aika työstä 18 tuntia viikossa Irina Saraykina.

 

7. Tulevat muutokset Rodnik ry:n toimipisteen työssä Virojoella.

Virojoen toimipisteessa Lyubov Sergeevan ja Galina Stoulnikovan työsopimukset umpeutuivat lokakuun alussa. Lähitulevaisuudessa on välttämätöntä selvittää mahdollisuus jatkaa Virojoen toimipisteen toiminta.

 

8. Kuntouttava työtoiminta.

1. syyskuuta 2019 alkaen Rodnik ry sai luvan ottaa työntekijöitä kuntouttuvaan työtoimintaan.

 

9. Kerhojen ja studioiden toiminta: liikunta, lastenkerhot, seniorikerho, venäjän ja suomen kielen kerhot.

- lasten liikuntakerhoa pidetään 3 kertaa viikossa keskikaupungin päiväkodin kuntosalilla, ohjaajana toimii Boris Kuznetsov;

- Lastenkerho "Pikku nallet" kokoontuu edelleen keskiviikkoisin, ohjaajana toimii Irina Saraykina;

- seniorikerho jatkaa kokoontumisensa kerran viikossa, vetäjänä on Tatiana Kobzeva;

- kansanlauluryhmä ”Rodnik” harjoittelee kerran kuukaudessa tai tarvittaessa, ohjaajana on Alexandr Pshedromirsky;

- Tämän kouluvuoden alusta Haminan kouluissa ei ole enää venäjän kielen äidinkielenä opetusta. Alla Suoninen sai Rodnik ry:ltä kutsun tulla apuun ja pitää venäjän kielen kerhoa lapsille yhdistyksen tiloissa.

- Etsimme mahdollisuuksia järjestää aikuisille suomen kielen kerhoa;

- Tatiana Kobzeva ehdotti lastenteatteristudion järjestämistä Rodnik ry:ssä.

 

10. Muut asiat.

- Rodnik jatkaa yhteistyötä Suomi-Venäjä seuran paikallisen osaston kanssa, Sippolan “Ugrin paikka” suomalais-ugrilaisten kansojen keskuksen ja muiden julkisten organisaatioiden kanssa.

- Suomi-Venäjä seura ehdottaa yhteisen ruokakurssin ja yhteisen

Pikku-joulun.

- Elena Nechaeva ehdotti tietokone- ja Internet-työskentely kurssin aikuisille.

- Ganna But:in mielestä yhteisten lautapeli- tai viihdeiltojen pitäminen Rodnik ry:ssä olisi suosittu ja odotettu askel.

- Tatiana Kobzeva ehdotti tutustumista voittoa tavoittelemattoman Erasmus-ohjelmaan.

- Elena Nechaeva kiinnitti hallituksen huomiota siihen, että Kolibri ry järjestää kaksi lasten leiriä: 27.-29.9 teemana on “Suvorovin polkuja” historiallinen aihe ja 22.-27.10 teemana ovat lautapelejä. Hän pyytää Rodnikia osallistumaan 16-vuotiaiden ohjaajien valintaan.

 

11. Seuraavan kokouksen päivämäärä ja aika.

Seuraava kokous on päätetty järjestää tammikuun alkupuolella, maanantaina klo 10.

 

12. Kokouksen päättäminen

Irina Saraykina julisti kokouksen päättyneeksi klo 12.

 

Kokouksen puheenjohtaja                          Kokouksen sihteeri

Irina Saraykina                                            Tatiana Kobzeva

 

Haminassa                                                  16.9.2019

 

Käännös: Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
27.5.2019 YHDISTYS RODNIK RY:N HALLITUKSEN KOKOUS NRO 3/2019 Tulosta
02.07.2019

Aika: 27.05.2019, klo 10.00 - 11.35

Paikka: Rodnik ry, Vallikatu 4, Hamina

Läsnäolijat:  Irina Saraykina pj, Alla Suoninen, Elena Suur-Uski,  Tatiana Kobzeva, Olga Dubok, Vitaly Klepatskiy. Ganna But luovutti äänensä Alla Suoniselle, Eugenia Byurne delegoi äänensä Irina Saraykinalle.

1.     Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden vahvistaminen

Kaikille hallituksen jäsenille oli lähetetty kokouskutsu  sähköpostitse ja tekstiviestinä. Yhdistyksen puheenjohtaja Irina Saraykina julisti kokouksen avatuksi ja kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Irina Saraykina.

2.     Kokouksen sihteerin valinta

Kokouksen sihteeriksi valittiin Alla Suoninen.

3.     Esityslistan hyväksyminen

Esityslista oli lähetetty kutsun liitteenä. Esityslista hyväksyttiin yksimielisesti työjärjestykseksi.

4.     Lyhyt katsaus menneistä tapahtumista, kevät 2019

a) 28.-29.3. 2019 Suuri perhejuhla  ja  lasten tanssiryhmän ”Svetljatski” Sestarjoen kaupungilta, Venäjältä esiintyminen. Esitykset olivat onnistuneita, hyviä arvosteluja saatu paljon, esityksiä kävi katsomassa noin 70 henkilöä. Kertomus tanssiryhmän vierailusta Haminassa  julkaistiin Rodnik ry:n kotisivulla.

b) 03.30.2019 Vehkalahtisalissa esiintyi Kymen Helmi – keskuksen teatteristudio, joka esitti lasten näytelmä ”Sammakko-prinsessa”. Rodnik ry piti kahvion. Kaikki kahvion tuotteet myytiin, nettotulos oli noin 200 euroa. Tämä on hyvä yhteistyö jonka kannattaa jatkaa.

c) 13-14.4.2019 Yrittäjä Elena Ermoshkina piti parturin alkeiskurssi kaikille halukkaille. 11 henkilöä osallistui tilaisuuteen, melkein kaikki malleina. Kurssille toivottiin jatkoa.

d) 04-18.04.2019 Perheleiri Lintukodossa Pyhtäällä. 7 perhettä osallistui leirin työhön, aika meni nopeasti, tapahtuma oli hauska ja sisältörikas. Yhteistyö kotkalaisen Kolibri ry:n kanssa jatkuu, esim. Kesäkerhon ajaksi suunniteltu yhteinen päivä Lintukodossa.

e) 3.5. 2019 Osallistuminen festivaalin "Ystävien piirissä" konserttiin ja kahvion järjestämiseen. Paljon järjestämiseen liittyviä tehtäviä Suomi-Venäjä seuran haminalainen osasto siirsi Rodnikille, mikä vaatii ylimääräistä työaika ja voimia. Kahvio meni hyvin, tuotto oli samansuuruinen kuin yleensä vastaavissa tapahtumissa.

f) 5.5.2019 Kansanlauluryhmä Rodnik osallistui  tanssi- ja musiikkikilpailuun "Nordic discoveries" Espoossa ja sai palkinnon ja kutsun festivaalille Pietariin v. 2020. Festivaalin järjestämisen taso vastasi Rodnik ry:n  kulttuuritapahtumien ja konserttien tasoa. On syytä muista, että yhdistyksen vahvuuksiin kuuluu  hyvä  osaaminen ja laaja kokemus tapahtumien järjestämisessä, tämä pitää arvosta.

g) 8.5. Työpaja "Helmet". Työpaja  pidettiin vain lasten kerholle. Aikuisille tarkoitetun osioon kiinnostuneita ei löytynyt.

h) 9.5.2019 Voittopäivä. Perinteisesti aamulla yhdistyksen jäsenet kävivät Neuvostoliiton lentäjien hautapaikalla Kannusjärvellä. Siivottiin, Alla Suoninen kertoi pudonneen lentokoneen tarinan, Galina Minailchenko luki runoja. Palattuaan haudasta kaikki kokoontuivat teelle Rodnik ry:n tilassa, Svetlana Virolainen luki omia runojaan veteraaneista sekä appensa runoja sodasta. Monet muistuttivat rakkaansa, keskustelivat sodan traumoista ja suruista. Kaikki osallistujat pitivät tätä muistotilaisuuden muotoa enemmän kuin erillistä ilta-tilaisuudesta.

i) 17.5.2019 Rodnik ry:n teatteristudion esitys Kotkassa

Rodnik ry:n teatteristudio esitti näytelmän ”Petja ja Punahilkka” Kotkan pääkirjaston kutsusta. Venäjänkielistä esitystä seurasi noin 40 katsojaa, esikoululaisia ​​ja heidän opettajiaan. Esityksestä tuli erittäin hyviä palautteita. Rooleissa olivat Fedor Bulavin, Dasha Makarova, Alla Suoninen, Vladimir Saraykin, Oksana Hivuk, musiikki Irina Saraykina.

j) 18.5.2019 Psykologi Alena Mukhina Pietarista vieraili Rodnik: issa. Palaute tapaamisesta on positiivinen puolin ja toisin. Jatkossa pitää järjestää kysely, onko osallistujia riittävästi seuraavalle tapaamiselle.

Rodnik ry:n edustajat osallistuvat Haminan kaupungin järjestämiin erilaisiin kokouksiin sekä kokouksiin, joihin yhdistys saa kutsuja muilta tahoilta.

5.     Tulevat tapahtumat kesäkuu-elokuu 2019

3.6 kaupunginteatterin salissa pidetään kansanlauluryhmä Rodnik ja tanssistudio Pikku-Omenan vuosikonsertti. Konsertin yhteydessä on myös kahvio. Järjestämiseen ja avustaviin tehtäviin tarvitaan vapaaehtoisia.

4.6.-20.6. Lasten kesäkerho. Lähes kaikki harjoittelijat ja leirityöntekijät tekevät tämän työn ensimmäistä kertaa, voi syntyä vaikeuksia. Vaihtoehtona omantekoisille ruoalle on mahdollista käyttää aterioita EKYT ry: ssä, maksaa 3,50. Kaupungilta ei tänä vuonna saa kerholle taloudellista tukea.

5.7-7.7. suunniteltu matka Uuteen Valamoon. Tämä matka päätettiin siirtää syksyyn, matkan järjestämisessä ja mainonnassa on mahdollista saada apua EKAMI: n matkailualan opiskelijalta, joka haki harjoittelupaikan Rodnik ry:sta heinäkuulle.

17. -20.7. Lounastupa Kauppiaantalomuseossa historiallisen festivaalin ”Miekat, muurit ja musketit” aikana. Työhön tarvitaan paljon vapaaehtoisia. Museo sijaitsee syrjässä, niin olisi hyvä saada esim. muusikoita, jotka soittavat keskiaikaista musiikkia ja houkuttelevat asiakkaita. Sopivan musiikkiyhtyeen etsintä on käynnissä, ongelmana on, että Rodnik:illa ei ole mahdollisuutta maksaa palkkiota. Myös muusikkojen majoittaminen on haasteellista.

24.8. Maailma Kymissä - tapahtuma,  22.8. Venäläiset perinteet - tapahtuma Kauppiaantalo museossa yhteistyössä Suomi-Venäjä seuran kanssa, haminalainen tapahtuma Harrastemessut: Rodnik ry:n osallistuminen tapahtumiin ei ole varma, koska joko osallistumiskutsua ei ole saatu tai tapahtumaa ei ole vielä päätetty.

6.     Muut asiat

Severi ja Ilona Suoninen tulivat kansainvälisen kilpailun ”Venäjä vieraana kielenä” voittajaksi. Irina Saraykina ehdotti Rodnik ry:n stipendin arvoltaan 50 e myöntämistä Severi ja Ilonalle. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Yrittäjältä E. Heikkilältä saatiin ehdotus Rodnik ry:lle hoitaa Venäjän viisumin saamiseksi tarvittavien lomakkeiden vastaanotto. Tästä työstä Rodnik saisi maksua. Tämäntyyppinen toiminta on kaupallista, voittoa tavoittelematon yhdistys ei saa harrasta tätä.

Haminan kaupunki myönsi yhdistykselle avustusta 15000 euroa lasten, nuorten ja muun Rodnik:in työn koordinaattorin palkkaa varten.

Elena Suur-Uski ehdotti kiinnittämään enemmän huomiota aikuistyöhön. Ammatillisia kursseja hänen mielestään ei kannata järjestää.

Tatiana Kobzeva ehdotti Vilniemen rannan siivous/parannushanketta kehitettäväksi.

Alla Suoninen huomautti että kannata kehittä hankkeitta Rodnik:in hyvin hallinnoimasta työstä, josta on paljon kokemusta, nimittäin lasten ja nuorten  työ.

7.     Seuraavan kokouksen päivämäärä

Seuraava kokous päätettiin järjestää Haminan kaupungin tapahtuman ”Valojen yö” jälkeen eli syyskuun lopussa tai lokakuun alussa.

8.     Kokouksen päättäminen

I. Saraykina julisti kokouksen päättyneeksi klo 11.35.

Kokouksen puheenjohtaja:           Kokouksen sihteeri:

Irina Saraykina                             Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 14.05.2019 )
 
14.3.2019 YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS Tulosta
28.03.2019
Hyvät Rodnik:in  jäsenet!

14. maaliskuuta pidettiin sääntömääräinen vuosikokous.  Kokoukseen osallistui 16 henkilöä, 18 antoivat valtakirjan.. Tämä on viidennes osa jäsenten kokonaismäärästä. Kiitos aktiivisuudestanne!

Kokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Irina Saraykina. Hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä: Olga Dubok ja Ganna But. Onnittelemme  ja toivotamme heille työiloa!

Kiitokset muille hallituksen jäsenille heidän arvokkaasta monivuotisesta panoksestaan ​​yhdistyksen elämään! Esitämme syvää kiitollisuuttamme Alla Suoniselle, hän oli hallituksen puheenjohtaja kahdeksan vuotta, antaen voimansa ja vapaa-aikansa yhdistyksen hyväksi.  Hänen taitavan johtajuutensa, ehtymättömän energiansa ja vahvan luovan potentiaalinsa ansiosta ”Rodnik” kehittyy menestyksekkäästi ja sillä on erittäin hyvä maine.

Samalla toivoisimme että kokouksiin tulisi enemmän aktiivisia jäseniä, jotka ehdottaisivat  uusia ideoita. Elämä  muuttuu nopeasti, uusia teknologioita on yhä enemmän. Nuoret elävät jo eri sääntöjen mukaisesti kuin keski-ikäiset. Heillä on muita kiinnostuksen kohteita, muita tarpeita.  Rodnik haluaa pysyä ajan tasalla,  olla  aina samalla aallonpituudella jäsentensä kanssa!

Kokouksen osallistujat tekivät yhteenvedon viime vuoden toiminnan tuloksista, keskustelivat vuosisuunnitelmasta 2019  ja miettivät yhdistyksen työn painopistealueet.

Haluaisimme tuntea  tunnistaa jäsentemme kiinnostukset  ja tarpeet. Jos ette päässeet  kokoukseen, mutta teillä on jotain sanottavaa, älkää epäröikö! Kirjoitakaa meille sähköpostitse tai VKontakte:ssa, tulkaa toimistoon. Yhdessä olemme voima!

Yhdistys  on sinä ja minä, kaikki yhdessä. Yhdistystoiminta perustuu jäsenten  aktiiviseen osallistumiseen. Jos emme tee, kuka sitten?

Tällä hetkellä meillä on  vapaaehtoisia kerhojenvetäjiä  Kirsi Karvanen, Irina Levikari, Tatyana Kobzeva, Svetlana Virolainen, Boris Kuznetsov.  He antavat  meille tietonsa, taitonsa  ja rakkautensa.

Vapaaehtoisten apu on korvaamaton yhdistyksen tapahtumissa, jotkut tulevat auttamaan kerran, jotkut tekevät työtä monta vuotta. Tämä on oikea ihmisläheinen yhdistystoiminta!

Tule myös! Yhdessä teemme lastemme ja oma elämämme iloisemmaksi, mielenkiintoisemmaksi ja monipuolisemmaksi!

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 14.05.2019 )
 
19.2.2019 YHDISTYS RODNIK RY:N HALLITUKSEN KOKOUS NRO 1/2019 Tulosta
25.02.2019

Aika: 19.02.2019, klo 10 - 12.10

Paikka: Rodnik ry, Vallikatu 4, Hamina

Läsnäolijat: Alla Suoninen pj, Irina Saraykina vpj,  Eugenia Byurne, Elena Suur-Uski, Elena Nechaeva, Tatiana Kobzeva, Elena Ermoshkina.

 

1.       Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden vahvistaminen

Kaikille hallituksen jäsenille oli lähetetty kokouskutsu 28.01.2019 sähköpostitse. Yhdistyksen puheenjohtaja Alla Suoninen julisti kokouksen avatuksi ja kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Alla Suoninen, sihteeriksi Irina Saraykina.

 

2.       Esityslistan hyväksyminen

Esityslista oli lähetetty kutsun liitteenä. Esityslista hyväksyttiin yksimielisesti työjärjestykseksi.

3.       Vuosikokouksen valmistelu

a)      vuosikertomuksen luonnoksen esittely, Alla Suoninen

Vuoden 2018 aikana on ollut paljon tapahtumia. Koululaisille oli järjestetty kesäkerho. Kansanlauluryhmän ja nukketeatterin esitykset ovat erittäin kysyttyjä,  yhdistys saa esiintymiskutsuja Haminasta ja Kotkasta. Melkein kaikkien kerhojen ja studioitten toiminta jatkuu. 31.01. päättyi kiinalaisen voimistelun kerho- ohjaajan työtoiminta-sopimuksen umpeuduttua. Tanssistudio ja suomenkielen kerhoa pyöritetään vapaaehtoisten ohjaajien  Svetlana Virolaisen, Irina Levikarin ja Kirsi Karvasen voimilla.

Tattoo-ajan kahvilan tuotto on ollut melkein samanlaisen kuin edellisinä vuosina , mutta vaatii valtava työpanostusta. Tattoo-2020 ajaksi tulee ehdotus järjestää kahvio jossakin toisessa paikassa, koska Kauppiaantalomuseo on syrjässä.

Yhdistyksen matkoille osallistujia  tuli viime aikoina vähemmän. Esimerkiksi Viipuri-matkalle marraskuussa lähti vain 24 henkilöä, vaikka matkan hinta oli edullinen ja ”Rodnik” maksoi bussikuljetuksen.

Jäsenmaksua kahden peräkkäisen vuoden ajalta eivät  maksaneet 16 henkilöä. Vuosikokouksessa yhdistyksen Sääntöjen mukaan hallitus ehdottaisi heidän jäsenyyden lopettamista. Ennen siitä jäsenmaksuvelallisille lähetetään muistutuksia tekstiviestinä.

Natalia Galdina haluaisi erota hallituksesta. Vitaly Klepatskiy ei osallistunut hallituksen kokouksiin koko vuoden 2018. Hallitus ehdottaisi Vuosikokoukselle Klepatskiy:n erottamista. Alla Suoninen pyysi nykyisen hallituksen jäseniä miettiä etukäteen uusia tulokkaita ja arveli että Ganna But voisi olla sopiva ehdokas.

b)      talouskatsaus, Elena Suur-Uski

Rahastonhoitaja Elena Suur-Uski kertoi vuoden 2018 tulokset, kaikki tulot ja menot. Yhdistyksen talous on vakaalla pohjalla, taloudellisen toiminnan tulos on positiivinen. Yhdistyksellä     on varaa osallistua hankkeiden, joissa tarvitaan omaa osuutta, suunniteluun ja toteuttamiseen.  Tilipäätös oli jätetty toimintatarkastajalle Talia Maltsevalle ”Tili-Malta Oy”:stä  tarkistettavaksi. Maltsevalta on saatu muutamia huomautuksia ja pieniä korjauskehotuksia.

4.       Yhdistyksen toiminta vuonna 2019

Yhdistyksen info- ja tukipisteen toiminnan jatkamiseksi  Haminassa ja Virojoella, työkokeilu- ja palkkatuella työllistämisen mahdolliseksi  pitää  löytää varoja työntekijöiden palkkoihin. Maaliskuussa 2019 päätettiin hakea taloudellista tukea Haminan kaupungilta. On ehdotettu palkata yksi tai kaksi työntekijää osa-aikatyöhön infopisteeseen, palkka  Rodnik:in omista varoista. Hyväksyttiin yksimielisesti.

5.        Kevätkauden 2019 tapahtumat

a) Maslenitsa/Laskiainen

Perinteinen Laskiainen eli Maslenitsa ehdotettiin  järjestää 9.3.2019, Vallikatu 4 pihalla ja entisen päiväkodin rakennuksessa, johon on suunniteltu konsertti, myyjäiset ja kahvitarjoilu.

b) Rasisminvastainen viikko 18.03.-24.03.2019

 -18.3.2019 Alla Suoninen osallistuu Pyhällön koulun aamunavaukseen Haminan luterilaisen seurakunnan kirkkoherran kanssa.

-Kotkan kaupunki kutsui teatteristudion esittämään suomenkielisen nukketeatterikuvaelman Kotkan pääkirjastossa ja Karhulan kirjastossa 20.03.2019.  Kuvaelma pohjautuu H. Andersenin satuun, käsikirjoitus on valmis, harjoitukset alkavat pian.

- “Rodnik” osallistuu Pop-Up-brunssi - tapahtumaan 23.3.2019. Tapahtumassa tarjoillaan mm. venäläisen kansallisen keittiön ruokia, kansanlauluryhmä ”Rodnik” ja tanssistudio ”Pikku-Omena” esiintyvät.

c) Konsertit

- 28.3.2019 entisen Vallikadun päiväkodin salissa lasten tanssiryhmä ”Svetljatski” Siestarjoen kaupungilta esiintyy osana "Suuri perhejuhla" -ohjelmaa. Konsertin jälkeen tarjotaan pientä purtavaa. Vastuuhenkilö Irina Saraykina.

- 2.4.2019 (alustava päivämäärä). Margo Oll  kutsuu kansanlauluryhmän esiintymään "Venäjän viikolle" Kouvolaan.

- 27.4.2019 kaupunginteatterin salissa järjestetään tanssistudion "Pikku-Omena" ja kansanlauluryhmän yhteinen päättäjäiskonsertti. Vastuuhenkilö - Svetlana Virolainen. Konsertin jälkeen yleisö kutsutaan kahville teatterin kahvilaan.

6.       Muut asiat

- E. Ermoshkina ja T. Kobzeva tarjosivat apuansa ruoan laittamisessa  22.3.2019 Pop-Up-brunssia varten.

- E. Nechayeva kertoi, että hänen toimintansa Arbor Mundi ry: ssä on päättynyt. Childclub Pelican on sulauttanut  luovaan kehityksen keskukseen "Kolibri".

- E. Ermoshkina tarjosi yhdistyksen jäsenille  miesten ja naisten hiustenleikkauskurssi 13.-14. huhtikuuta 2019. Pitää valmista kurssimainoksia sosiaalimedia ja nettisivua varten.  Vastuuhenkilö - Elena Ermoshkina.

- T. Kobzeva ehdotti Rodnik ry:n  työpuhelinnumeron ripustamista etuovelle niin, että asiakas voi tarvittaessa soittaa ja varata aikaa tai sovittaa tapaaminen infopisteen hoitajan kanssa.

- E. Ermoshkina ehdotti uutta teatterimatkaa Viipuriin yhdistyksen  jäsenille.

- E. Byurne ja E. Nechaeva kutsuvat yhdistyksen teatteristudion Kotkaan esittämään uuden kuvaelman ”Petja ja Punahilkka”.

- yhdistyksen jäsen, yksityinen yrittäjä D. Shevchenko tarjosi hallitukselle seuraavaa kysymystä harkittavaksi: onko mahdollista sijoittaa Kymenlaakson venäjänkielisten yrittäjien mainoksia yhdistyksen  Internet-sivuille. Keskustelun jälkeen päätettiin, että yhdistys voi mainostaa yrittäjien järjestämiä ja kaikille avoimia tapahtumia pientä korvausta vastaan, esim. yrittäjät voisivat toimittaa yhdistykselle tavaroita arpajaisia varten tai maksaa vuokran salista, jossa pidetään jäsentapahtuma, yms. Suora kaupallisen toiminnan mainostaminen ei sovi.

  Kokouksen päättäminen.

7.        Kokouksen päättäminen.

A. Suoninen julisti kokouksen päättyneeksi klo 12.15.

 

Puheenjohtaja          Kokouksen sihteeri

Alla Suoninen           Irina Saraykina

 

käännös Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 14.05.2019 )
 
 
 
Rodnik © 2019