• Finnish
  • Russian

TOIMINTASUUNNITELMA 2020 Tulosta
17.01.2020
Viimeksi päivitetty ( 17.01.2020 )
 
ПРОТОКОЛ СОБРАНИЯ ПРАВЛЕНИЯ №1/2020 Tulosta
17.01.2020
Sorry, there is no translation available.
Viimeksi päivitetty ( 17.01.2020 )
 
16.9.2019 HALLITUKSEN KOKOUS 4/2019 Tulosta
03.11.2019

Hallituksen kokouksen pöytäkirja nro 4/2019

 

Päivämäärä ja aika: 16.9.2019 klo 10.                                  Paikka : Vallikatu 4, 49400 Hamina.

 

Läsnäolijat : Irina Saraykina, Elena Suur-Uski, Alla Suoninen, Tatiana Kobzeva, Olga Dubok, Ganna But, Vitaliy Klepatsky, Evgenia Byurne, Elena Nechaeva.

 

1. Kokouksen avaaminen ja sen valtuuksien vahvistaminen.

Hallituksen puheenjohtaja Irina Saraykina avasi kokous klo 10.06.

 

2.Kokouksen sihteerin valinta.

Kokouksen sihteerinä valittu Tatiana Kobzeva. Yksimielisesti.

 

3. Esityslistan hyväksyminen.

Kokouksen esityslista hyväksyttiin yksimielisesti.

 

4. Lyhyt kuvaus menneistä tapahtumista toukokuun lopusta

syyskuun loppuun 2019:

29.5.2019 Seminaari “Elämässä eksynyt on diagnoosi”. Valmentaja Ljudmila Karvinen, osallistujia oli vähäinen määrä.

 

3.6.2019 Päättäjäiskonsertti “Musiikin ja tanssin loistossa” ja kahvila kaupunginteatterin tiloissa. Konsertti järjestettiin päättäjäiskonserttina, tavoitteita saada tuloja ei ollut. Yleisöä tuli melko paljon. Konsertin sisältö, tunnelma ja illan jatko teatterin kahviossa kahvipöydän ympäri sai kaikkien kehut ja kiitokset. Tulot kahviosta ovat 139,80€. Kustannukset: kahvion tarvikkeet, kaksi stipendiä, matkakustannukset kansanlauluryhmän ohjaajalle, onnittelu kukkakimput ohjaajille ja muistolahjat tanssistudion lapsille - 288,82€. Katsojat ja järjestäjät olivat tyytyväisiä.

 

4.-20.6.2019 Kansainvälinen lasten kesäleiri. Se järjestettiin kolmannen kerran, siihen osallistui 18 lasta Suomesta ja Venäjältä. Järjestettiin retket ja monipuoliset tapahtumat. Organisaatio ja arvostelut ovat hyviä. Leirikulut: päivittäistavarat, tilojen vuokraus, puistovierailut (kuljetus + sisäänpääsyliput), ohjaajien ja avustajien palkat, tulot - vanhempien maksamat osallistujamaksut. Leirin nettotulot olivat 763€.

 

17.-20.7.2019 Venäläinen lounastupa ja teehuone Kauppiaan talomuseossa historiallisen festivaalin ”Miekkat, muurit ja musketit” aikana. Viipurin musiikkiryhmä DarkRiver on erittäin hyvä, korkeatasoinen, 11 soitinta, 5 henkilöä. Kahvilavieraita oli noin 336 henkilöä. Tulot - 1 400€. Kahvilan nettotulos on 420€. Alla Suoninen kiinnitti jälleen kerran kokouksen huomion siihen, että Kauppiaantalomuseon sijainti ei ollut edullinen kahvilan pitämiselle, turistit eivät löydä paikkaa, on paljon kilpailijoita keskustassa. Festivaali järjestettiin työpäivinä, turisteja ja lomailijoita muuten oli vähän.

 

13.09.2019 Osallistuminen kaupungin perinteiseen tapahtumaan “Valojen yö” ja kahvio Bastionissa. Tulot – 336€. Voitto – 212€. Ganna But ehdotti paistettujen nyytien perunatäytteellä ottamista kahvion valikoimaan. Tatjana Kobzeva huomasi, että paikka oli epämukava, sijainti ei palvellut myyntiä.

 

5. Tulevat tapahtumat:

17.10.2019 osallistuminen Kymenlaakson satuviikkoon, nukketeatteri kirjastossa.

Kirjasto kutsui Rodnik:in pitämään nukketeatteriesitystä torstaina 17.10. Elena Nechaeva ehdotti Krylovin faabeleita sisältävän Kolibri - lastenteatteristudion esitystä.

 

10.11.2019 Osallistuminen festivaaliin yhdessä Suomi-Venäjä seuran kanssa. Suomi-Venäjä seuran paikallinen osasto järjestää yhdessä Pietarin Fiana Oy: n kanssa laulu- ja tanssifestivaalin 10.11.2019. Kansanlauluryhmä “Rodnik” kutsutaan esiintymään ja järjestämään kahvion. Ganna But suositteli lasten lauluryhmän “Kolme toivomusta” Kotkasta, Kymen Helmi-keskuksesta.

“Venäläinen ilta”, päivämäärä on avoinna, ehdotuksena on marraskuun alkupuoli.

Vaihtoehto 1: Matka teatteriin tai konserttiin.

Alla Suonisen mielestä Viipurin matkaa on mahdollista toistaa, mutta ei saa valita venäläisiä juhla- tai lomapäiviä, koska silloin kaikki ravintolat ja kahvilat ovat kiireisiä ja varattuja. Tässä tapauksessa matkan päivämäärä riippuu teatterin ohjelmistosta.

Vaihtoehto 2: viettää ilta Haminassa, perinteisessä “konsertti ja kahvitus”- muodossa.

Lasten Joulujuhla: päivämäärä, paikka ja aika, skenaario.

Joulujuhlan pitämisen päivämäärät: 12/12 tai 18-19 / 12. Päätettiin järjestää taas kaksi esitystä: klo 17.00 alle 3-vuotiaille lapsille ja klo 18.00 vanhemmille lapsille. Seuraavat paikat soveltuvat hyvin

tapahtumaan: Puistotalo, Kulmakivi, Simeon-sali. Olisi hyvä järjestää myös kahvion yleisöille. Teema ja käsikirjoitus ovat työn alla.

Rodnik ry:n edustajien osallistuminen erilaisiin kokouksiin.

Rodnik ry:n edustajat osallistuvat erilaisiin kokouksiin ja palaveriin eri tahojen kanssa pysyäkseen ajan tasalla tapahtumista.

 

6. Muutokset Haminan Rodnik ry toimiston aikataulussa.

Tällä hetkellä Rodnik ry:n toimipiste Haminassa on auki seuraavasti:

Ma, ti, to, pe 10.00–14.00;

ke, la, su - suljettu

Toimistossa työskentelee ja saa palkka osa-aika työstä 18 tuntia viikossa Irina Saraykina.

 

7. Tulevat muutokset Rodnik ry:n toimipisteen työssä Virojoella.

Virojoen toimipisteessa Lyubov Sergeevan ja Galina Stoulnikovan työsopimukset umpeutuivat lokakuun alussa. Lähitulevaisuudessa on välttämätöntä selvittää mahdollisuus jatkaa Virojoen toimipisteen toiminta.

 

8. Kuntouttava työtoiminta.

1. syyskuuta 2019 alkaen Rodnik ry sai luvan ottaa työntekijöitä kuntouttuvaan työtoimintaan.

 

9. Kerhojen ja studioiden toiminta: liikunta, lastenkerhot, seniorikerho, venäjän ja suomen kielen kerhot.

- lasten liikuntakerhoa pidetään 3 kertaa viikossa keskikaupungin päiväkodin kuntosalilla, ohjaajana toimii Boris Kuznetsov;

- Lastenkerho "Pikku nallet" kokoontuu edelleen keskiviikkoisin, ohjaajana toimii Irina Saraykina;

- seniorikerho jatkaa kokoontumisensa kerran viikossa, vetäjänä on Tatiana Kobzeva;

- kansanlauluryhmä ”Rodnik” harjoittelee kerran kuukaudessa tai tarvittaessa, ohjaajana on Alexandr Pshedromirsky;

- Tämän kouluvuoden alusta Haminan kouluissa ei ole enää venäjän kielen äidinkielenä opetusta. Alla Suoninen sai Rodnik ry:ltä kutsun tulla apuun ja pitää venäjän kielen kerhoa lapsille yhdistyksen tiloissa.

- Etsimme mahdollisuuksia järjestää aikuisille suomen kielen kerhoa;

- Tatiana Kobzeva ehdotti lastenteatteristudion järjestämistä Rodnik ry:ssä.

 

10. Muut asiat.

- Rodnik jatkaa yhteistyötä Suomi-Venäjä seuran paikallisen osaston kanssa, Sippolan “Ugrin paikka” suomalais-ugrilaisten kansojen keskuksen ja muiden julkisten organisaatioiden kanssa.

- Suomi-Venäjä seura ehdottaa yhteisen ruokakurssin ja yhteisen

Pikku-joulun.

- Elena Nechaeva ehdotti tietokone- ja Internet-työskentely kurssin aikuisille.

- Ganna But:in mielestä yhteisten lautapeli- tai viihdeiltojen pitäminen Rodnik ry:ssä olisi suosittu ja odotettu askel.

- Tatiana Kobzeva ehdotti tutustumista voittoa tavoittelemattoman Erasmus-ohjelmaan.

- Elena Nechaeva kiinnitti hallituksen huomiota siihen, että Kolibri ry järjestää kaksi lasten leiriä: 27.-29.9 teemana on “Suvorovin polkuja” historiallinen aihe ja 22.-27.10 teemana ovat lautapelejä. Hän pyytää Rodnikia osallistumaan 16-vuotiaiden ohjaajien valintaan.

 

11. Seuraavan kokouksen päivämäärä ja aika.

Seuraava kokous on päätetty järjestää tammikuun alkupuolella, maanantaina klo 10.

 

12. Kokouksen päättäminen

Irina Saraykina julisti kokouksen päättyneeksi klo 12.

 

Kokouksen puheenjohtaja                          Kokouksen sihteeri

Irina Saraykina                                            Tatiana Kobzeva

 

Haminassa                                                  16.9.2019

 

Käännös: Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 04.11.2019 )
 
27.5.2019 YHDISTYS RODNIK RY:N HALLITUKSEN KOKOUS NRO 3/2019 Tulosta
02.07.2019

Aika: 27.05.2019, klo 10.00 - 11.35

Paikka: Rodnik ry, Vallikatu 4, Hamina

Läsnäolijat:  Irina Saraykina pj, Alla Suoninen, Elena Suur-Uski,  Tatiana Kobzeva, Olga Dubok, Vitaly Klepatskiy. Ganna But luovutti äänensä Alla Suoniselle, Eugenia Byurne delegoi äänensä Irina Saraykinalle.

1.     Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden vahvistaminen

Kaikille hallituksen jäsenille oli lähetetty kokouskutsu  sähköpostitse ja tekstiviestinä. Yhdistyksen puheenjohtaja Irina Saraykina julisti kokouksen avatuksi ja kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Irina Saraykina.

2.     Kokouksen sihteerin valinta

Kokouksen sihteeriksi valittiin Alla Suoninen.

3.     Esityslistan hyväksyminen

Esityslista oli lähetetty kutsun liitteenä. Esityslista hyväksyttiin yksimielisesti työjärjestykseksi.

4.     Lyhyt katsaus menneistä tapahtumista, kevät 2019

a) 28.-29.3. 2019 Suuri perhejuhla  ja  lasten tanssiryhmän ”Svetljatski” Sestarjoen kaupungilta, Venäjältä esiintyminen. Esitykset olivat onnistuneita, hyviä arvosteluja saatu paljon, esityksiä kävi katsomassa noin 70 henkilöä. Kertomus tanssiryhmän vierailusta Haminassa  julkaistiin Rodnik ry:n kotisivulla.

b) 03.30.2019 Vehkalahtisalissa esiintyi Kymen Helmi – keskuksen teatteristudio, joka esitti lasten näytelmä ”Sammakko-prinsessa”. Rodnik ry piti kahvion. Kaikki kahvion tuotteet myytiin, nettotulos oli noin 200 euroa. Tämä on hyvä yhteistyö jonka kannattaa jatkaa.

c) 13-14.4.2019 Yrittäjä Elena Ermoshkina piti parturin alkeiskurssi kaikille halukkaille. 11 henkilöä osallistui tilaisuuteen, melkein kaikki malleina. Kurssille toivottiin jatkoa.

d) 04-18.04.2019 Perheleiri Lintukodossa Pyhtäällä. 7 perhettä osallistui leirin työhön, aika meni nopeasti, tapahtuma oli hauska ja sisältörikas. Yhteistyö kotkalaisen Kolibri ry:n kanssa jatkuu, esim. Kesäkerhon ajaksi suunniteltu yhteinen päivä Lintukodossa.

e) 3.5. 2019 Osallistuminen festivaalin "Ystävien piirissä" konserttiin ja kahvion järjestämiseen. Paljon järjestämiseen liittyviä tehtäviä Suomi-Venäjä seuran haminalainen osasto siirsi Rodnikille, mikä vaatii ylimääräistä työaika ja voimia. Kahvio meni hyvin, tuotto oli samansuuruinen kuin yleensä vastaavissa tapahtumissa.

f) 5.5.2019 Kansanlauluryhmä Rodnik osallistui  tanssi- ja musiikkikilpailuun "Nordic discoveries" Espoossa ja sai palkinnon ja kutsun festivaalille Pietariin v. 2020. Festivaalin järjestämisen taso vastasi Rodnik ry:n  kulttuuritapahtumien ja konserttien tasoa. On syytä muista, että yhdistyksen vahvuuksiin kuuluu  hyvä  osaaminen ja laaja kokemus tapahtumien järjestämisessä, tämä pitää arvosta.

g) 8.5. Työpaja "Helmet". Työpaja  pidettiin vain lasten kerholle. Aikuisille tarkoitetun osioon kiinnostuneita ei löytynyt.

h) 9.5.2019 Voittopäivä. Perinteisesti aamulla yhdistyksen jäsenet kävivät Neuvostoliiton lentäjien hautapaikalla Kannusjärvellä. Siivottiin, Alla Suoninen kertoi pudonneen lentokoneen tarinan, Galina Minailchenko luki runoja. Palattuaan haudasta kaikki kokoontuivat teelle Rodnik ry:n tilassa, Svetlana Virolainen luki omia runojaan veteraaneista sekä appensa runoja sodasta. Monet muistuttivat rakkaansa, keskustelivat sodan traumoista ja suruista. Kaikki osallistujat pitivät tätä muistotilaisuuden muotoa enemmän kuin erillistä ilta-tilaisuudesta.

i) 17.5.2019 Rodnik ry:n teatteristudion esitys Kotkassa

Rodnik ry:n teatteristudio esitti näytelmän ”Petja ja Punahilkka” Kotkan pääkirjaston kutsusta. Venäjänkielistä esitystä seurasi noin 40 katsojaa, esikoululaisia ​​ja heidän opettajiaan. Esityksestä tuli erittäin hyviä palautteita. Rooleissa olivat Fedor Bulavin, Dasha Makarova, Alla Suoninen, Vladimir Saraykin, Oksana Hivuk, musiikki Irina Saraykina.

j) 18.5.2019 Psykologi Alena Mukhina Pietarista vieraili Rodnik: issa. Palaute tapaamisesta on positiivinen puolin ja toisin. Jatkossa pitää järjestää kysely, onko osallistujia riittävästi seuraavalle tapaamiselle.

Rodnik ry:n edustajat osallistuvat Haminan kaupungin järjestämiin erilaisiin kokouksiin sekä kokouksiin, joihin yhdistys saa kutsuja muilta tahoilta.

5.     Tulevat tapahtumat kesäkuu-elokuu 2019

3.6 kaupunginteatterin salissa pidetään kansanlauluryhmä Rodnik ja tanssistudio Pikku-Omenan vuosikonsertti. Konsertin yhteydessä on myös kahvio. Järjestämiseen ja avustaviin tehtäviin tarvitaan vapaaehtoisia.

4.6.-20.6. Lasten kesäkerho. Lähes kaikki harjoittelijat ja leirityöntekijät tekevät tämän työn ensimmäistä kertaa, voi syntyä vaikeuksia. Vaihtoehtona omantekoisille ruoalle on mahdollista käyttää aterioita EKYT ry: ssä, maksaa 3,50. Kaupungilta ei tänä vuonna saa kerholle taloudellista tukea.

5.7-7.7. suunniteltu matka Uuteen Valamoon. Tämä matka päätettiin siirtää syksyyn, matkan järjestämisessä ja mainonnassa on mahdollista saada apua EKAMI: n matkailualan opiskelijalta, joka haki harjoittelupaikan Rodnik ry:sta heinäkuulle.

17. -20.7. Lounastupa Kauppiaantalomuseossa historiallisen festivaalin ”Miekat, muurit ja musketit” aikana. Työhön tarvitaan paljon vapaaehtoisia. Museo sijaitsee syrjässä, niin olisi hyvä saada esim. muusikoita, jotka soittavat keskiaikaista musiikkia ja houkuttelevat asiakkaita. Sopivan musiikkiyhtyeen etsintä on käynnissä, ongelmana on, että Rodnik:illa ei ole mahdollisuutta maksaa palkkiota. Myös muusikkojen majoittaminen on haasteellista.

24.8. Maailma Kymissä - tapahtuma,  22.8. Venäläiset perinteet - tapahtuma Kauppiaantalo museossa yhteistyössä Suomi-Venäjä seuran kanssa, haminalainen tapahtuma Harrastemessut: Rodnik ry:n osallistuminen tapahtumiin ei ole varma, koska joko osallistumiskutsua ei ole saatu tai tapahtumaa ei ole vielä päätetty.

6.     Muut asiat

Severi ja Ilona Suoninen tulivat kansainvälisen kilpailun ”Venäjä vieraana kielenä” voittajaksi. Irina Saraykina ehdotti Rodnik ry:n stipendin arvoltaan 50 e myöntämistä Severi ja Ilonalle. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Yrittäjältä E. Heikkilältä saatiin ehdotus Rodnik ry:lle hoitaa Venäjän viisumin saamiseksi tarvittavien lomakkeiden vastaanotto. Tästä työstä Rodnik saisi maksua. Tämäntyyppinen toiminta on kaupallista, voittoa tavoittelematon yhdistys ei saa harrasta tätä.

Haminan kaupunki myönsi yhdistykselle avustusta 15000 euroa lasten, nuorten ja muun Rodnik:in työn koordinaattorin palkkaa varten.

Elena Suur-Uski ehdotti kiinnittämään enemmän huomiota aikuistyöhön. Ammatillisia kursseja hänen mielestään ei kannata järjestää.

Tatiana Kobzeva ehdotti Vilniemen rannan siivous/parannushanketta kehitettäväksi.

Alla Suoninen huomautti että kannata kehittä hankkeitta Rodnik:in hyvin hallinnoimasta työstä, josta on paljon kokemusta, nimittäin lasten ja nuorten  työ.

7.     Seuraavan kokouksen päivämäärä

Seuraava kokous päätettiin järjestää Haminan kaupungin tapahtuman ”Valojen yö” jälkeen eli syyskuun lopussa tai lokakuun alussa.

8.     Kokouksen päättäminen

I. Saraykina julisti kokouksen päättyneeksi klo 11.35.

Kokouksen puheenjohtaja:           Kokouksen sihteeri:

Irina Saraykina                             Alla Suoninen

Viimeksi päivitetty ( 14.05.2019 )
 
 
 
Rodnik © 2020