• English
  • Finnish
  • Russian

VUODEN 2017 TOIMINTASUUNNITELMA Tulosta Sähköposti

1.       JOHDANTO

2.       HANKETYÖ

3.       HARRASTUSTOIMINTA

4.       TAPAHTUMAKALENTERI

 1.       JOHDANTO

Tuki toinen toiselle ja ymmärtäminen ovat meille tärkeitä.  Järjestämme tapahtumia, kerhoja ja matkoja vuorovaikutuksen ja kulttuurien tuntemuksen lisäämiseksi sekä edistämme tulkkauksin ja käännöksin kotoutumista ja työllistymistä. Yhdistyksen toimintaa kehitetään jatkuvasti, ottaen huomioon jäsenistön toiveet ja yhteiskunnan muutokset.

 

Haminan kaupungin, erityisesti kulttuuri-, museo-, matkailu- ja liikuntatoimien kanssa jatketaan aktiivista yhteistyötä. Suomi-Venäjä seuran kanssa suunnitellaan ja toteutetaan edelleen yhteisiä tapahtumia ja matkoja. Kansainvälistä yhteistyötä jatketaan kysynnän perusteella, Siestarjoen ja Haminan kaupunkien oppilaiden tutustumista edistetään mahdollisuuksien mukaan. Uutta yhteistyötä kehitetään vuoden aikana sellaisten kanssa, joilla on samat tavoitteet kuin yhdistyksellä.

 

2.       HANKETYÖ

Yhdistys sai vuodelle 2016 Kaakkois-Suomen TE-palveluilta 100 % avustuksen rahoitukseen työllisyyspoliittiselle hankkeelle Suuntana työelämä.  Toiminta-ajaksi on haettu v. 2015 - 2017. Hankkeelle haetaan jatkoa v. 2017. Rahoitusavustus on mahdollistanut 3 kokoaikaisen työntekijän palkkauksen. Hankkeen tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien ja maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen, neuvonnan, palkkatukityön, työkokeilun ja lyhytkoulutuksen avulla.

 

Yhdistyksellä on hankkeen ansiosta infopistetoimintaa Haminassa, Virojoella ja Miehikkälässä. Yhteistyökumppaneiden ja yksittäisten ihmisten ideoiden kehittämistä uusiksi työllistäviksi hankkeiksi jatketaan, seudullisen, lähiyhteistyön ja EU-rahoitustukien tavoitteiden puitteissa.

 

Selvitetään v. 2017 aikana millaisin edellytyksin yhdistys Rodnik ry voisi olla jäsen työosuuskunnassa ja mitkä ovat ”raw by nature” käyttöehdot ja soveltuvuus.

 

3.       HARRASTUSTOIMINTA

Tapahtumat ja matkat: suunnitellaan ja toteutetaan perinteiden ja ideoiden pohjalta, sekä yhteistyössä että omin voimin, toiveiden mukaan.

 

Lastenkerhot: kerhot pidetään kerran viikossa, kevätkaudella tammikuusta kesäkuuhun ja syyskaudella elokuusta joulukuuhun. Toinen niistä on 3 – 6-vuotiaille, vastaava ohjaaja Irina Saraykina ja toinen 7 – 14-vuotiaille, vastaava ohjaaja Tatiana Kobzeva. Kerhoteemat valitaan siten, että ympäröivä kulttuuri ja oma kulttuuri tulevat lapsille tutummiksi ja ymmärrettäviksi.

Jos tarvetta ilmenee ja löytyy ohjaajia, kerhotoimintaa lisätään.

 

Seniorikerho: tavoitteena on edistää terveyttä, hyviä elintapoja ja virkeyttä, toteutukset: keskustelua, voimistelua, luentoja ja retkiä, vetäjä Tatiana Kobzeva.

 

Kansanlauluryhmä Rodnik: kansanlauluryhmä Rodnik harjoittelee Aleksandr Pshedromirskij’n johdolla kerran kuussa ja muulloin omatoimisesti, esiintymiset yhdistyksen tapahtumissa ja kutsujen perusteella.

 

Draamakerho: tehtävinä on tarvittavien perhe-, lasten- ja yhteistyötapahtumien ohjelmien ja kuvaelmien valmistaminen tai esiintyjien hankinta ja tiedotus.

 

Suomen kielen kerhot: Haminassa jatkavat suomen kielen jatkokerho ja maksullinen alkeiskerho, ne pidetään kaksi kertaa viikossa.

 

Miehikkälässä jatkaa suomen- ja venäjänkielinen keskustelukerho, se pidetään kerran viikossa.

 

Yhdistyksen jäsenet voivat järjestää käsityöiltoja, perinteisen keittiön kokkausiltoja, taidepiirin tai vastaavia taitojen ja innostuksen mukaan. Tilavaraukset ja toiminnan sisältö tulee sopia etukäteen.

 

Yhdistyksen tilat ovat arkisin avoinna klo 9-16, Suuntana työelämä hankkeen käytössä. Toinen vuokralainen, AA-kerho käyttää tiloja tiistai-, torstai- ja sunnuntai-iltaisin sekä lauantaiaamuisin.

 

Ajankohtaiset tiedot yhdistyksen toiminnasta kahdella kielellä päivitetään edelleen Internet-sivuillemme www.haminarodnik.com ja facebook.com/rodnikhamina sivuille, venäjäksi vk.com/rodnikhamina sivuille.

 

4.       TAPAHTUMAKALENTERI

Tammikuu: Osallistutaan Venäjän suurlähetystön Uuden vuoden juhlaan. Osallistutaan avustajina taiteilija Boris Bezdeneznykhin näyttelyn avajaisiin Haminan kirjastogalleriassa.

Helmikuu: Osallistumme Kymenlaakson Lasten Kulttuuriviikkoihin.

Maaliskuu: Pidetään yhdistyksen vuosikokous. Järjestetään yhdistyksen tiloissa Jäähyväiset talvelle, venäläinen laskiaisrieha. Osallistutaan avustajina taiteilijan Galina Gordeeva, näyttelyn avajaisiin Haminan kirjastogalleriassa.

Huhtikuu: Järjestetään yhdistyksen luontoretkipäivä ja teatterimatka Helsinkiin.

Toukokuu: Vietetään Eurooppa-päivää, Venäjän kalenterin mukaisesti Voitonpäivää 9.5.

Kesäkuu: Järjestetään kuvaelmallinen tapahtuma perheille.

Elokuu: Järjestetään kulttuuri-huvimatka yhdistyksen jäsenille.

Syyskuu: Osallistutaan ”Valojen yö” tapahtumaan Haminassa. Yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa järjestetään retkipäivä.

Lokakuu: Osallistutaan Vanhusten viikkoon ja nukketeatteriesityksellä Kymenlaakson Lasten Satuviikkoon.

Marraskuu: Järjestetään Venäläinen ilta ja pikkujoulu. Osallistutaan Kauppiaantalomuseolla Annan narinkoihin.

Joulukuu: Järjestetään Lasten Joulujuhlat.

Vuoden aikana voidaan olla järjestäjinä yhteistyökumppanien kutsusta muissa

tapahtumissa. Otetaan huomioon Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla.


 

 
Seuraava >
 
 
Rodnik © 2017