• English
  • Finnish
  • Russian

PERHERETKIPÄIVÄ Tulosta Sähköposti

Tervehdys kaikille!

Meillä oli 9. syyskuuta yhden päivän perheleiri eli retkipäivä, kuten jo monena vuonna. Se oli järjestetty, Haminan seurakunnan, Kotien puolesta ry:n Kumppanuustalo Hilma hankkeen ja Rodnik ry:n voimin. Päivä vietettiin perinteen mukaisesti ihastuttavassa Vehkarinteen leirikeskuksessa järven rannalla. Valitettavasti koko päivän satoi vettä. Mutta siitä huolimatta meillä oli tosi mukavaa! Retkipäivään osallistui n. 45 henkilöä. Aamupäivällä oli tutustumisleikkejä. Lapsista oli kivaa olla leikkivarjon alla, kaikilla heillä oli hauskaa, he juoksentelivat ja iloitsivat sydämensä pohjasta. Kiitos tästä Minna Mänttärille!

Lounaaksi oli oikein herkullista lohikeitoa, joka sopi sekä lasten että aikuisten makuun. Erinomaiset emännät Sari Westdorp ja Sini Metsämuuronen ilahduttavat meitä joka vuosi taidoillaan.

Tukevan lounaan jälkeen jokainen saattoi viettää aikaa oman halunsa mukaan. Sää ei pelottanut ketään, lapset juoksentelivat sateessa, metsästä kerättiin sieniä ja veneiltiin järvellä. Pian oli järvenrantasauna kuuma. Lapset menivät kuumista löylyistä riemuissaan vettä porskuttaen uimaan, vaikka oli syyskuu. Turvallisuudesta rannalla ja saunassa vastasi Johanna Suikki, kuten jo monena vuonna.

Halukkaat saattoivat kävellä näköalatornille ja nauttia suurenmoisista maisemista. Ja sisätiloissa löytyi tekemistä kaikille: pöytäpelejä, korujen valmistamista, piirtämistä ja väripaperiaskartelua. Lapset pelasivat salissa pallopelejä ja rakensivat korkeita torneja lattiatyynyistä. Vanhemmat, istuen mukavasti sohvilla tai terassin penkeillä, saattoivat keskustella rauhassa toistensa kanssa.

Emme olleet ehtineet tulla nälkäisiksi, kun oli jo grillimakkaroiden aika. Nuotiota ei alettu tehdä sateessa. Makkarat grillattiin meille uunissa. Italialainen salaatti, höyryävät kuumat makkarat ja sitten vastapaistetut pullat hyvän kahvin kera – parempaa ei voi olla!

Ilta tuli aivan odottamatta, tuli aika lähteä ja hyvästellä. Olisi haluttanut jäädä! Monet perheet saivat sinä päivänä uusia ystäviä. Saimme retkipäivästä erittäin hyviä palautteita. Välitämme suuret, suuret kiitokset Haminan seurakunnalle monivuotisesta yhteistyöstä ja erityisesti Eva Andersenille kaikesta hänen työstään. Minnan ja Evan kanssa oli helppoa ja hauskaa tehdä töitä. Toivomme, että tämä retkipäiväperinne jatkuu!

Irina Saraykina

valokuvia

 

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2018