• English
  • Finnish
  • Russian

TYTTÖ JOKA ASTUI LEIVÄN PÄÄLLE Tulosta Sähköposti

Hyvät ystävät!

Haminan kaupungin kirjastossa esitettiin hyvällä menestyksellä uusin nukketeatterikuvaelmamme! Kymenlaakson satuviikon puitteissa draamastudio Rodnik esitti lapsille venäjänkielisen nukketeatterinäytöksen, joka perustui H. C. Andersenin satuun Tyttö joka astui leivän päälle. Kaikkien aikojen kuuluisin sadunkertoja Hans Christian Andersen kirjoitti tämän opettavaisen tarinan kirjoittajauransa alkumetreillä, v. 1859.

Lapset pitävät aina paljon nukketeatterista, ovathan nuket lapsille helposti käsitettäviä, niihin he tutustuvat jo heti varhaislapsuudessa. Tämän vuoden satuviikon teema on Satu ja ruoka. Me halusimme kertoa lapsille, että ruokaan tulee suhtautua arvostaen ja että mikä tahansa työ on tärkeää ja merkittävää.

Sadun juoni: Asui ja eli pieni tyttö Inge äitinsä kanssa. Hän oli melko tyly eikä rakastanut ketään, teki kaikille kiusaa. Kerran äiti pyysi häntä viemään leipää mummille ja Inge kieltäytyi. Loppujen lopuksi hän suostui sellaisella ehdolla, että hänen annetaan laittaa jalkaansa uudet kengät. Matkalla tuli vastaan iso suo. Inge laittoi leivän jalkojen alle ja astui sille, jotta ei olisi liannut hienoja kenkiään. Sen jälkeen hän upposi suonsilmään ja joutui Suonhaltijan valtakuntaan. Suonhaltija suuttui kovasti Ingelle siitä, että tämä oli astunut leivän päälle ja muutti hänet lintuseksi keräämään viljasatoa, mikä oli välttämätöntä siksi, että saadaan leivottua korvaava leipä. Inge keräsi viljasatoa ja muuttui uudelleen tytöksi. Hän tunnusti kaikki tekonsa ja muuttui hyväksi ja avoimeksi.

Sadussa neuvotaan myös kunnioittamaan vanhempia, arvostamaan iäkkäämpiä ja ystävyyttä. Vaikka näytös kesti 20 minuuttia, komedia ehti vaihtua tragediaksi, hymyn jälkeen katsojat näyttivät murheellisilta, ihmetteleviltä ja myös ehkä pelokkailta. Sadulla oli onnellinen loppu ja saimme paljon aplodeja. Esiintyjämme kiittävät nuorta yleisöä, onhan meille kunnia tuottaa iloa lapsille.

Pääroolin Ingenä ja lintusena esitti Galina Minailchenko. Ingen äitiä esitti Elena Kalinouchkine. Heille tämä oli ensimmäinen kerta nukketeatterissa. Onnittelut! Evgenii Hivuks esiintyi kahdessa roolissa, Peter poikana ja Jensen setänä. Suonhaltijan roolissa oli Alla Suoninen. Koiran ja kukon rooleissa Irina Saraykina, musiikista vastasi Vladimir Saraykin.

Lähes kaikki nuket tähän näytökseen oli valmistanut Larysa Niemeläinen.

Valokuvat Tatiana Kobzeva ja Oksana Hivuka.

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2018