• English
  • Finnish
  • Russian

VENÄLÄINEN ILTA 2017 Tulosta Sähköposti

Hyvät ystävät!

Meidän perinteinen Venäläinen iltamme vietettiin 11. marraskuuta lämminhenkisissä tunnelmissa Vehkalahtitalolla.  Iltaan tuli yli 100 katsojaa ja 40 artistia. Aulassa vieraita ottivat vastaan Elena Suur-Uski ja Ritva Villikka.

Kahvio avasi ovensa klo 14, tarjolla oli tuoksuvia, herkullisia kotileivonnaisia. Kahvittelun tai teen juonnin lomassa saattoi jutella ystävien kanssa, kertoa kuulumisia, rentoutua ja valmistautua esitysten seuraamiseen. Suuret kiitokset sujuvasta asiakaspalvelusta kahvion työntekijöille: Maria Karhu, Mariia Shipniagova, Margarita Anttila, Antonina Antipova ja Lidija Mäkäläinen. Suuret kiitokset teille, jotka leivoitte maistuvat piirakat, huikeat 300 leivonnaista, mm. kaalipiirakoita sekä omena-, rusina- ja rahkatäytteisiä pullia J, te erinomaiset Raisa Pospelova ja Maria Karhu sekä Elena Kalinouchkine ja Kirsi Karvanen.

Aulassa lapset saivat huvitella, kokeilla Onnenpyörää, jota hoiti Vlad Martikainen. Larysa Niemeläisen johdolla saivat kaikki halukkaat osallistua piirroskollaasin Minun Suomeni tekemiseen. Kiitokset Vladille ja Larysalle siitä, että lapsilla oli kivaa ennen konsertin alkamista. Aikuisilla oli myös mahdollisuus kokeilla onnea ja ostaa lippuja Hymyn ihme arpajaisiin. Kiitos Natalia Galdinalle, joka myi liput! Palkinnot arvottiin juhlan lopussa.

Tähän Venäläisen iltaan, Rodnik ry:n 15 vuoden toiminnan kunniaksi pidettyyn konserttiin, tuli esiintymään erinomaisia tanssiryhmiä, Svetljatski eli Tulikärpäset Siestarjoen kaupungista ja Surprise Haminasta. Konsertin heti ensi hetkistä lähtien sali oli täynnä loistavan osaamisen tunnelmaa!

Konsertin avasi Svetljatskien esitys, he ovat todella, kuten nimikin kertoo, tulikärpäsiä, veikeinä valaisevat ja tuovat iloa katsojien sydämiin. Tatiana Gordienko opettaa lapsille klassista nyky- ja kansantanssia. Svetljatski-tanssijat ovat aikaisemminkin esiintyneet hyvällä menestyksellä Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Tänä vuonna ryhmät esittivät kymmenen toinen toistaan parempaa tanssinumeroa. Lapset tulivat rohkeasti näyttämölle ja ilahduttivat meitä suurenmoisilla asuilla ja tansseilla! Nuorten artistien taito hemmotteli meitä katsojia.

Kiitämme Tatiana Gordienkoa ja hänen oppilaitaan esiintymisestä sekä kulttuuri- ja ystävyyssuhteista meidän yhdistyksemme ja maidemme välillä. Toivotamme heille uutta luovaa energiaa ja suunnitelmien toteutumista. Toivomme oikein kovasti, että ystävyytemme ja yhteistyömme jatkuu.

Tanssiryhmä Surprise ilahdutti yleisöä neljällä tanssilla. Koreografi Anna Hamitovan taitoja ei voi lakata ihmettelemästä. Jokainen tanssi on kuin pieni elämän tarina, sillä on oma temperamentti ja oma sävy. Vuosi vuodelta tanssijat tuovat esiin uutta ja uskomatonta taitoa. Annan korkea ammattitaito, lähestymistapa ja ohjaus, tulee esille kaikissa liikkeissä.

Anna Hamitovan johdolla harjoittelee myös pieni lasten sirkusryhmä Rainbow. Nämä sirkuspojat ovat todella taitavia! He eivät ainoastaan aja yksipyöräisellä, vaan tekevät samalla jonglööritemppuja ja leikkivät hulavanteella. Vielä he ehtivät kätellä toisiaan ja vilkuttaa yleisölle.

Tatiana ja Anna, kiitos teidän ponnistelujenne, kärsivällisyytenne ja ahkeruutenne lapsilla on tavoitteita uusiin voittoihin.

Tanssinumerojen välillä oli lauluesityksiä. Pietarista saapuivat vanhemman sukupolven edustajat, Inkerin Liiton Taivas-ryhmä. He esittivät kaksi laulua suomen ja venäjän kielillä. Ja tietenkin kansanlauluryhmä Rodnik Aleksandr Pshedromirskijin johdolla ilahdutti meitä esiintymisellään. Ryhmä on laulanut yhdessä jo yli kymmenen vuotta ja osallistuu kaikkiin yhdistyksen juhliin sekä kaupungin tapahtumiin. Lahjana sata vuotta täyttävälle Suomelle se lauloi suomen kielellä Metsäkukkia. Ryhmä lauloi myös muutamia lauluja venäjän kielellä ja päätti konsertin meille rakkaalla Rodniki laululla. Viime aikoina lauluryhmän kanssa ovat esiintyneet tanssijat Vlad Martikainen jaa Ilona Suoninen. Kiitämme Svetlana Virolaista tanssiharjoituksien ohjaamisesta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Alla Suoninen antoi kunniakirjat pitkäaikaisesta työstä yhdistyksen hyväksi Elena Rasiselle ja Olga Fokina-Karvoselle.

Pitkään odotettu hetki oli, no tietenkin, arpajaisvoittojen arvonta! Arpajaisissa, Hymyn ihme, joiden liput myytiin aulassa ennen konserttia, oli kolme palkintoa, jotka sisälsivät viinipullon, suklaankonvehtirasian ja pieniä sisustuskoristeita. Arvelen, että voittajat olivat vähintäänkin tyytyväisiä!

Rodnik yhdistys kiittää kaikkien puolesta näyttämövalaistuksesta ja musiikista vastanneita Jääskeläinen Tatianaa ja Ivanov Maksimia.

Siestarjoelta ja Pietarista saapuneet vieraamme eivät rajoittaneet Hamina-vierailuaan vain yhteen esiintymiseen. He ehtivät myös tutustua kaupunkiin. Kiitos Daria Molodtcovalle opastuskierroksesta ja Maria Shipniagovalle lämpimän ruoan valmistuksesta esiintyjille.

Valokuvat otti Julia Sadykova, erinomaisella taidolla sekä kameralla, kiitos hänelle! valokuvia

Juhlan ohjelmansisällön, kuten aiempinakin vuosina, olivat laatineet Tatiana Kobzeva ja Irina Saraykina. Illan juonsivat Irina Saraykina ja Kalervo Saharinen ja hauskat piipahdukset toteutti Tatiana Kobzeva. Me toivomme, että yleisö jäi yhtä tyytyväiseksi kuin olimme mekin illan sujumiseen!

Kiitos huomionosoituksista!

Irina Saraykina, vpj.

käännös: Ritva Villikka

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2018