• Finnish
  • Russian

HYVÄNTEKEVÄISYYDEN SYKSY Tulosta Sähköposti

Syksy on tullut ja tuonut meille paljon taiteellista satoa. Upea nuorisomme esitti V. Suteevin tarinan ”Omenalaukku” perustetun nukketeatterinäytelmän viisi kertaa. Esitykset pidettiin Kumppanuustalo Hilman avajaisissa, Kauppiaantalo-museossa, Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastoissa.

Eläinhahmojen seikkailua seurasi yhteensä noin 200 lasta ja aikuista. Erityisen hyvä vastaanotto odotti meitä Ruissalon kirjastossa, päiväkotilaiset olivat täysin sadun pauloissa.. Tällaisen lämpimän vastaanoton innoittamana päänäyttelijämme Kristian Preto alkoi suunnitella uuden, Joulujuhlaan sopivan näytelmän!

Kiitämme Kristian Pretoa, Severi ja Ilona Suonista, Daniel Kohoa, sekä  aikuisia osallistujia Alla Suonista, Irina Levikaria ja  Vladimir Saraykinia.

Kansanlauluryhmä   "Rodnik"  lähti kiertueelle. Kahden päivän ajan vierailimme Haminan ja kaupungin ympäristön palvelutaloissa. Niitä oli viisi. Ajatus näistä konserteista syntyi  jo keväällä, jolloin kävi ilmi, että Vanhusten viikon tapahtumia on suunniteltu lähinnä niille, jotka kykenevät aktiivisesti liikkumaan ja pääsemään tapahtumapaikkoihin. Linnea Ihalainen, vapaaehtoistyön vastaava  ja viriketoiminnanohjaaja valitti, että hoitokodeilla ei ole varaa maksullisiin esityksiin. Meidän kansanlauluryhmän jäsenet  päättivät, että haluamme ilahduttaa ikä-ihmisiä. Raha on hyvä asia tietenkin, mutta kaikkea tässä elämässä ei saa mitata vain rahoissa. Nämä esitykset olivat myös erinomainen tilaisuus uudelle tanssistudiollemme ”Pikku-omena”, jonka ohjaa  Svetlana Virolainen. Lapsiryhmä tuli lavalle ensimmäistä kertaa erittäin ystävällisen ja ystävällisen yleisön eteen. Lapset ja nuoret eivät myöskään pettäneet - he tanssivat loistavasti! Ja vaikka paikalliset sanomalehdet tai kaupungin virkamiehet eivät huomanneet tempaustamme, saimme arvokkaasta palautetta vanhuksilta: "Kiitos, että ette unohtaneet meitä".

Suur-kiitos kansanryhmä ”Rodnik”:in  laulajille ja ryhmän taiteellisille johtajalle Aleksandr Pshedromirskijlle, ja tanssistudion ”Pikku-omena” lapsille ja nuorille.  Muistakaa, meitä odottavat jo uusia esityspaikkoja ja tapahtumia!  Tavataan 3.11. Kotkassa, Myllyn monikulttuurisessa keskuksessa, kun siellä järjestetään Venäläinen Päivä.

                                                    Alla Suoninen

Kuvia näistä tapahtumista katsokaa albumeista:

Vanhusten viikko 8. - 12.10.2018 ja

Kymenlaakson satuviikko 15. - 19.10.2018

 


 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2019