• English
  • Finnish
  • Russian

10.11.2018 VENÄLÄINEN ILTA VIIPURISSA Tulosta Sähköposti

Venäläinen – kirjaimellisesti- ilta!

Synkkä pilvinen taivas painoi kylmää maata ja sadepisarat kuin kyyneleet valuivat  ikkunalasia pitkin  sinä päivänä, kun upeat leidit ja komeat herrat  istuen mukavasti Skippy Transin bussin mukavissa istuimissa lähestyivät  Suomen ja Venäjän rajanylityspaikkaa. Miksihän he ovat lähteneet omista kodikkaista asunnoista lauantaina 10. marraskuuta ja päättävät suorittaa tämän odottamattoman matkan? Se oli Kohtalon tahto... ei, ei Kohtalon, mutta Rodnik:in idea. Yhdistyksemme hallitus otti tänä vuonna epätavallisen askeleen ja ehdotti perinteisen Venäläinen ilta-tapahtuman pitämistä Venäjällä. Valmistelu vaati tietenkin järjestäjiltä paljon aikaa, vaivaa ja pari tapahtumaa edellyttävää matkaa Viipuriin, mutta tulos oli sen arvoinen!

Rodnikilaiset ja meidän ystäviämme Haminasta, Kotkasta, Karhulasta ja Virojoelta saapuivat  Viipuriin hyvissä ajoin, turvallisesti ja iloisesti. Kävelimme vähän kaupungissa, ehdimme käydä pikaisesti kaupoissa ja kahviloissa. Sitten lähdimme Pyhä Linna-teatteriin, jonka kaunis pieni sali oli täynnä katsojia. Matkan järjestäjien huoli matkan nopeasta maksamisesta ja lippujen ostamisesta ei ollut turhaa. Teatteri on suosittu myös nykyaikana, kun mitä tahansa voi löytää ja katsoa internetistä...

 Näytelmä "Kahdeksan rakastavaa naista" osoittautui erinomaiseksi valinnaksi lauantai-iltana katseltavaksi.  Vähän vanhanaikaisessa näytelmässä oli jotain naurettavaa ja jotain surullista,  ja paljon ajatuksia herättävää. Perheongelmat ja kaapissa piilotetut luurangot, jotka jossain vaiheessa niistä kaapeista putoavat ja  toivat auringonvaloon  salaisuuksia ja syntejä, ovat aina ajankohtaisia teemoja.

Domino-kahvilassa esityksen jälkeen nostimme maljat  Rodnik:in kehityksille ja kukoistuksille, kuulimme ja sanoimme monia hyviä ja epäilemättä vilpittömiä sanoja siitä, kuinka "hienoa, että me kaikki kokoontuimme tänne tänään ...". Ei tarvitse olla turhaan vaatimaton, muistakaa että Rodnikimme on  ainutlaatuinen ilmiö. Luovuus, monipuolinen työ lasten ja aikuisten parissa, valmius auttaa erilaisissa ja odottamattomissa tilanteissa, yhteistyö monien tahojen kanssa on vahvuutemme ja aktiivisia ihmisiä ovat voimavaramme.

Ja kaikkien lisäksi meille rakkaat laulut! Lauloimme pöydän ääressä, ja muut kahvilan asiakkaat lauloivat kanssamme, lauloimme paluumatkalla  ja lauloimme jopa passintarkastuksessa. Rajavartijat eivät kieltäneet, kun vain leimat passeissa oli kunnossa. Olipa ystävällistä!

Vaikea oli jättää hyvästit. Osallistujat halusivat heti  bussin kyydissä aloittaa seuraavan matkan suunnittelun. Hallituksen kokeilu oli menestys ja Venäläisestä illasta 2018 tuli todella venäläinen sanan kaikissa merkityksessä!

 Alla Suoninen

                              Julia Sadykovan kuvia katso tästä

  
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2019