• Finnish
  • Russian

4.-10.8.2019 MATKA KAZANIIN Tulosta

Zdravstvuj, Rossija! Terve, Venäjä!

Rodnik ry:n nuoret luovat ja aktiiviset jäsenet, Severi ja Ilona Suoninen, jotka nappasivat voiton kansainvälisessä venäjä vieraana kielenä - kirjoituskilpailussa, sekä Vlad Leonardo Martikainen ja Maria Kaikkonen, osallistuivat kulttuuri- ja koulutusohjelmaan ”Terve, Venäjä!” 4.-10.8.2019 Kazanissa. Ohjelma eri maiden venäjää opiskeleville nuorille ollaan toteutettu vuodesta 2014.


Viikon kestävän matkan aikana, jonka kaikki kulut kustantansivat järjestäjät, nuoret tutustuivat Tatarstanin tasavallan elämään, muinaisen Kazanin historiaan ja ihailivat sen nykyaikaista ilmettä, näkivät omin silmin suuren Volga-joen ja upean saarikaupungin Sviyazhsk. Ohjelman aikana venäjää puhuvat tytöt ja pojat Norjasta, Tunisiasta, Belgiasta, Liettuasta, Kyproksesta, Espanjasta, Jordaniasta, Hollannista, Intiasta ja monista muista maista tutustuivat toisiinsa ja ystävystyivät. Venäjän kieli yhdisti kaikkia.

Kaakonkulman Maahanmuuttajat Rodnik ry kiittää Open Space Oy ja sen työntekijöitä, Venäjän suurlähetystön edustajia, Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus Helsingissä matkan loistavasta järjestämisestä ja toteuttamisesta. Toivomme, että hedelmällinen ja yhteishyödyllinen työmme jatkuu.

Tällaiset matkat vahvistavat eri maiden nuorten keskinäistä ymmärrystä, laajentavat heidän maailmankuvaa, auttavat venäjän kielen ja kulttuurin ylläpitämistä ja kehittämistä Venäjän rajojen ulkopuolella, luovat positiivisen kuvan maasta. Onnea teille kaikissa pyrkimyksissänne, nuoret!

Valokuvia matkalta

Irina Saraykina

Käännös Alla Suoninen

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2020