• Finnish
  • Russian

17.10.2019 SATUILTA HAMINAN PÄÄKIRJASTOSSA Tulosta

Hyvät ystävät!

Kutsumme aina kaikkia halukkaita yhteistyöhön ja osallistumme mielellämme yhteisiin tapahtumiin. 17. lokakuuta vietimme loistavan satu-illan Haminan pääkirjaston Kasper-salissa.

Kymenlaakson satuviikon teemana oli ”Noituus ja taikuus”. Tänä iltana taikurina ja velhona esiintyi Oksana Hivuka. Lapset ja heidän vanhempansa seurasivat taikatemppuja suu auki ja yrittivät saada selville niiden salaisuudet.Kuinka taikuri onnistui lävistämään ilmapallon neulalla niin, ettei pallo räjähtäisi? Kuinka vettä kaadetaan paperipussiin, jotta se ei vuoda? Pienten katsojien eteen tuli paljon arvoituksia, joita he yrittivät pohtia ja ratkaista vielä kotona ja nukahtivat makeasti toivoen, että vastaus tulisi unessa.

Näytimme myös kahden lastenteatterin Haminasta ja Kotkasta esityksiä. Lapsi-näyttelijät ovat aina erittäin söpöjä ja liikuttavia. Haminan teatteristudion porukka esitteli ENSIMMÄISEN näytelmänsä “Kuka sanoi miau?” Tämä nuori ryhmä aloitti harjoittelun äskettäin, noin kuukausi sitten. Alle kuukaudessa pojat ja tytöt onnistuivat tottumaan rooliin, oppimaan vuorosanoja, taidon työskentelemään yhtenä ryhmänä. Kiitos vanhemmille pukujen valmistamisesta ja monipuolisesta tuesta! Kiitämme studion ohjaajaa Tatyana Kobzevaa ja ”musiikkityöntekijää” Vladimir Saraykinia kärsivällisyydestä ja halusta välittää erilaisia taitoja nuoremmalle sukupolvelle.

Kotkan Kolibri-lastenteatteri studion esiintyjät esittelivät Krylovin faabeleita “Varis ja kettu” ja “Susi ja lammas”. On niin hienoa, kun lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita venäläisestä kulttuurista, ymmärtävät, muistavat ulkoa ja osaavat lausua pitkät ja syvälliset tekstit samanaikaisesti näytellen. Kiitos vieraillemme ja studion ohjaaja Elena Nechaevalle luovuudesta ja onnistuneesta yhteistyöstä!

Teatteri-illan päätteeksi esittelivät itsensä bloggaajat Venäjältä: Irina Komissarova Tveristä ja Vera Trefilova Izhevskistä Udmurtiasta. He ovat osallistuneet Suomen-Venäjän seuran järjestämän kilpailun, joka oli osana Sugrifest-festivaalia ja voittaneet sen. Neljäntoista bloggaajan seurue on tullut vierailemaan Suomeen, Sippolaan, jossa sijatsee suomalais-ugrilainen koulutus- ja kulttuurikeskus "Ugrin paikka". He ovat tutustuneet toisiinsa, viettivät sisältörikkaan illan ja seuraavana päivänä lähtivät Suomen eri kaupunkeihin Haminasta Ouluun! Vieraat esiintyivät suomalaisissa kouluissa ja osallistuivat erilaisissa tapahtumissa. Kasper-salissa Irina ja Vera kertoivat itsestään, järjestivät hauskoja leikkejä, opettivat kansantanssien askeleita. Irina puhui yleisölle myös omaa äidinkieltä karjalaa. Kiitos suomalais-ugrilaisen koulutus- ja kulttuurikeskuksen omistajalle Eduard Hakimoville ystävyydestä ja kumppanuudesta!

Kirsikaksi kakun päälle tuli kutsu yhteiseksi tee- ja kahvipöydälle. Kiitämme Irina Saraykinaa, Natalia Galdinaa sekä Victoria Galkinaa kahvilan järjestämisestä ja asiakaspalvelusta. Hyvä yleisö, olette erittäin tärkeitä, kiitos teille! Saliin ei jäänyt vapaita paikkoja, se oli täynnä. Hymyjänne ja suosionosoituksianne pienille ja myös isoille näyttelijöille ovat paras palkinto!

Kuvat näet tästä. Nähdään pian taas!

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2020