• Finnish
  • Russian

29.2.2020 MASLENITSA Tulosta

Joka vuosi Rodnik ry järjestää Maslenitsa-tapahtuman jäsenilleen, aikuisille ja lapsille, ystäville ja vieraille.  Tämä perinne alkoi Rodnik:issa  yli 10 vuotta sitten. Riemukas tapahtuma on aina houkutellut paljon osallistujia. Tänä vuonna lauantaina, jonka nimi on Laskiaisviikon perinteessä Kälyn Iltamat Aseman koulun pihalle kokoontui yli sata henkilöä.

Varhaisaamulla aloitettiin lettujen paistaminen. Tämä tärkeä tehtävä oli Olga Zakharova ja Ganna Butin vastuulla. Pihalle pystytettiin Maslenitsa-hahmo, varsin hoikan ja solakan tänä vuonna; leikittiin aktiivisia leikkejä,vedettiin köyttä, pidettiin hauskoja kisoja ja niin edelleen ja niin edelleen ...


Juhlaan saapui Petroskoista kansanlaulukuoro "Sudarushka". He  lauloivat tuttuja rakkaita lauluja,  osallistuivat leikkeihin ja pitivät hauskaa kanssamme! Kiitos paljon, kaunottaret! Kirkkaanväriset kansanpuvut ja  upeat lauluäänet houkuttelivat myös satunnaiset ohikulkijat juhlaan. Esitys on ollut loistava!

Lapsille oli omat iloiset kisat, mm. viesti, saappaan  heitto, leikit monivärisillä laskuvarjoilla ja jättiläisellä pallolla. Leikit ohjasivat  Elena Nechaeva ja Irina Saraykina.

Lettuja Laskiaisena ovat pyhä asia! Leikkien jälkeen porukka siirtyi sisätiloihin jossa  oli kasvomaalausta, Onginta,   “Paras Maslenitska”- luova kilpailulisää leikkejä. Kahviossa tarjottiin lettuja kondensoituneella maidolla, hillolla, smetanalla tai hunajalla, oman maun mukaan. Kiitos emännille Elena Suur-Uskille, Elena Kalinoushkinelle, Elena Savchishkinalle ja Natalia Galdinalle vieraanvaraisuudesta ja lämminhenkisestä asiakaspalvelusta!

Teehetken jälkeen  Ganna But houkutteli osallistujia hassuihin kisoihin.   seuraavia pelaajia. Voi, kuinka paljon naurua tuli, ihan kyyneleet silmistä! Hiihtoa suksilla, jotka piti tehdä vaahtomuovista, lento Marsiin viisikymppinen taskussa, maidonjuonti- kilpailu. “Sudaruchkat” vaihtoivat Ja kauniit “pienet aluksemme”, jotka korvaavat kauniit punaiset sarafanit ja värikkäät kukalliset venäläiset huivit sadunomaisiin kulta-valkoisiin esiintymisasuihiin purjehtivat yleisön eteen ja lauloivat “Kielot, kielot…” ja muita ihania monien sukupolvien lempilauluja. Kasvomaalauspisteessa  ahkeroi Tatiana Kobzeva. Onginta oli ehdottomasti Vladimir Saraykinin käsissä: hän laittoi “koukkuun” kaikenlaisia “kaloja”, isoja ja vielä isompia pikku- kalastajien  iloksi.

Juhlan päätteeksi kuoro “Sudaruchka” lähti Alla Suonisen kanssa Hoivakoti Marskiin pitämään hyväntekeväisyyskonserttia iäkkäille asukkaille. Vanhukset olivat erittäin kiitollisia ja ottivat vieraita lämpimästi vastaan.

“Paras Maslenitska”- luovan kilpailun voittajaksi julistettiin Jaroslava Dubok, juhlaväki äänestivät hänen piirustuksensa parhaaksi. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kiitos ja kumarrus  kaikille vieraillemme, järjestäjille ja osallistujille!

Hyvästi Talvi! Tervetuloa Kevät!

Katso Irina Saraykinan valokuvat albumista

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2020