• Finnish
  • Russian

9.5.2020 VOITON PÄIVÄ Tulosta

Rodnik ry: n jäsenet joka vuosi käyvät kesäkuussa 1941 kaatuneiden Neuvostoliiton lentäjien haudalla Kannusjärvellä. Tällä kertaa yhdistys päätti olla järjestämättä tapahtumaa koronaviruspandemian vuoksi. Jäsenemme ilmaisivat kuitenkin halunsa käydä muistopaikalla omatoimisesti ja osoittaa kunnioitusta kaatuneiden muistolle.

Valokuva-albumi


 


Kuten aina on ollut tapana he siistivät paikka, haravoivat pois kuivuneet lehdet ja oksat, istuttivat kukkia, sytyttelivät kynttilöitä. Severi Suoninen kiinnitti hautapaaluun Neuvostoliiton ilmavoimien pienen lipun. Elena Shutova kertoi isoisänsä kohtalosta sotavuosina ja hänen sotilasurasta, josta hän sai tietää vasta tänä vuonna. Jokaisella oli jotain muistettavaa hiljaisuuden hetkessä. Huolimatta siitä, että sukupolvemme eivät osallistuneet toiseen maailmansotaan, säilytämme ja kunnioitamme muistoja kaatuneista ja sodan uhrista.

 

Alla Suoninen kertoi yleisölle Kannusjärvelle pudonneen pommittajan tarinan. Tykän tuulimyllyn yhteydessä on myös pieni museo, mutta emme päässeet sinne koronarajoituksien takia. Paikan omistaja Hannu Tykkä kutsui kuitenkin kaikki vierailulle syksyllä.

 

Aika meni huomaamatta, tunnin verran hoidimme hautaa, puhuimme meidän tunteista ja rauhan edistämisestä. Tilaisuuden päätteeksi lauloimme "Voiton päivä", laulun, joka kuvaa ytimekästä päivän merkityksen "Ilo kyyneleiden läpi".

 

Kiitos kaikille osallistuneille lasten kilpailuun "Kunnioitamme ja muistamme", verkkokampanjaan "Kuolematon rykmentti" ja tämän päivän tilaisuuteen.

 

Onnittelut kaikille suuren juhlan johdosta! Pitäkää huolta itsestänne!

 

Kuvia voi katsoa tästä linkistä

 

Irina Saraykina, puheenjohtaja.

Käännös Alla Suoninen.

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2020