• Finnish
  • Russian

12.9.2020 ONKIKISA Tulosta

Neljän hengen Rodnik-joukkue  osallistui 12. syyskuuta onkikisaan. Tapahtuman järjesti Haminan Venäjä- seura (ent. Suomi-Venäjä-seura).

Aamun sää ei ollut erityisemmin kaunis, niin Elena Savchishkinaan iski pieni paniikki hieman ja hän yritti horjuttaa muiden positiivista asennetta. . Mutta miehet olivat jo kaivamassa matoja - perääntyminen oli mahdotonta!

Kilpailuun osallistui noin 30 henkilöä. Haminan joukkueessa oli 9 henkilöä, Kotkaa edusti 12-13 henkilöä, Loviisaa viisi henkilöä. Rekisteröitymisen jälkeen aloitimme heti kalastuksen. Kilpailusäännöt olivat seuraavat: kalastus vain ongella ja Tervasaaren alueella. Kaikki kalastajat hajaantuivat kalastusvehkeidensä kanssa rantaa pitkin..

Alexander Beregovoy päätti kokeilla onneaan erillään muista ja kiipesi sillan tukipilarille. Tämä ei kuitenkaan ollut hyvä idea - tuulenpuuska puhalsi ämpärin ja matolaatikon veteen! Järkyttynyt ja masentunut Sasha tuli luoksemme, ilmoitti, että elämä on pettymys ja hänen pitää mennä hakemaan uusia matojaСмеющийся. Ystävällinen Vladimir Saraykin ei jättänyt kaveria pulaan ja jakoi matoja hänen kanssa.

Ja samassa hetkessä lokki päätti hyökätä meidän kimppuun!  Se kierteli kohojen ympärillä, sukelsi ja yritti nokkia koukkuja ja kerran jopa tarttui matoon lennossa! Jumalan kiitos, ei käynyt huonosti, lokki on elossa ja onget kunnossa.

Kalaa ei oikein tullut, tuuli puhalsi kovaa, sade tihkui... Elena, joka tuli myöhässä ja unohti puhelimen kotiin, etsii toivottomasti meitä ja päätti jo palata kotiin, kun vihdoin viimein huomasi tuttuja naamoja. Hän ilmestyi juuri ajoissa ja toi meille kalaonnea.   Kalat rupesivat nappaamaan matoja, tuskin ehdimme irrota niitä koukuista. Onkivat pääasiassa Sasha ja Vladimir, Lena kantoi vastuuta saaliin vartioinnista, ja minä seisoin kauniisti onki kädessä, syötin matoja kaloille ja viihdytin porukka keskusteluilla.

 Puolitoista tuntia lensi kuin siivillä.  Menimme punnitukseen. Selvisi, että tuloksia ei ilmoiteta heti, vaan ensin on grillausta.  Pienen välipalan ja keskusteltuamme muiden osallistujien jälkeen lähdimme entisen meritullitoimiston Tullimakasiinin rakennukseen. Yhteenvetona kilpailun tuloksista järjestäjät ilmoittivat tulokset. Suurimman saaliin sai Alexander Beregovoy. Rodnik ry:n joukkue julistettiin voittajaksi.  Pokaali siirtyi Haminan joukkueen käsiin. Alexander sai palkinnoksi T-paidan. Joukkueemme saalis on kilpailun 12 vuoden historian suurin, peräti 1800 g!Смеющийся

Ilta päättyi vierailuun yksityiseen merimuseoon. Sen omistaja Patu Patanen kertoi kahvikupin äärellä vähän museon 40-vuotisesta historiasta, lähellä olevasta ankkuroidusta Hyöky-aluksesta. Muuten, museota pidetään yhtenä Haminan parhaimpia nähtävyyksiä

Tyytyväisinä, punaposkisina tuulesta menimme kotiin saaliin kanssa. Paljon kiitoksia järjestäjille!

IrinaSaraykina

Käännös Alla Suoninen

Katso kuvat tästä

 


 

 

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2020