• Finnish
  • Russian

KERHOT JA KURSSIT Tulosta
05.08.2021

Hyvät ystävät!

TERVETULOA KERHOIHIN!

Meillä on monenlaista kerhotoimintaa, lapsille sekä aikuisille, tulkaa mukaan!

Kerhoihin voi tulla kesken kautta.

Tiedustelut puhelimitse 040 7763 177.

 


 

Lyhyesti kerhotoiminnasta:

 

- Suomen kielen kerho: kielioppia, keskustelua. Opettaja osaa venäjää.

 

 

- Seniorikerhossa on: tukea asiakirjojen ymmärtämiseen ja tietokoneiden kanssa toimimiseen, teehetkejä, yhdessä oloa, kokkikursseja.

 

- Venäjän kielen kerho alakouluikäisille: kivaa ja hyödyllistä tietoa venäjänkielestä. Innostavalla opettajalla on paljon työkokemusta.

 

 

 

- Kansanlauluryhmä: kaikille, jotka haluavat laulaa! Harjoittelua ja esiintymisiä: tapahtumissa. Hyvä kuoronjohtaja (harjoitusten ajankohdasta tiedustelut Rodnikista).

Viimeksi päivitetty ( 03.05.2022 )
Lue lisää...
 
KANSANLAULURYHMÄ RODNIK Tulosta
01.02.2018

Kansanlauluryhmä Rodnik

Kansanlauluryhmä ”Rodnik”:in taival alkoi vuonna 2006.  Näiden vuosien aikana ryhmän pitkäaikainen johtaja, Alexandr Pshedromirskij, ei ole kyllästynyt matkustamiseen Pietarista Haminaan. Hän tulee säännöllisesti opettamaan, inspiroimaan, soittamaan ja laulamaan.  "Milloin Sasha tulee?" - tärkein kysymys kaikille ryhmän laulajalle ja muille kansanmusiikin ystäville.

Vuosien mittaan muodostui ryhmän ydin: Alla Suoninen, Olga Fokina-Karvonen, Elena Utkina, Alexei Samonchik, Elena Rasinen. Porukkaan ovat tulleet ja löytäneet oman paikkansa ja oman äänensä Ljubov Bakan, Svetlana Gubareva, Natalia Shulyar ja Milka Balchin. Svetlana Virolainen täydentää esityksiä tansseilla ja jakaa muille positiivista luovaa energiaansa.

Usein harjoituksiin tulevat vain kuuntelijat, jotka haluavat kuunnella tuttuja lauluja ja ehkä kokeilla laulamista. Otamme sydämellisesti vastaan uusia tulokkaita, koska kansanlaulu syntyi tavallisimpien ihmisten elämästä, kertoo ikuisista ihmiselämän iloista ja murheista ja ei tunne rajoja. Ei tarvitse olla ammatti  laulaja tai muusikko, jos haluaa  liittyä porukkaamme. Tärkeintä on rakkaus Lauluun, kaikkea muuta voidaan oppia.

Kansanlauluryhmän Rodnik:in esittämien laulujen valikoima on hämmästyttävää. Laulujen määrä on pitkään ylittänyt satoja. Laulamme venäläisiä, suomalaisia, valkovenäläisiä, ukrainalaisia, serbialaisia, romanikielisiä kappaleita. Ryhmämme toimintaan eivät pysty vaikuttamaan poliittiset tai kansalliset erot, sillä ne ovat ohimeneviä, mutta laulu ja kansan sielu on iankaikkinen.

Kansanlauluryhmä pitää suuressa arvossa esiintymistilaisuuksia, josta saa valtavat voimavarat, halu oppia uutta, parantaa omaa osaamista, luoda. Syksyllä 2017 ryhmä oli todella vaikuttunut Pietarin festivaalista "Neva-joen rannat”.  Se oli pelottavaa - se oli hienoa - se oli unohtumaton! Ryhmä esitti itsensä ja tutustui toisiin kansanlaulu- ja tanssitaitelijoihin, sai paljon positiivista palautetta ja tapasivat ihania naisia Aleksandr Pshedromirskijn pietarilaisesta yhtyeestä "Ivushki".

Tulkaa meille  laulamaan ja soittamaan soittimia, katsomaan esityksiämme, viettämään juhlia! Tervetuloa!

                                                 Kansanlauluryhmä Rodnik:in laulaja Alla Suoninen

 


Viimeksi päivitetty ( 27.04.2021 )
 
 
 
Rodnik © 2023