• Finnish
  • Russian

25.11.2019 PIKKUJOULU Tulosta

Perinteisen Rodnik ry ja Suomi-Venäjä seuran yhteisen Pikku – Joulun viettoon yhdessä Suomi - Venäjä seuran kanssa saapuivat viihtyisään teatterikahvilaan noin 40 henkilöä.


Suomi-Venäjä seuran Haminan osaston puolesta illan vieraita toivotti tervetulleeksi puheenjohtaja Matti Hytönen ja Rodnikin puolesta - hallituksen puheenjohtaja Irina Saraykina.

Puheenvuorot olivat sopivasti lyhyitä ja ytimekkäitä ja siirryimme niiden jälkeen omin voimin valmistettujen herkkujen ääreen. Pöydällä komeilivat perinteiset jouluruoat: rossoli, kinkku, piparkakkuja ja joulutorttuja,viini, mandariinit, kakku. Ja tietysti, kuten kaikissa muissakin juhlissamme, paljon venäläisiä ja suomalaisia makeisia ja kotimehua.

Nautittuaan pöydän antimia siirryimme ohjelmaan. Svetlana Virolainen lauloi venäjäksi ja suomeksi ja luki hänen kirjottamia runoja. Yleisö otti ilolla vastaan Svetlanan uusia teoksia ja antoi hänelle kannustavaa palautetta. Ehkä meille syntyy uusi tähti? Saamme tulevaisuudessa ylpeillä että olimme ensimmäiset

näiden kappaleiden kuuntelijat! Svetlana myös julkaisi runokirjan ja Viipurissa on ollut kirjan sittelytilaisuus.

Joululauluja laulettiin kaikki yhdessä, Pentti Hannula ohjasi yhteislaulutuokion Ilpo Ristolan säestyksellä. Lapset tanssivat mielihyvin ja venäjänkieliset aikuiset harjoittelivat suomen kieltä laulamisen kauttaСмеющийся.

Riitta Kuusinen piti jouluvisan kaikille. Voi miten vaikeita kysymyksiä hän keksi! Mutta kuten jokaisessa tietokilpailussa, voittajia tuli: niitä, jotka onnistuivat vastaamaan oikein seitsemään kysymykseen ymmenestä. Ja kaikki oikein vastanneista istuivat samassa pöydässä samaan aikaan ! Oliko tämä viisaiden salaliitto, joka voitti makeisrasian?Показывающий язык

Illan päätteeksi järjestettiin arpajaiset upeilla palkinnoilla: tyylikkäät kynttilät, lautasliinat, kahvipaketit, makeiset, samppanja. Pääpalkinto - joulukinkku meni Elena Utkinalle. Onneksi olkoon, voittajat!

Toivotamme teille kaikille kaunista lumista talvea! Missä se lumisade viipyy?

Irina Saraykina

käännös Alla Suoninen

Katso kuvat albumista

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2020