• Finnish
  • Russian

19.1.2021 AVANTOUINTI MARKKULASSA Tulosta

19.1.2021 Rodnik ry kutsui kaikki halukkaat osallistumaan avantouintiin Markkulaan.

- Nuorena ei voinut kuvitellakaan, että menisi avantouimaan. Minulla aina oli kylmä, käytin pipoa ja huivia ja lämpimästi päällä, mutta kerran kokeilin avantouintia ja jäin koukkuun, kertoo Elena Rasinen, avantouimari jo 25 vuoden takaa.

Elena oli aikoinaan Petroskoin avantouintimestari ja avantouintiseuran jäsen monta vuotta. Hän on osallistunut uintikilpailuihin monta kertaa Suomessa sekä Venäjällä, matka oli 25 metriä kylmässä vedessä.

- Joskus monta vuotta sitten osallistuin kilpailuun Kajaanissa, silloin lämpömittari näytti 29 astetta pakkasta ja jouduimme uimaan sohjon seassa, sanoo Elena.

Totta kai jokaisella ei ole niin paljoa kokemusta, esim. Evdokia Suokkaalle ja Irina Saraykinalle tämä on ensimmäinen talvi.

- Hyvä, että löytyi sopiva joukkue, yksin en menisi. Viime vuoden kesällä lupasin itselleni kokeilla avantouintia. Aloitin kesäkuun alussa Markkulassa. Marraskuuhun asti kävin uimassa melkein joka päivä ja uikkarit on ollut aina mukana. Sen jälkeen oli pieni tauko ja nyt käyn viikoittain uimassa Markkulassa, kertoo Irina.

- Ei, ei, ei missään nimessä! Minä kokeilin vaan varpailla. Mutta uskalsin kokeilla hieroa lunta ihoon, sanoo Marina Vybornova.

 

Joo kyllä, kävimme avannossa ja pyörimme lumessa innoissamme. Hyvä kun Kannusjärven pudas luonto ja lumi antoivat siihen mahdollisuuden.

Joukossamme oli myös ensikertalaisia, ainakin neljä henkilöä.  Bravo! Natalia, Tatjana, Lilja ja Julia te olitte reippaita!

Jotkut vaan kannustivat uimareita ja eivät uskaltaneet mennä itse veteen, eikä lumeen.

- Minä en voi kuvitella, miten tarkenee talvella olla uimapuvussa ulkona saatikka sitten mennä avantoon. Minun mieheni ja tyttäreni ovat paljon tarmokkaampia, kuin minä, sanoo Olga Dubok.

Tällä kertaa avantouintiin osallistui myös kaksi lasta Jaroslava Dubok ja Roni Zverev. Tämä kerta ei ollut heille ensimmäinen. Omien vanhempiensa kanssa he ovat aikaisemminkin käyneet kylmässä vedessä.

- Saisinko vain kurkistaa, tulimme  tutustumaan Markkulaan, kysyi Viktoria Suortti ja samalla käveli laiturille päin.

Yhteensä meitä oli 25 henkilöä. Kaikki tulivat eri aikaan, ei ollut ruuhkaa lauteilla, eikä avannossa.  Pystyimme noudattamaan etäisyyttä toisiimme.

Suuret kiitokset Valentina Stenbergille, leirikeskuksen omistajalle, joka jatkaa monivuotista avantouintiperinnettä.

- Tulemme uudestaankin hyvin mielellämme, sanoivat Ivan Dubok ja Dmitrii Vasilenko.

Markkulassa järjestetään kylmävesiuintia / avantouintia keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16 - 20. Tulkaa kokeilemaan. Virkistääkö tämä sinuakin (5 euroa / henkilö).  Osallistumismaksurahat käytetään Markkulan sähkö- ja vesilaskuihin ja avannon auki pitämiseen.

Mukaan saa ottaa termospullon, voileipiä, hedelmiä. Saunan ja uinnin jälkeen on kiva juoda teetä ja keskustella hyvässä seurassa.

Osoite: Markkkulan Leirikeskus, Merkniemi 2, 49570 Kannusjärvi, Hamina

Katso kuvia albumista

 
< Edellinen   Seuraava >
 
 
Rodnik © 2021